Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept Vardagsuppdatering

Enkel kycklinggryta med ny (och tydligen fantastisk!) smakkombo

Dagens middag var sådär j-ä-t-t-e-g-o-d. Första gången på en vecka jag faktiskt hinner laga och äta varm MAT. Det har varit många banan-shakes, barer, nötpåsar och stora flaskor med juice….

Jag valde att göra något nytt också, dagen till ära (dagen som i ”dagen jag lagar mat igen”) och det blev så lyckat att jag vill dela med mig. Såklart. Goda ting bör delas – framför allt när de är enkla och går snabbt. Låt mig presentera dagens krämiga och smakrika kycklinggryta med blomkål och aubergine. Såsen är 50/50 pumpapuré och grädde (kokosmjölk går säkert lika bra!) och kryddan är hederlig tacokrydda:

tacopumpa1

Som jag skrev är den dessutom väldigt enkel och går snabbt att slänga ihop. Såhär:

  • 1/2 rödlök, i skivor
  • 1/3 blomkålshuvud, uppdelat i buketter
  • 1/2 aubergine
  • 1 rejäl kycklingfilé, eller 2 mindre
  • 2 dl pumpapuré
  • 1,5 dl grädde
  • tacokrydda
  • Renée Voltaire Lantbuljong Orginal

Fräs rödlöken, släng ner blomkål och aubergine. När grönsakerna är lite mjukare (men inte kokta, de ska fortfarande ha ”bit”) fös dem ut åt sidan av pannan och släng ner kycklingen, som du skurit i munsbitar. I en skål, rör ihop pumpapuré, grädde och krydda efter smak med tacokrydda och buljong. När kycklingen fått yta slår du över såsen och sänker värmen i pannan. Låt puttra ihop tills kycklingen är genomkokt och såsen sådär härligt tjock och go.

Toppa med koriander, eller skippa det – whatever you like. Jag öste på med koriander och serverade grytan till squash-pasta och lite färsk tomat. Satt som en smäck och tydligen är pumpa+tacokrydda en grym kombo, testa!

tacopumpa2

Du kanske gillar

2 Kommentarer

Lämna ett svar