Efterrätt och gotte GODIS Inspiration och pepp Kost Mellis & Kvällis PROTEINBAK Recept Vardagsuppdatering VEGAN

Proteintryfflar som går snabbt att göra…och snabbt att äta (vegan)

Sedan jag upptäckte hur risprotein gör underverk i bollar (recept) och bars (recept), har jag det i det mesta numera. Både i helveganska godsaker men även när jag bakar ”ovegan”, för risproteinet bidrar verkligen med grym konsistens och använder man ett bra märke (jag använder främst smaksatta varianter, vanilj och choklad) så maskeras smaken av, ja – ris.

Jag tog hem Sun Warrior’s risprotein i både choklad och vaniljsmak senast jag beställde från iherb. Hade hört mycket gott om dem och efter att nu ha provat det i olika saker kan jag bara hålla med om alla lovord – tokdiggar!

vegantruffles

Igår åkte jag ut till Wenngarn för att ge Jessica en påse fina proteintryfflar. Hon debuterade på fitness-scenen under Tyngre i helgen och det med bravur då hon gick och blev tvåa i sin klass! Väl värd lite gotte, tyckte jag 🙂

Resten av bollarna försvann snabbare än snabbast när jag till kvällen fick besök av en gammal vän för lite catch up-häng… 23 år, man och tyngdlyftare. Som gav stora tummen upp och alltså åt samtliga bollar – HUR BRA betyg är inte det?!

Ca 15 bollar:

 • 1 dl färska dadlar – urkärnade, nertryckta i måttet (runt en 8-10 stycken kanske?)
 • 1 dl nötter
 • 1 dl havregryn
 • 1 dl risprotein med chokladsmak
 • 2 msk kakao
 • 2 msk mandelmjölk
 • 1/2-1 msk sirap

Mixa ihop nötter, havregryn, risprotein och kakao. Släng ner dadlar och mandelmjölk och mixa igen. Smaka av och tillsätt sirap (agave för att hålla dem veganska, annars funkar säkert honung också. Jag använde waldenfarms pancake syrup denna gång). Rulla till bollar och om så önskas rulla bollarna i lite mer kakao. Förvara i kyl. Eller bjud över en vän och du behöver inte tänka på vidare förvaring..

Du kanske gillar

10 Kommentarer

 • Svara
  Anna
  6 maj, 2015 at 11:07

  Hej!
  Om man inte har risprotein hemma, vad för proteinpulver kan man använda istället?

  PS! Skulle gärna se fler recept på dina hemgjorda ”questbars”, olika proteinrika nyttiga glassar, fler recept på proteintryfflar men utan torkad frukt (min mage är känslig), recept på kladdkakor, recept på nyttig tuppkaka, recept på nyttiga proteinrika biskvier ovh mjuka runda bullar med vaniljkräm.

  Tack för du finns!
  Mvh anna

  • Svara
   roethlisberger
   9 maj, 2015 at 13:18

   Hej! I vissa recept går det bra att byta olika proteinpulver mot varandra, i andra blir resultatet inte lika bra. När jag använder risprotein är det av ett skäl, och i just bars/bollar gör det, som jag skrivet, mycket för konsistensen. Du skulle kunna prova med kasein eller ärt-protein, men jag tycker att risprotein är ”halva grejen” vad gäller konsistens. Smaken däremot, blir nog bra oavsett 🙂 Kanske lite ”kladdigare/segare” bollar med casein, men smaken lär bli bra.

   Tack för dina önskemål på recept, ska absolut spara dem och se vad jag kan få till! 🙂

   • Svara
    Anna
    9 maj, 2015 at 13:40

    Tack så mycket för svar! 🙂

    Mvh

 • Svara
  Anna
  6 maj, 2015 at 11:07

  Hej!
  Om man inte har risprotein hemma, vad för proteinpulver kan man använda istället?

  PS! Skulle gärna se fler recept på dina hemgjorda ”questbars”, olika proteinrika nyttiga glassar, fler recept på proteintryfflar men utan torkad frukt (min mage är känslig), recept på kladdkakor, recept på nyttig tuppkaka, recept på nyttiga proteinrika biskvier ovh mjuka runda bullar med vaniljkräm.

  Tack för du finns!
  Mvh anna

  • Svara
   roethlisberger
   9 maj, 2015 at 13:18

   Hej! I vissa recept går det bra att byta olika proteinpulver mot varandra, i andra blir resultatet inte lika bra. När jag använder risprotein är det av ett skäl, och i just bars/bollar gör det, som jag skrivet, mycket för konsistensen. Du skulle kunna prova med kasein eller ärt-protein, men jag tycker att risprotein är ”halva grejen” vad gäller konsistens. Smaken däremot, blir nog bra oavsett 🙂 Kanske lite ”kladdigare/segare” bollar med casein, men smaken lär bli bra.

   Tack för dina önskemål på recept, ska absolut spara dem och se vad jag kan få till! 🙂

   • Svara
    Anna
    9 maj, 2015 at 13:40

    Tack så mycket för svar! 🙂

    Mvh

 • Svara
  Anna
  9 maj, 2015 at 11:52

  Svara gärna tack 🙂

 • Svara
  Anna
  9 maj, 2015 at 11:52

  Svara gärna tack 🙂

 • Svara
  Sanna
  25 september, 2015 at 21:59

  Hej!

  I jakt på bra och gott proteinpulver som är veganskt hittade jag till din hemsida.
  Risprotein med chokladsmak, låter fantastiskt! Är det från Epic eller har du vidgat vyerna via iherb?

  Tycker det är utmanande att hitta bra och prisvärda produkter i Sverige. Har du något tips att dela?:)
  Väldigt Fin hemsida och intressant läsning, hit kommer jag tillbaka för inspiration!
  Ha en vacker kväll!
  Kram Sanna

 • Svara
  Sanna
  25 september, 2015 at 21:59

  Hej!

  I jakt på bra och gott proteinpulver som är veganskt hittade jag till din hemsida.
  Risprotein med chokladsmak, låter fantastiskt! Är det från Epic eller har du vidgat vyerna via iherb?

  Tycker det är utmanande att hitta bra och prisvärda produkter i Sverige. Har du något tips att dela?:)
  Väldigt Fin hemsida och intressant läsning, hit kommer jag tillbaka för inspiration!
  Ha en vacker kväll!
  Kram Sanna

Lämna ett svar