Frågor och svar Vardagsuppdatering

Vad undrar du? Fråga!

fragestundmaj13Vad undrar du? Ställ din fråga i kommentarsfältet till detta inlägg – och gilla gärna på bloglovin. Frågestunden pågår tills det ”kommit in” en rimlig mängd frågor, sen svarar jag i ett eller flera inlägg – eventuellt med video! 😉

Du kanske gillar

38 Kommentarer

 • Svara
  S
  28 maj, 2013 at 15:51

  Hur noga är du med din kost och hur tänker du med den? Vad består den av/hur är den uppdelad? (mycket proteiner? lite kolhydrater? fett? eller tänker du inte så mycket på det?) Är du noga med att få i dig rätt mängd proteiner och kolhydrater och vid rätt tillfällen osv?

  Du är grym!! kram

 • Svara
  Vilma
  28 maj, 2013 at 15:56

  Hur ska man komma ur tänkte att man inte vill äta mat andra lagat/ på restaurang pga ångest för att man inte vet vad maten innehåller?

  Vad gör du för att slappna av?

  Vilken årstid gillar du bäst ocv varför?

  Om du fick välja ett land att bo i vilket skulle det vara?

  Överlag vore tips för att komma ur ett ångesttänk kring mat och träning vara bra. Såna man kan använda innan det blir riktigt illa. Tror många har de problemen utan att vara ”sjuka” om du förstår.

 • Svara
  Elin
  28 maj, 2013 at 16:12

  Undrar bara kort och gott, hur gammal är du? Och vad har du för framtidsdrömmar? 🙂

 • Svara
  Linda
  28 maj, 2013 at 16:14

  Hur äter/tränar du för att få så lågt fettprocent (så att man kan se dina magrutor?)

  Går det att få ”fastare fett”, alltså om jag inte vill gå ner mer i vikt men ändå thighta till magen lite?

  Din blogg är verkligen givande och sjukt bra! Tack 🙂

 • Svara
  alexandra
  28 maj, 2013 at 16:23

  tänker du mkt på vad du äter?

 • Svara
  Annie
  28 maj, 2013 at 16:40

  I wanna know – vad ska du bli när du blir stor? 😉
  Nej men vad är drömmen att arbeta med om du får välja helt fritt?

  Och hur kommer det sig att du blev så intresserad av udda mat & bak? Eller har det alltid varit så?

  Hur lägger du upp träningen, eller tar du det som det kommer bara?
  Kram!

 • Svara
  Isabelle
  28 maj, 2013 at 16:41

  Tips på bra HIIT övningar?:)

 • Svara
  Anonym
  28 maj, 2013 at 16:58

  Vad är dina tankar om kaloriräkning?
  Var går gränsen mellan att vara hälsosam och att vara ohälsosamt hälsosam?
  Hur behåller du din mens på så låg fettprocent i kroppen?
  Dina bästa recept?

  Älskar din blogg!
  Kramar

 • Svara
  M
  28 maj, 2013 at 16:59

  Kanske inte den mest väntade frågan, men har du något tips på bufférätter till en studentmottagning? Vi har redan bestämt grillat, men inga tillbehör är bestämda – vill gärna ha något utan en massa mjöler osv. då jag är glutenallergiker!

  Ha det bra!

 • Svara
  SKL
  28 maj, 2013 at 18:03

  Hej Fanny!

  Jag har ett dilemma, jag älskar kolhydrater i alla dess former, pasta, godis, ris – you name it, jag har dock alltid försökt att inte äta allt för mycket utav detta, men nu är det så att jag lider av en medicinsk sak där rådet är att undvika kolhydrater i största möjliga mån och leva likt LCHF så mycket som möjligt. Detta känns väldigt jobbigt för mig då jag gillar att äta ovanstående då och då. Har du något bra tips på saker man kan äta till till exempel en laxbit, som inte är pasta, ris, potatis, quinoa eller dylikt som består av mycket kolisar? Sen undrar jag även om man kommer orka att träna med ett så begränsat kolhydratsintag som jag rekommenderas att ha…?

  Kram

 • Svara
  Sofia
  28 maj, 2013 at 19:23

  Hej Fanny!
  Du är en sån himla inspiration till mig, en riktig förebild. Jag är fast i anorexi- träsket men börjar bli riktigt trött på det och vill börja träna och verkligen bygga upp en sån snygg kropp som du har! Hur börjar man? Hur får jag modet att VÅGA? Jag vill liksom lägga på mig muskler så jag blir nöjd med min kropp, är rädd att jag bara ska gå upp och bli mullig.. Många kramar!

 • Svara
  Kassandra
  28 maj, 2013 at 19:26

  Ser du ner på andra som har en livvstil motsatt till din egen, som att de inte har någon diciplin eller liksom suckar över att de förstör för sig själva etc?
  Vad har du för klädstil (utöver mjukisar och träningsoutfits)?
  Vad gör du när du inte bakar/gymmar?
  Skulle du kunna tänka dig barn i framtiden?
  Vad gillade du (gillar du än?) för husmanskost när du var yngre?
  Kan du lägga upp fler recept med godsaker/mellis/kvällis utan proteinpulver (för fattigare studenter).
  Var får du inspiration ifrån?
  Vad har du gått för utbildningar och vad vill du gå för utbildningar?

 • Svara
  ER
  28 maj, 2013 at 19:54

  Tack för en inspirerande blogg med många kloka tankar och fantastiska recept! Jag undrar vad du jobbar med? Förutom blogg och mat och bak! Är du utbildad PT? Och jobbar du med det?
  Kul med frågestund!

 • Svara
  Lia
  28 maj, 2013 at 20:31

  Wiiiie!! Äntligen en videoblogg! Sist väntade jag troget på din förra videoblogg, fast då dök det ju aldrig upp någon. Så nu håller jag tummar och går igen! Alltid roligare och mer levande och personligt på något vid i en VB än i text.

  Min fråga: har läst tidigare bloggar du haft med. Jag undrar; ses steph och du fortfarande? Och ditte? Känner du aldrig att du får ångest/faller tillbaka i dåligt tänk ibland? Och vad jag har förstått har du en ’mr’ i ditt liv nu haha, är det samma kille som sist? Han som hade barn? Förlåt om frågan kanske blev känslig nu, du behöver inte svara på det om du inte vill. Mest kul att veta hur du har det i ditt liv utanför bloggen och mat/träningen också! 🙂

  Sista frågan: är du aldrig ute och dansar på klubbar och sånt? Isåfall undrar jag vad för musik du skulle föredragit? Stå och hoppa till house och dubstep, eller skaka rumpan till härlig RNB/hiphop? 🙂

 • Svara
  Frida
  28 maj, 2013 at 20:50

  Jag har ingen konkret fråga, snarare ett önskemål:) Skulle du inte kunna lägga upp fler vardagsuppdateringar så att vi får se vad du äter och kan inspireras av det? Det behöver inte vara avancerade recept, tipset på ditt goda kvällsmål häromdagen var jättebra! Och just kvällsmål är jag extra intresserad av, det kan vara lite svårt att variera dem tycker jag! Tusen tack också förresten, jag går in här varje dag för att läsa dina superhärliga recept men tackar dig alltför sällan, så TACK!:)

 • Svara
  Jessica
  28 maj, 2013 at 20:54

  Favoritövning på gymmet?
  Favorit te?
  Bästa tipset mot att bara ta EN chokladbit?

  Recept på hälsosam blåbärspaj?

  Grym blogg och jag läser varje dag i hopp om att finna nya uppdateringar!

 • Svara
  K
  28 maj, 2013 at 21:06

  Hej!

  Jag undrar hur din diet såg ut när du gick ner mer än 30 kg på ett år. Hur mycket kalorier åt du per dag och vad för mat? Hur mycket tränade du? Vill själv gå ner 10 kg men det känns som att det är helt omöjligt att komma under den gränsen jag hamnat på nu.

  • Svara
   Linda
   29 maj, 2013 at 15:09

   Fanny har redan skrivit flera gånger att hon inte tänkter berätta om hennes diet under den tiden, eftersom den inte var hälsosam.

 • Svara
  Matilda
  28 maj, 2013 at 21:16

  Hej!

  Hur äter du/tänker du kring fördelning av mat för att hålla en så låg fettprocent? Hur tränar du på en vecka?

  Ha det bäst!

 • Svara
  alyz
  28 maj, 2013 at 21:25

  Kul med frågestund!

  Jag undrar hur ett typiskt träningsschema ser ut för dig under en vecka? Vad tränar du, hur länge, hur många reps gör du? Och tränar du mindre nu när du gått ner i vikt än under själva viktminskningsfasen? 🙂

 • Svara
  Sara
  28 maj, 2013 at 21:27

  Jag undrar bara hur det kom sig att du började med styrketräning? Var det något du lärde dig på egen hand eller hade du en instruktör som visade dig hur man handskas med vikterna? Kram och tack för en fin blogg 🙂

 • Svara
  lisa
  29 maj, 2013 at 06:07

  Hej Fanny!
  Jag kämpar med att gå upp i vikt efter en periods överträning, för lite mat för mycket träning. Har nu ett BMI på 16, väger 45.6 till mina 169, men vågen rör sig inte uppåt trots mina sex mål om dagen och 4 styrkepass i veckan (ingen cardio, bara rena hårda styrkepass på 60 min). Smyger även in nötter, frön, jordnötssmör, kokosolja, avocado osv i tid och otid och är noga med att äta var tredje timma, men inget händer! Har du något bra tips? Tack för din hjälp!

 • Svara
  Victoria :)
  29 maj, 2013 at 07:15

  Jag är bara nyfiken på vad som driver dig att träna, och vad du inspireras av rent allmänt!

 • Svara
  linda
  29 maj, 2013 at 09:43

  Det här med att bli frisk från ätstörningar, jag har själv UNS, hur gör man? eller ja, dina tips är väl det du kan svara för. Jag har kommit en bit på vägen men ”nervös-äter” /småäter ofta och får sedan ångest för att jag äter av fel anledning – dvs fast jag inte är hungrig. Hur kan man hantera oron på annat sätt? Äta är min lösning på de flesta problem men det skapar ju också problem. Du är en stpr förebild eftersom jag hittills trott att det varit omöjligt att bli frisk och samtidigt få vara träningstokig och få resultat av träningen.

 • Svara
  Hanna
  29 maj, 2013 at 11:01

  Hur ser en typisk dag ut för dig? Vad pluggar/jobbar du med?
  Har du fortfarande mycket ångestkänslor? – hur hanskas du isåfall med dem?

  /jag har följt din resa och inspireras alltid av din vilja och kraft till att fortsätta kämpa och förändra, tack för att du delar med dig av dina kloka ord och inspirerande inlägg!/

 • Svara
  Emma H
  29 maj, 2013 at 15:44

  Hejsan!
  Jag går just nu i behandling för ätstörningar och är väldigt motiverad. Har ”bara” behandlats i 2 månader och kommit väldigt långt. Men även om ätstörningstankarna är som bortblåsta så är mina tankar kring min kropp fortfarande kvar. Jag vet att jag måste gå upp i vikt och det är helt okej, men jag vill gärna känna mig okej i min kropp. Har du några tips på vad man kan tänka på när man måste gå upp i vikt och inte riktigt trivs i sin kropp?

 • Svara
  J
  29 maj, 2013 at 17:36

  hej!
  Jag undrar bara lite kring hur du gjorde med sötsaker, godis & andra onyttigheter (om man nu ska ha ett samlingsnamn) när du började din viktnedgång?
  Förstår det som att du överåt ganska rejält, och hur gör man då för att hitta balansen? Hade du en dag i veckan du tillät dig att äta ngt sött/gott eller åt du om du va sugen? Om du gjorde det, i så fall HUR lyckades du hålla dig till en lagom mängd (med tanke på föregående äts.)? Är väääldigt tacksam för svar då jag själv lidit av både ortorexi & nu under 3 år non-purging bulimia.

  Har testat att göra en del av dina bakverk som verkligen är helt fantastiska, men tyvärr så slutar det i 9 fall av 10 med att det triggar mig & jag trycker i mig alltihop på en & samma gång, och sedan mer därtill.

 • Svara
  Cilla
  29 maj, 2013 at 18:39

  Roligt med frågestund 🙂 Jag är lite nyfiken på ditt liv i stort.Jag har hängt här ett tag nu och läser fram och tillbaka mellan varven för den tiden jag inte visste att du fanns, men jag gillar det där med att veta lite ”allmänna” saker om människor. Är du öppen med vad du jobbar med, ev utbildning och sådant? (har inte riktigt hittat det). För mig är det inspirerande och spännande hur människor får ihop jobb och vardag med intressen – som i ditt fall är mat, bak och träning. Vad är ditt bästa få ihop livet och hinna med-tips?

 • Svara
  Hanan
  29 maj, 2013 at 20:46

  Hej! bra blogg till och börja med! 🙂 Jag undrar hur jag ska kunna minska mitt fett procent ytterligare, har inte minskat på senare tid! Vilka tips kan du ge? Styrketränar och kör löpning ca 4-5 ggr i veckan och blandar med intervaller tabata osv. Ska jag köra mer styrka elr kondition enbart

 • Svara
  Hanan
  29 maj, 2013 at 20:50

  Hej! Bra blogg till och börja med 🙂 jag undra hur jag ska kunna minska mitt fett procent ytterligare? det har inte gått ned på sistone. Jag styrketränar och kör löpning 4-5 ggr i veckan blandat med intervaller tabata osv. Ska jag köra enbart styrka eller löpning för att minska fettet för vill inte förlora muskelmassan som jag har byggt upp.

 • Svara
  felicia
  30 maj, 2013 at 10:48

  Vad är det vanligaste anledningarna till att man inte lyckas med viktnedgång? tänket, för lite info, tränar fel?

 • Svara
  Hanna
  30 maj, 2013 at 13:24

  Hej! Kommer (tyvärr?) ställa en ganska tråkig fråga, nämligen ifall du har ngr djur/gillar djur/skulle vilja ha ngt djur? 🙂 och vad är din syn på ridsporten?
  Kram!

 • Svara
  Maria
  30 maj, 2013 at 18:56

  Hej. Jag undrar hur en ska börja. När en väger 70 kg men ”borde” väga runt 57 kg. Hur ska jag börja? Med promenader, proteinpulver, styrketräning, bara äta grönsaker, äta så lite som möjligt? Snälla, ge några bra tips och riktlinjer för oss som vill komma igång men tycker det är svårt. Och som inte ens vill gå på promenader runt kvarteret för ”alla” grannar då ser hur tjockisen (som brukade väga 15 kg mindre) börjat gå den berömda rundan…

 • Svara
  Maria
  30 maj, 2013 at 20:02

  Vad jobbar du med och gör du det på heltid? Undrar hur du hinner träna så mycket och hur du får pengar till dyra bakgrejer? 🙂 Älskar dina påhittiga sötsaker!

 • Svara
  sara
  3 juni, 2013 at 09:13

  Hur tänker du kring kolhydrat-, protein- och fettfördelningen på en måltid?

 • Svara
  sara
  4 juni, 2013 at 18:30

  Heej! Jag har läst din historia och den är verkligen gripande och du är sjukt stark som tagit dig dit du är idag! Det skulle vara kul om du ville visa några bilder under din resa, så man kan få se förändringen lite djupare. 🙂

 • Svara
  Madeleine Roos
  11 juni, 2013 at 15:28

  1. Vad är bra att äta innan resp. efter styrketräning om man är ute efter att bygga mest bara ren muskelmassa (alltså inte ”bulka upp massa fett” eller gå ner i vikt/ bli smalare)? Då menar jag inte tips som ”en bra lunch” eller ”en banan och ett glas mjölk”, utan mer gällande näring och makronutrinternas fördelning m.m. Är det långsamma/ snabba kolhydrater, långsamt (kasein)/ snabbt (vassle) protein och/ eller fett som är lämpligast före resp. efter?

  2. Hur mycket på ett ungefär bör jag träna om jag är underviktig och försöker gå upp i vikt (främst i muskelmassa!)?

  3. Har du några förebilder?

  4. Vad är det äckligaste/ godaste du vet?

  5. Vad tycker du är snyggt på/ attraheras av/ faller du hos killar (eller tjejer om du är bi-/ homosexuell)?

  6. Vad är du mest nöjd med på din kropp och har du något/ några komplex?

  7. Hur ser du på proteinpulver? Jag är snart 17 och här hemma lagar mamma (hon är jätteintresserad av mat, så pappa och jag får oftast inte…) och då blir det inte alltid så ”jättemycket” protein om man säger så. Sedan är hon superskeptisk till kvarg, tofu, proteinpulver/ -bars m.m. som hon tycker känns ”konstigt” och ”onormalt” (men korv med mindre än 50% kött eller pulvermos känns inte ”konstigt” – även om vi nu inte äter det (Hon är btw snart 55 år))
  Är jag för ung för proteinpulver? Är det ett bra mellanmål/ komplement? Behövs det om man tränar styrka ca 6 dagar i veckan? (Tränar LÄTT styrka! Ca 4 – 5 övningar (2 – 3 set med 10 – 20 lätta reps och vila emellan varje set) och ca 15 – 18 min cyklande + stretchning = ca 1 timme. Blir knappt svettig alls)

  8. Hur tränar jag magen för att inte få den så ”bullig”? Vissa övningar kan ju lätt göra att magen blir lite ”bullig” istället för ”platt”. Hur tränar jag den platt?

  9. Godaste frukten/ bäret/ grönsaken? (P.S: ICA’s ekologiska morötter MÅSTE du testa!!! Bästa morotssorten någonsin någonsin någonsin!!! 😀 <3)

  10. Sista frågan! 😀 Kan du berätta något kul/ konstigt/ udda/ ovanligt med dig, eller någon oanad talang du har?

  Älskar din blogg! Du är en av de största inspirationerna jag har och om du bara visste hur mycket du peppar mig 🙂 Du är riktigt beundransvärd Fanny!
  Kramar Madde

Lämna ett svar