Frågor och svar

Svar på frågor, del 2

Jag har inte ens kollat igenom detta. Med det sagt får ni ta det för vad det är – det är i alla fall fler svar på era frågor! Bättre sent och sakta än aldrig 🙂

Du kanske gillar

14 Kommentarer

 • Svara
  Ellenore
  4 juli, 2013 at 20:51

  Intressant att lyssna på, och jag gillar att du lägger in en videoblogg. Måste även säga att ditt hår ser så himla fint ut!

 • Svara
  Ellenore
  4 juli, 2013 at 20:51

  Intressant att lyssna på, och jag gillar att du lägger in en videoblogg. Måste även säga att ditt hår ser så himla fint ut!

 • Svara
  Johanna
  5 juli, 2013 at 16:08

  Va snygg du är!! 🙂

 • Svara
  Johanna
  5 juli, 2013 at 16:08

  Va snygg du är!! 🙂

 • Svara
  Elin
  5 juli, 2013 at 19:05

  Jag gjorde en så jääkla god sak idag. (du har säkert gjort det redan) Tacofärs (egen kryddad) ihopblandad med fint riven rödbeta, hyvlad morot, lätt turk yoghurt, lite salt, feta ost, toppad med päron (sånna där stora, gröna söta) in i ugnen tills det gottat till sig och valnötter när det är klart! Det var så gott =D Åt med sked hehe… kan tänka mig att det skulle passa med typ sötpotatis till också… ?

 • Svara
  Elin
  5 juli, 2013 at 19:05

  Jag gjorde en så jääkla god sak idag. (du har säkert gjort det redan) Tacofärs (egen kryddad) ihopblandad med fint riven rödbeta, hyvlad morot, lätt turk yoghurt, lite salt, feta ost, toppad med päron (sånna där stora, gröna söta) in i ugnen tills det gottat till sig och valnötter när det är klart! Det var så gott =D Åt med sked hehe… kan tänka mig att det skulle passa med typ sötpotatis till också… ?

 • Svara
  Tessi
  6 juli, 2013 at 13:06

  Hej!
  Börjar med att säga att din blogg är oerhört uppskattad av mig och att jag är glad att du driver den! ^^ Har verkligen fått mycket inspiration till att kämpa vidare med mina bekymmer, så sänder ett Tack på den fronten. Har även läst igenom dina tidigare bloggar (gör fortfarande lite nu och då) för att hitta motivation eftersom jag går igenom en liknande situation med ätstörningar, viktnedgång respektive uppgång, en del psykiska besvär etc. Du är en person man ser upp till helt enkelt, med mycket styrka! Sen vill jag även säga att det är roligt att du gör såna här videoinlägg, det är verkligen roligt att se dig genom rörelse och tal och inte bara genom bilder och text.

  Ha en fortsatt trevlig dag! =D
  Mvh Tessi

 • Svara
  Tessi
  6 juli, 2013 at 13:06

  Hej!
  Börjar med att säga att din blogg är oerhört uppskattad av mig och att jag är glad att du driver den! ^^ Har verkligen fått mycket inspiration till att kämpa vidare med mina bekymmer, så sänder ett Tack på den fronten. Har även läst igenom dina tidigare bloggar (gör fortfarande lite nu och då) för att hitta motivation eftersom jag går igenom en liknande situation med ätstörningar, viktnedgång respektive uppgång, en del psykiska besvär etc. Du är en person man ser upp till helt enkelt, med mycket styrka! Sen vill jag även säga att det är roligt att du gör såna här videoinlägg, det är verkligen roligt att se dig genom rörelse och tal och inte bara genom bilder och text.

  Ha en fortsatt trevlig dag! =D
  Mvh Tessi

 • Svara
  Sara
  6 juli, 2013 at 17:41

  Tack för ett jättebra svar! Det är lite så jag börjat med min styrketräning också, sunt förnuft räcker långt!!! 🙂

 • Svara
  Sara
  6 juli, 2013 at 17:41

  Tack för ett jättebra svar! Det är lite så jag börjat med min styrketräning också, sunt förnuft räcker långt!!! 🙂

 • Svara
  Mona
  7 juli, 2013 at 14:24

  Hej Fanny!

  Jag har läst din blogg ett tag nu och tycker den är jättebra. Är inte så intesserad av matlagning dock, vilket gör att jag ofta undrar avför jag läser den (för till stor del handlar den ju om dina recept). Men så en dag kom jag på det, jag ÄLSKAR ditt sätt att skriva, du är så duktig när du leker med orden och på så sätt uttrycker dina känslor i skrift. Vad du än skriver om blir det intressant och jag tror att jag förstår precis hur du menar när du förklarar saker. Dessutom är ditt språk ofta kryddat med egnetillverkade och roliga ord, samt ofta fyndligt formulearat. Detta har gjort att jag länge tänkt skriva till dig om att jag tycker att du borde satsa på att jobba med något inom skrivande, och nu när jag såg videon där du säger att du vill jobba inom media så kunde jag inte låta bli. Jag tycker att du ska söka till journalisthäögskolan, då får du en bra grund för jobb inom media, för du har verkligen talang. Jag tror även att du skulle kunna skriva en väldigt bra roman, kanske baserat på din egen livserfarenhet.

  Men, men nog om det. Jag har även en konkret fråga kring videon. Du säger att du undviker vissa övningar som du misstänker kan vara skadliga för ex leder. Undrar om du skulle vilja skriva om vilka, så att vi andra kanske också kan fundera över om de är bra eller inte (jag tränkar själv på gym och vill givetvis inte göra något som kan tänkas vara skadligt).

  Ta hand om dig! Kramar / Mona

  • Svara
   roethlisberger
   9 juli, 2013 at 08:40

   åh TACK för denna fina kommentar. Inget gör mig gladare än att höra att mina ord, mina texter, når ut och IN till någon. Det är ju liksom meningen. Att en dag få jobba med det vore som sagt drömmen, vet bara inte riktigt ”hur” jag ska… ta mig dit. Hitta rätt. Få kontakterna. Hur jag får in en tå någonstans som så småningom släpper in hela foten och en dag kanske hela mig 😉 som sagt, drömmen! Och en dag… tack i alla fall! Fantastiskt att höra att de uppskattas, alla mina ord och tankar jag försöker översätta i text här på bloggen.. 🙂

   och som svar på din fråga får jag nog klura lite på ett bra upplägg på ett framtida inlägg om just det. Men tex undviker jag alla maskiner och väljer alltid fria vikter och/eller kroppsviktsövningar om jag kan. Då tränas många fler ”småmuskler” och kroppen gör det den egentligen är skapt för – arbetar. Maskiner hjälper ofta till för mycket, rörelsen blir ofta begränsad och isolerad. Ganska logiskt, tycker jag, att fria vikter och kroppens egna motstånd är mycket bättre, eller? 🙂

   Kram!

 • Svara
  Mona
  7 juli, 2013 at 14:24

  Hej Fanny!

  Jag har läst din blogg ett tag nu och tycker den är jättebra. Är inte så intesserad av matlagning dock, vilket gör att jag ofta undrar avför jag läser den (för till stor del handlar den ju om dina recept). Men så en dag kom jag på det, jag ÄLSKAR ditt sätt att skriva, du är så duktig när du leker med orden och på så sätt uttrycker dina känslor i skrift. Vad du än skriver om blir det intressant och jag tror att jag förstår precis hur du menar när du förklarar saker. Dessutom är ditt språk ofta kryddat med egnetillverkade och roliga ord, samt ofta fyndligt formulearat. Detta har gjort att jag länge tänkt skriva till dig om att jag tycker att du borde satsa på att jobba med något inom skrivande, och nu när jag såg videon där du säger att du vill jobba inom media så kunde jag inte låta bli. Jag tycker att du ska söka till journalisthäögskolan, då får du en bra grund för jobb inom media, för du har verkligen talang. Jag tror även att du skulle kunna skriva en väldigt bra roman, kanske baserat på din egen livserfarenhet.

  Men, men nog om det. Jag har även en konkret fråga kring videon. Du säger att du undviker vissa övningar som du misstänker kan vara skadliga för ex leder. Undrar om du skulle vilja skriva om vilka, så att vi andra kanske också kan fundera över om de är bra eller inte (jag tränkar själv på gym och vill givetvis inte göra något som kan tänkas vara skadligt).

  Ta hand om dig! Kramar / Mona

  • Svara
   roethlisberger
   9 juli, 2013 at 08:40

   åh TACK för denna fina kommentar. Inget gör mig gladare än att höra att mina ord, mina texter, når ut och IN till någon. Det är ju liksom meningen. Att en dag få jobba med det vore som sagt drömmen, vet bara inte riktigt ”hur” jag ska… ta mig dit. Hitta rätt. Få kontakterna. Hur jag får in en tå någonstans som så småningom släpper in hela foten och en dag kanske hela mig 😉 som sagt, drömmen! Och en dag… tack i alla fall! Fantastiskt att höra att de uppskattas, alla mina ord och tankar jag försöker översätta i text här på bloggen.. 🙂

   och som svar på din fråga får jag nog klura lite på ett bra upplägg på ett framtida inlägg om just det. Men tex undviker jag alla maskiner och väljer alltid fria vikter och/eller kroppsviktsövningar om jag kan. Då tränas många fler ”småmuskler” och kroppen gör det den egentligen är skapt för – arbetar. Maskiner hjälper ofta till för mycket, rörelsen blir ofta begränsad och isolerad. Ganska logiskt, tycker jag, att fria vikter och kroppens egna motstånd är mycket bättre, eller? 🙂

   Kram!

Lämna ett svar