Inspiration och pepp Tävling Träning Vardagsuppdatering

fitnessfive (variant mini)

Min vän Fredrik är hemma över sommaren och har då passat på att tillsammans med vårt lilla gym köra en mini-fitnessfive, eller vad man ska kalla det. Kul initiativ, tycker jag, och jag hoppas så många som möjligt dyker upp!

971262_470790979683926_475709793_n-1

En annan fin vän, Madde (aka Hulken), ska vara med, liksom många andra jag givetvis känner då mitt sociala liv levs till största del på gymmet med dess besökare, haha. Jag då? Nae… jag vet inte. Har just suttit och räknat ut vad jag skulle ta i de olika momenten, och det skulle bli att lyfta 30 kilo i bänk, bicepscurl på 12 kilo, knäböj på 48 och ja chins och dips med min egen kroppsvikt då. Det hela går alltså ut på att göra så många repetitioner som möjligt under hundra 100 sekunder, och sedan slås antal repetitioner från varje moment ihop. Så det är inga superjobbiga vikter direkt, och jag skulle kanske skrapa ihop… ja minst 40-45 reps borde jag ju orka. Mindre skulle göra mig besviken, men mycket mer vågar jag inte gissa på. Innan jag bestämmer mig ska jag testa, helt enkelt. Köra de fem momenten som ett pass och för att kolla var jag befinner mig. Om jag klarar 55 anmäler jag mig, deal?! Annars får jag tänka lite längre… hehe.

Men för att återgå till initiativet och idéen, skitkul tycker jag! En lagom stor ”tävling” där man får välja själv hur allvarligt man tar på det. Man kan välja att göra det bara för att testa sig själv (eller sina nerver, kanske) eller så går man all in och lägger upp värsta planen för att optimera dagsform och hela köret – eller så kan man göra det bara för att hänga med likasinnade och ha roligt 🙂 hur som helst lär jag gå ner för att kolla läget och heja på. Om jag lyfter nå skrot återstår att se…

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar