Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept Vardagsuppdatering

Lite matsnack och en asiatisk mandeldressing

Både igår och idag har jag varit ovanligt husmor:lig (för att vara nowadays, alltså. Och för att vara jag, liksom) och testat nytt både till middag igår, lunch idag och kvällens middag var också en nyhet i hemmet. Just dagens middag var ett lustigt inslag i vardagen, Mr sa rakt ut att det ”smakade fan”. Den ni, det händer inte ofta! Lustigt nog var det en smaksensation enligt mina smaklökar… Ha, så olika sådant kan vara. Nu hade jag i och för sig ner både kanel och jordnötssmör i kvällens hitte-på : två saker jag vet att han inte uppskattar (sistnämnda får han kväljningar av bara jag äter det i andra änden av rummet..) så jag vet inte riktigt vad jag väntat mig för reaktion…. något annat än halväten portion från hans sida hade varit konstigt. Vilket jag egentligen inte hade något emot, för jag fick ju två stora portioner när han avstod 😉 Gårdagens middag däremot, gick hem hos oss båda. Sommarfräscht, är rätta ordet. Eftersom jag var lat och inte förevigade det hela med kameran tänkte jag göra det imorgon igen : enkelt, snabbt och jättegott – så varför inte liksom?

Nu undrar ni varför jag snackar om massa mat som jag ändå inte ger er recept på ännu. Mycket befogad fråga, kan jag hålla med om. Så istället hoppar vi vidare till dagens lunch. Eller ja, en del av den. En enkel sallad med morot, gurka och äpple med en asiatisk dressing bestående av endast 4 ingredienser (och lite sesamfrön).asiatiskmandel1Dressing

  • mandelsmör
  • soya (jag använde japansk)
  • vit vinäger
  • honung
  • sesamfrön

Rör ihop lika delar av mandelsmör, soya och vinäger, smaka av med lite honung och späd sedan med vatten till önskad konsistens. Låt stå i kylen i 15-20 minuter, häll sedan på sallden. Jag körde som sagt på morot, gurka och äpple, vilket smakade kanon! Det hela toppas med sesamfrön och äts till vad som helst 🙂asiatiskmandel2

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar