Kombon hasselnötter + choklad för genast tankarna till Nutella, visst?
Lägg till lite härligt krisp och fras….
Då får du dessa underbara Choco Nutella Crispy’s! Jag skulle kunna skriva böcker om hur bra dessa blev. Hur goda. Hur chokladiga och söta och krisiga och sega och bara alldeles alldeles underbara…!
Jag har sett varianter av ”krispy treats” på flera olika ställen på nätet, hemgjorda snickers är väl den mest kända här i Sverige, där man blandar cornflakes med jordnötssmör och toppar med choklad. Men cornflakes kvalade av någon orsak inte in på min inköpslista… 😉 När jag hittade Nature’s Path’s organiska flingor och puffar var någon typ av godis ett givet nästa mission! Såhär ser de ut, jag köpte smakerna Chocolate Koala Crisp och Peant Butter Panda Puffs. Såklart.
Botten:
- 4 dl ”chocolate crisps”
- 4 msk havregryn
- 1 msk linfrön
- en nypa salt
- 4 msk agave sirap
- 4 msk hasselnötssmör (köpe eller hemgjort, rosta och mixa hasselnötter till smör)
- 25 droppar steviadroppar med choklad smak
- 1/2 tsk vaniljextrakt
- 1/4 tsk chokladextrakt
- 1/4 tsk smörextrakt
- 1 skopa proteinpulver (vassle) med chokladsmak
Chokladfrosting:
- 2 skopor PP chokladsmak
- 1,5 msk kakao
- 2 msk kokosolja (mjuk) helst utan kokossmak, men resultatet (utöver smak) blir detsamma oavsett
- 3 msk honung eller agave
+ 70 g choklad (föredragisvis någorlunda ljus, jag använde sockerfri mjölkchoklad)
Börja med botten:
- blanda puffar, havregryn, linfrön och salt i en stor bunke, ställ sedan åt sidan.
- I en mindre, microsäker skål, rör ihop sirap, nötsmör och de olika extrakten. Micra och rör var 30e sekund, tills du fått en rinnig konsistens. Rör ner proteinpulvret sked för sked, så du får en jämn smet.
- Häll smeten över den torra blandningen och arbeta ihop med händerna. Du kommer få en kladdig klump. Tryck ut antingen på en plan tallrik som du lagt bakplåtspapper på, eller i en form, då klädd i bakplåtspapper. Ställ in i kylen medan du gör frostingen:
- Blanda proteinpulver och kakao i en bunke.
- Se till att kokosoljan är mjuk, rör sedan ner den och honungen i proteinpulver-blandningen tills du får en ganska fast ”klump”. Placera den ovanpå bottnen och bre ut med slickepott. Ställ in i kylen.
- Smält chokladen över vattenbad. Ringla chokladen över botten och låt stelna i kylen innan du skär den i bitar. Jag ville ha några bitar i bra ”portionsstorlek” (lite för fotograferingen också 😉 hehe), kanterna skar jag i munsbitar. Ni vet, sådär lagom stora att nalla en eller två till kaffet… men du skär givetvis den storlek du önskar.
Senare idag ska jag försöka skriva och publicera ett inlägg med en liten.. förklaring. Om vad jag gör och vart jag ”tagit vägen”. Om jag orkar. Frågestunden pågår till ikväll, så passa på och fråga om det är något ni undrar 🙂
7 Kommentarer
Linn
3 juni, 2013 at 08:34Men tjeeeena vad gott!!
Jag som är en sucker för snickerskakor! Skulle troligen älska dessa 🙂
Annie
3 juni, 2013 at 09:06…jag dog just lite…
Emma
3 juni, 2013 at 10:26OMG. Ser helt ljuvliga ut!!
Elin
3 juni, 2013 at 11:37Var köpte du puffarna? Eller slarvade jag när jag läste? 😛
roethlisberger
3 juni, 2013 at 12:37jag har sett dem på både på en liten coop och en stor ica maxi – så de kan nog finnas lite varsom! 🙂 är alltid noga att kolla småhyllorna i nya butiker 😉
Elin
3 juni, 2013 at 11:38Var köpte du puffarna (Panda- och koala-)? Eller slarvade jag när jag läste? 😛
Pepparkaks-Crispy Bars – Roethlisberger.se
13 december, 2017 at 15:21[…] kanske minns mina ”Chococo Crispy Bars” eller ”Choco Nutella Crispy Bars”? Om ni inte minns, eller inte var med på den tiden, så rekommenderar jag varmt att besöka […]