Efterrätt och gotte Kost Okategorierat Recept Vardagsuppdatering

min topp 10 (sötsaker)

Det är ofta jag får kommentarer med önskemål om ett favorit-inlägg. Ett inlägg som samlar mina allra bästa recept, helt enkelt.

Eller, enkelt är det inte. För även om det låter lite fånigt och jag gillar inte tonen av självgodhet som liksom anas trots att jag bara knappar på tangenter : men allt jag lägger upp här är ju så himla gott. Haha, och lite lustigt är det också, för liksom.. vad tror ni, att jag lägger upp grejerna som inte smakar bra också? Varför i hela fridens namn skulle jag göra det?!

Jag liksom gillar att äta. Det viktigaste när jag äter är smaken, inte hur ”nyttigt” det är. Ska jag vara ärlig låter jag hellre bli att äta helt än att äta något som inte ger mig glädje i någon form. Allt är inte fantastiskt ; typ amoniosyrorna jag slurpar under och efter styrkepass ser jag inte som en delikatess att förtära liksom. Nä, där är det bara mucklerna som ska näras. Men vid köksbordet, i soffhörnet eller när jag intar något av dagens alla andra mål så är prio ett att jag faktiskt gillar det jag äter. Sedan kommer innehållet näst på viktig-listan. Självklart gillar jag att ge min kropp bra grejer. Precis som mina smaklökar gillade gårdagens pizza med tillhörande pommes och bea.

Så, allt jag skriver om här är gott. Sedan har man ju olika smak, så är det såklart. Därför försöker jag skriva lite mer än just ”gott” som beskrivning när jag lägger upp recept, vilket ni kanske märkt… 😉 ord räcker sällan till när smak och framförallt upplevelser ska beskrivas, men jag gör mitt bästa!sck2chocokrisps4glass2

En topp-lista ska ni dock få. Jag har gått igenom mina recept på kakor, bakverk och andra sötsaker och sammanställt min personliga topp tio (utan inbördes ordning):

 • Nutella Crispy Bars – namnet säger väl det mesta. Choklad, hasselnötter, krisp… dessa barer var så ljuvliga. Jag tänkte på geisha när jag åt dem (allihop. Inom loppet av typ 48 timmar) och ja. Perfektion, typ.
 • Sommarkakan – denna går hem hos alla. För den är fruktansvärt god, helt enkelt.
 • Dubbel chokladkaka med hasselnötsfrosting – chokladvarianten av sommarkakan, och hittills min bästa chokladkaka!
 • Brownies med marängtäcke – ett av mina mest bakade recept hos läsare och insta-följare, har jag märkt. Och mest omtyckta också, värt att tilläggas!
 • Protein-glass – åh denna gjorde jag var och varannan kväll förr! Ska nog rota fram glassmaskinen igen…
 • Raw cheesecake – också en favorit hos er mer flitiga testare, och det är helt förståeligt då dessa enkla och råa gobitarna är gudomliga.
 • Mjuk pepparkaka – är jag den enda som äter pepparkakor året om? Det borde alla göra. Framför allt denna, såklart 😉
 • Kladdig äppelkaka – en av mina absoluta favoriter. Jag gillar egentligen inte så mycket äpplena i äppelkaka, utan mer det där kaneldoftande ”resten”, liksom. Därför skapade jag denna, som är mer kaka och mindre frukt, helt enkelt.
 • Chokladkräm – denna kräm är oslagbar. En sådan dessert jag lugnt serverar skeptiker, för den bara går inte att inte tycka om. Eller rättare sagt, man älskar den.
 • Jordnöts-kakor – åh dessa gjorde jag en sats om dagen ett tag, till och med Mr. som inte ens gillar nötter (och fullständigt avskyr jordnötter) gillar dessa.

Du kanske gillar

5 Kommentarer

 • Svara
  elin
  27 juli, 2013 at 22:03

  Åh, du måste hjälpa mig! Jag försöker finna en bra, nyttig, protein kladdkakassmet som man kan käka som kvällsmål… Du vet främst protein och inte så mkt kh? Jag har provat såklart men det blev inte alls bra. hade typ kvarg, äggvita, äppelsås, lite vaniljprotein och kakao, sukrin och tillsist fiberhusk..men jag hade för mkt av ngt som gjorde att fiberhusket blev för kompakt och liksom ”gummi” Jag vill ha kladdkasmet att äta ju! nyttig… can you please help me? ._.

  • Svara
   roethlisberger
   28 juli, 2013 at 06:41

   googla ”casein mugcake”, det finns massssor med recept. jag gjorde länge prottekladdkaka varje kväll! alltså jag har sett massa recept, men har inget eget riktigt.. så google is your friend, vet att det finns! om inte annat har sanna (tasty health) flera stycken sådana recept 🙂

 • Svara
  Kristine
  28 juli, 2013 at 13:48

  Oh, så mye godt 🙂
  Sommerkaken skal jeg teste i kveld.

 • Svara
  Jeanna
  28 juli, 2013 at 21:39

  Det är inlägget bokmärks på stört! Mmm…

Lämna ett svar