kitchenstories Vardagsuppdatering

Schyssta och havssaltade

En återkommande favorit här i bloggen som ni vid det här laget både skymtat på bild och läst mig skriva om lite här och var, är Smiling’s produkter. Ni vet; de glada och schyssta nötterna.

Smiling’s produkter framställs nämligen under schyssta förhållanden, garanterade genom Fairtrade-märkning,  och nötterna odlas, skördas samt förädlas i samma land som de odlas. Det för att skapa lokala arbetstillfällen och låta värdet av förädlingen stanna kvar i landet. Så det Smiling gör (och det vi sedan gör genom att köpa produkterna) gör stor skillnad för den lokala befolkningen i de Västafrikanska byarna. Som om inte det vore nog fint så är samtliga produkter dessutom galet goda!

smilinglinnea

Under Allt För Hälsan-mässan i Älvjö för några veckor sedan träffade jag grundarna av Smiling; Linnea, Johan och Joakim, och det var så himla roligt att få ett ansikte på människorna jag haft kontakt med i flera flera månader över mail. Linnea var den som fick lyssna på mitt babbel mest, och det är också henne ni ser med mig på bild ovan.

De fanns inte med i montern på mässan, så nya och fräscha är de, men jag har nämnt dem förut och gör det gärna igen – Smiling’s havssaltade kokoschips. Ni bara måste prova, för de är verkligen helt löjligt goda. Jag har en påse kvar i skafferiet som jag planerar att inkludera i veckans julgodis-bak. För jo, jag har schemalagt en hel förmiddag för enbart julgodis-skapande. Bra va!? Jag hoppas med andra ord få upp en hel drös med smarriga recept till er här i bloggen nu den dryga veckan (!) vi har kvar till julafton.

Till vänster här ser ni alltså kokoschipsen med havssalt. Till höger två andra nyheter: en fruktbar (nötfri, gjord på äpple, dadlar, russin och mango) och en baobab/mandel-bar. Jag gillade sistnämnda bäst, den är liksom mer nötbar är bara ”fruktbar med lite nöt i”, om ni förstår hur jag menar?

smilingnytt

Andra godsaker från Smiling som jag skrivit om förr är;

 • Cashew/kokos/ingefära – naturella cashewnötter och kokoschips kryddade med ingefära. Favvo nr1!
 • Mandel/kokos/cashew/macadamia – gott och blandat med en nypa havssalt, mums!
 • Cashew/mango – eftersom både cashew och mango är två av mina favoriter så går denna bar hem hos mig, gott och schysst mellis!

smiling3st

 

Du kanske gillar

4 Kommentarer

 • Svara
  Mari
  14 december, 2015 at 13:16

  Kokoschipsen är helt fantastiska. Älskar dom =)

 • Svara
  Mari
  14 december, 2015 at 13:16

  Kokoschipsen är helt fantastiska. Älskar dom =)

 • Svara
  Cajsa
  14 december, 2015 at 20:07

  Älskar verkligen smiling’s produkter!! helt underbara 🙂

 • Svara
  Cajsa
  14 december, 2015 at 20:07

  Älskar verkligen smiling’s produkter!! helt underbara 🙂

Lämna ett svar