Inspiration och pepp Kost Tankar om ting Träning Vad vi borde prata om Vardagsuppdatering

hur viktigt är det, egentligen?

MIn fina vän Sanna skrev ett inlägg som jag vill länka till direkt, det är så många som frågar hur man klarar av semestern, hur jag gör med mat och träning osv osv osv. Jag skrev lite om det när jag kom hem från Thailand, både träning (här och här) och kost (här), men i vanlig ordning får Sanna till det konkret och snyggt, så hett tips tips!

Fast, när vi ändå är inne på det. Hur viktigt är det egentligen? Alltså det blir nästan lite lustigt, och sorgligt på samma gång, när jag objektivt ställer mig en bit ifrån och kollar på allas hets. För det är vad det är, en fullkomligt överdimensionerad hets och stress över det som egentligen ska bringa oss glädje och ge energi – semestern. För att förklara vad jag menar, kör vi på en lista med punkter i vanlig ordning, det är min grej ni vet.

 • två veckor är en fjärt i rymden. Verkligen, två veckor semester på sommaren ger dig 50 resterande veckor att vara 110% fokuserad på träning…
 • …men måste du verkligen vara det? Ska du tävla i fitness okej, men det ska trots allt inte de allra flesta. De allra flesta (säger sig, i alla fall) träna för hälsan och välmåendet. Och all hälsa handlar inte om att träna och äta ”rätt” – ibland är det nyttiga för själen en box B&J efter hämtpizzan. Jo serru, jag vet vad jag snackar om! För din själ kanske en magnum på stranden, en drink på kanarieöarna eller lite pommes till lunchen är vad som gör hjärtat lite extra varmt – och inte kan man säga att det inte gör gott då, va?
 • är du stressad för vad folk ska tänka om din kropp i bikini? Då ska jag avslöja en grej för dig. Folk är garanterat alldeles för upptagna av sig själva och sina egna brister för att ens se dig och framför allt det där du nojjar över. Slappa av va, du är inte på stranden för att visa upp dig, du är där för att må bra, ha roligt och att bara ha det fint! Se då till att det handlar om just det, gör det inte till en utställning med dig själv som objekt. Ingen annan bryr sig, faktiskt.

Vill avsluta med att självklart ska man göra det man mår bra av. Liksom vill man inte ha pommes ska man givetvis inte äta dem bara för att det är semester. Jag menar bara att man dör inte av det heller. Man måste inte heller sova till 12 bara för att man kan, själv mår jag mycket bättre av att kliva upp vid 8-9 (det är sovmorgon och semester för mig!) och att då sedan sova i tid några timmar innan midnatt. Jag menar bara att är det lyx för dig att sova långt in på dagen, och du ändå inte mår dåligt över eller stressas av att allt blir förskjutet – ja men herregud då ska du göra det! Vi är alla olika och jag tycker bara att vi ska tagga ner lite och se på oss själva utifrån. För vem gör du det du gör, oavsett vad du gör ska detta vara klart och tydligt. Ska du inte tävla i fitness (ett smidigt och enkelt exempel) så finns det faktiskt ingen vettig orsak att vara stenhård och nolltolerans blir bara fånigt. Enligt mig.

Och bara så du vet, jag har som alla andra fullt upp med mina egna nojjor, jag lovar att jag inte beklagar mig över dina eventuella ”brister och fel”. Jag ser dem faktiskt inte ens.

Du kanske gillar

12 Kommentarer

 • Svara
  Anna
  24 juli, 2013 at 10:29

  Vettigaste jag läst på länge, hurra! 🙂

 • Svara
  Anna
  24 juli, 2013 at 10:29

  Vettigaste jag läst på länge, hurra! 🙂

 • Svara
  Vickan
  24 juli, 2013 at 11:55

  Jo så är det ju. Själv måste jag bli lite bättre på att ha med det tänket alltid, även i vardagen.

  Ha en riktigt härlig semester. Ser ut som du är i ett riktigt paradis 🙂

 • Svara
  Vickan
  24 juli, 2013 at 11:55

  Jo så är det ju. Själv måste jag bli lite bättre på att ha med det tänket alltid, även i vardagen.

  Ha en riktigt härlig semester. Ser ut som du är i ett riktigt paradis 🙂

 • Svara
  Emma
  24 juli, 2013 at 17:56

  Klockrent! Jättebra inlägg Fanny 🙂

 • Svara
  Emma
  24 juli, 2013 at 17:56

  Klockrent! Jättebra inlägg Fanny 🙂

 • Svara
  Linde
  25 juli, 2013 at 12:35

  PUSS på dig! Du är BÄST.

 • Svara
  Linde
  25 juli, 2013 at 12:35

  PUSS på dig! Du är BÄST.

 • Svara
  Veronica
  25 juli, 2013 at 19:53

  Jag är så glad över att jag läser din blogg och följer dig.
  Du skriver fantastiskt.
  Du gör mitt liv lättare att leva.
  Det ska du ha tack för <3

 • Svara
  Veronica
  25 juli, 2013 at 19:53

  Jag är så glad över att jag läser din blogg och följer dig.
  Du skriver fantastiskt.
  Du gör mitt liv lättare att leva.
  Det ska du ha tack för <3

 • Svara
  Sandra
  27 juli, 2013 at 15:50

  Precis vad jag behövde läsa! Tack! 🙂 Ska nämligen åka till Turkiet den 16:e augusti 2 veckor. Och som du säger vi är alla för upptagna av oss själva, & vad är 2 veckor på 1 år?

 • Svara
  Sandra
  27 juli, 2013 at 15:50

  Precis vad jag behövde läsa! Tack! 🙂 Ska nämligen åka till Turkiet den 16:e augusti 2 veckor. Och som du säger vi är alla för upptagna av oss själva, & vad är 2 veckor på 1 år?

Lämna ett svar