Efterrätt och gotte GODIS kitchenstories Kost Mellis & Kvällis Okategorierat PROTEINBAK Recept

”White Chocolate Cookie Dough Cup” (försök säga det snyggt på svenska du)

Kakdeg + blåbär + vit choklad. Ja, det säger väl kanske sig självt att det blir succé. Men för att förtydliga: om du gör lite vit choklad (med en hint av vanilj…mmm) och sedan fyller den med kakdeg och lite blåbär, så blir det succé!

Eftersom jag verkligen har förälskat mig i den härligt ”kakiga” vaniljsmaken av Tyngre’s senaste proteinpulver ”vaniljdrömmar” så ville jag få in det här, både i chokladen och i kakdegen. Ingredienslistan är kort, och det hela går supersnabbt att slänga ihop. Självklart kan en ”freestyla” lite hur en önskar och använda andra bär, ett annat nötsmör än det mandelsmör jag valde, en annan smak av vassleprotein osv osv…

Men, som en reminder och ”tredje gången gillt”; kakdeg+blåbär+vit choklad = succé.

whitecookiedoughcup1whitecookiedoughcup2

WHITE CHOCOLATE CUP fylld med kakdeg & blåbär

6 stycken, gjorda i normalstora muffinsformar av silikon

Vit choklad:

 • 100g kakaosmör
 • 1,5 dl (50g) vassleprotein med vaniljsmak, jag använde Tyngre Vaniljdrömmar
 • 2 msk florsocker eller florsötning (jag använde flor melis)

Cookie Dough:

+ blåbär

Gör såhär:

 1. Smält kakaossmör försiktigt, låt svalna något och rör sedan ner vassle och florsocker/sötning (för att undvika klumpar kan du sikta ner florsockret).
 2. Rör tills helt slätt, skeda ut knappt hälften av chokladen i silikonformar och ställ in dem i frysen att stelna.
 3. Gör under tiden kakdegen, genom att helt enkelt röra ihop ingredienserna och arbeta ihop det till en smidig deg. Ställ åt sidan.
 4. Mosa ihop blåbär med en gaffel.
 5. När chokladen stelnat, ta ut och fyll: ta en bit kakdeg, rulla till en boll, platta till och lägg ovanpå chokladen. Toppa med en liten sked mosade blåbär. Upprepa tills alla choklad-bottnar har toppats med både kakdeg och blåbär, och täck dem sedan alla med resten av den vita chokladen.
 6. Ställ in i frysen igen (eller kylen, om du har det tålamodet…) för att stelna.

whitecookiedoughcup1

Du kanske gillar

4 Kommentarer

 • Svara
  Johanna
  27 juni, 2016 at 03:10

  Hej Fanny!
  Du och din blogg är fantastisk! Jag har följt dig i några år nu och du inspirerar mig till ett friskt och sunt synsätt på mat, kropp och träning. Tack för det!

  Jag har en fundering som jag hoppas att du kan hjälpa mig med. Jag ska flyga till Düsseldorf på fredag med min kör. Planet går 06.30 så en frukost på Arlanda är mer än nödvändig. Dock kan jag varken äta gluten, laktos, lök, mango el äpple vilket ställer till det en del. De jag umgås med ska äta frukost på Starbucks men min tanke är att jag ska ta med mig frukost, men jag måste ha något som går igen säkerhetskontrollen. Har du förslag på vad jag kan ta med mig?
  När vi är på vår turné kommer dagarna vara fyllda med körsång, resor och fritid, och för mig som är van att äta på regelbundna tider (8, 12, 14-15, 17-18, 20-21) är det inte helt optimalt. Jag känner av mitt blodsocker rätt tydligt och har en tendens att både förvärra min ätstörning och bli suicidal om det går för lång tid mellan måltiderna. Jag har tänkt att jag ska ta med mig glutenfritt hår bröd i packningen för att kunna äta när jag behöver, men så kom jag att tänka på dig. Du har kanske tips, recept, idéer på sådant som går att göra innan/köpa i Sverige och ta med i bagaget som mellanmål? Vi kommer att vara borta fredag-måndag så det är inte så många dagar.
  Hoppas att du kan hjälpa mig!
  Kram från Johanna

  • Svara
   roethlisberger
   27 juni, 2016 at 09:44

   Hej Johanna! Jag har börjat skriva ett inlägg med tips om ”mat på resan”, för jag förstår verkligen vad du menar! Jag har inte några problem med att äta lite var som helst och känner inte att jag måste ha en viss TYP av mat, däremot noterar jag varje gång jag är ”på resande fot” med andra människor att de 1) äter betydligt mer sällan än jag och framför allt 2) inte påverkas lika mycket om de inte får äta när de behöver. För mig går det i regel väldigt snabbt; om jag inte får i mig något när jag känner att jag behöver blir jag sur, ledsen, trött och faktiskt rätt deppig/allmänt anti allt (med andra ord ett rätt okul resesällskap dessutom, hehe)
   Så jag ska absolut sammanfatta lite hur jag brukar tänka kring- och packa inför resor! Hoppas du har nytta av det inlägget, jag postar det i dagarna!
   KRAM

   • Svara
    Johanna
    27 juni, 2016 at 11:06

    Tack! 🙂 det ser jag framemot!

 • Svara
  Ullis
  27 juni, 2016 at 14:14

  Hej Fanny? Tänkte testa ditt recept men är lite osäker om du menar kakaosmör el kokossmör? I receptet står de kakaosmör men i tillagningen står de kokossmör…

Lämna ett svar