Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept Vardagsuppdatering

pastasallad med mangodressing

Jag vill be er alla om ursäkt.

Förlåt!

Förlåt, för att jag inte publicerar det här inlägget förrän såhär i slutet av sommaren. Förlåt, för att jag inte delat med mig av denna enkla, men ack så goda maträtt förrän idag. Förlåt, för att ni förmodligen (precis som jag) kommer önska att ni redan vetat det jag nu kommer skriva, under alla de varma dagarna vi fått njuta av denna sommar.

Men till mitt försvar, så var det här en ny uppenbarelse även för mig. I måndags ville jag hitta på något nytt, fräscht och roligt med en av mina favoritsmakkombinationer : mango och curry. Det blev en kall pastasallad och till det currykryddad lax. Så fantastiskt gott! Man kan givetvis servera vad man vill till denna sallad, men jag tyckte det passade fint att kombinera den med lite fe, fin fisk.mangosallad1

2 portioner:

 • 250 gram mango
 • 1 buljongtärning (jag använder kyckling-, för att jag tycker det är godast)
 • 2-3 msk citronsaft
 • 1 vitlöksklyfta
 • ev. 1 eller 2 msk olja (om du vill och har någon god sort)
 • 2 portioner pasta
 • 1 liten rödlök
 • 1 liten, röd paprika

Gör såhär: Koka pastan enligt anvisningarna på paketet (eller gör någon annan typ av ”pasta”, typ grönsakspasta eller vad du nu gillar) och spola kallt så den slutar kokas och svalnar helt. Skiva rödlök och paprika i tunna skivor. Mixa allt till dressingen (mango, buljong, citronsaft, vitlök, ev. olja) och blanda med den kalla pastan och grönsakerna. Servera till en bit lax som jag gjorde, eller vad som helst egentligen, men krydda gärna med curry – det passar så väldigt bra till mango!

Det blir sött, lent, krämigt, friskt och så himla himla gott!mangosallad2

Du kanske gillar

4 Kommentarer

 • Svara
  Elinn
  8 augusti, 2013 at 16:43

  Vad använder du för pasta?

  • Svara
   roethlisberger
   9 augusti, 2013 at 10:48

   olika 🙂 denna gång hade jag rester som fick komma till användning (spiralize:rad kålrot) men har gjort med vanlig spagetti, snabb-makaroner, squash-pasta..

 • Svara
  Elinn
  8 augusti, 2013 at 16:43

  Vad använder du för pasta?

  • Svara
   roethlisberger
   9 augusti, 2013 at 10:48

   olika 🙂 denna gång hade jag rester som fick komma till användning (spiralize:rad kålrot) men har gjort med vanlig spagetti, snabb-makaroner, squash-pasta..

Lämna ett svar