Inspiration och pepp Tankar om ting Vardagsuppdatering

fem fina saker med augusti

Visst, sommaren börjar lida mot sitt slut. Och visst har den gått ovanligt fort just i år? Så brukar det låta bland folk varje år – och som alla andra år tycker inte jag att det är vidare värst hemskt ändå. För jag gillar augusti, det är nog min favoritmånad. En av dem, i alla fall. Vad jag tycker är så fint med denna sensommarmånad? Let me tell ya! 

Fem fina saker med augusti:

 • De varma kvällarna. Finns det något finare än augustis varma och nästan gyllene kvällar? Ni vet, de där kvällarna då man sitter kvar på altanen medan grillen svalnar och ljuset sakta tonas ner i guldiga färger… när man ställer de skitiga tallrikarna på hög väl dolda inne i köket, alldeles för långt bort för att ta tag i… när man liksom insuper det allra sista av sommaren och semestern.. åh jag älskar augustikvällar!IMG_5050
 • Kräftor. Så-himla-gott. Jag är den där som efter kräftskivan sitter med samtliga gästers skal uppbyggt som en gigantisk mur runt mig. Det gör nämligen ont i själen att se hur folk bara pillar ut stjärten och sedan slänger bort resten, slänger bort det där goa fina… gaaaah, sprätter i mig bara jag skriver om det! (angående bilderna nedan. De togs innan jag fått äta några kräftor. Däremot hade jag få ett par glada shots. Då går det som det går.)kraftor
 • min födelsedag. Det är så töntigt, men jag gillar att ha min dag. Nu för tiden händer absolut inget speciellt denna dag. Jag bara tycker om att få (typ två) grattis-sms, samtal från familjen i Schweiz, kanske någon söt present med ännu sötare tanke bakom, äta tårta och massa annat gott… sistnämnda är givetvis en favvo. Alla ursäkter att äta oförsvarbart mycket sött välkomnar jag varmt!IMG_5468
 • nedräkning inför jul. Jaa ja jag vet, jag är knäpp som på riktigt ser fram emot jul redan i februari augusti… men det är något med myset. Eller, det är allt med myset. De tända ljusen, den sprakande brasan, den mysiga stämningen på stan med julmusiken i högtalarna och skyltfönster proppade med pynt… Morgongröten som blir lite godare när det är mörkt utanför fönstret och kallt på golvet när man kliver upp, doften av pepparkakor och lussebullar vart man än går, julmarknader och önskelistor och julkalendern att följa alla 24a dagar och… eeh, you get it i love it.750fika
 • nystarten. För jag tycker allt att augusti är nystartsmånaden nummer ett, mil före januari som mest känns som press och ett måste… för nu är det nytt år så nu startar vi ett nytt (och bättre) liv! Nää, nyladdade efter sommar, sol och semester känns augusti som en mycket mer passande tid att göra förändringar. Om man nu vill eller behöver förändra något, är man redan nöjd kan man ju ägna sig åt att njuta av sitt tillstånd och mående 🙂

Du kanske gillar

8 Kommentarer

 • Svara
  fight4fit
  9 augusti, 2013 at 13:06

  Känner igen mig där om kräfterna. Allt ska ätas, stjärt, klor, huvud och sen ska varenda lilla skalbit sugas på till allt det där gottiga är slut! 🙂 mmm, vattnas i munnen på mig nu 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   9 augusti, 2013 at 13:37

   haha WORD SISTAH. Sen luktar man skit i typ tre dygn, men det är det SÅ värt :)))

 • Svara
  fight4fit
  9 augusti, 2013 at 13:06

  Känner igen mig där om kräfterna. Allt ska ätas, stjärt, klor, huvud och sen ska varenda lilla skalbit sugas på till allt det där gottiga är slut! 🙂 mmm, vattnas i munnen på mig nu 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   9 augusti, 2013 at 13:37

   haha WORD SISTAH. Sen luktar man skit i typ tre dygn, men det är det SÅ värt :)))

 • Svara
  Mirja
  9 augusti, 2013 at 20:08

  Haha, jag är precis som dig och älskar julen sådär löjligt mycket!! Alla runt omkring mig tycker mest att jag är konstig.. Men hellre konstig än som alla andra!

 • Svara
  Mirja
  9 augusti, 2013 at 20:08

  Haha, jag är precis som dig och älskar julen sådär löjligt mycket!! Alla runt omkring mig tycker mest att jag är konstig.. Men hellre konstig än som alla andra!

 • Svara
  Ellinor
  11 augusti, 2013 at 19:30

  Jag kan inte annat än att hålla med dig. För många innebär nog augusti ett slags avslut på sommaren och allt fint som varit med den. Nog för att vi går tillbaka till jobb/skola, men ännu finns det så mycket kvar att njuta av. Så många härliga kvällar och dagar. Efter en riktigt fin sommar ser jag dessutom fram emot hösten och senare även vintern betydligt mer än tidigare år. Jag har alltid älskat alla årstider för deras unikum och i år skall jag verkligen njuta av allt de har att bjuda på.
  Kram

 • Svara
  Ellinor
  11 augusti, 2013 at 19:30

  Jag kan inte annat än att hålla med dig. För många innebär nog augusti ett slags avslut på sommaren och allt fint som varit med den. Nog för att vi går tillbaka till jobb/skola, men ännu finns det så mycket kvar att njuta av. Så många härliga kvällar och dagar. Efter en riktigt fin sommar ser jag dessutom fram emot hösten och senare även vintern betydligt mer än tidigare år. Jag har alltid älskat alla årstider för deras unikum och i år skall jag verkligen njuta av allt de har att bjuda på.
  Kram

Lämna ett svar