Vardagsuppdatering

värkande kropp och nytt kosttillskott

Två nyheter att rapportera:

 1. igår när fantasin till vad för pass jag skulle köra var dålig, bestämde jag mig för att prova de där hundringarna Annie förespråkar så väldigt. Det blev ett pass i basövningarnas tecken, med 100 marklyft – 100 knäböj – 100 chins. Jösses säger jag bara. Trött tjej som lämnade gymmet igår, och kroppen hon vaknar med idag säger väl typ samma sak : jesus. Kan alltså starkt rekommendera att slänga in några hundringar när fantasin tryter. Men kanske måste man inte ta tre så tunga övningar vid första försöket 😉
 2. idag börjar jag ta flytande D-vitamin. Jag vill se om det kan göra någon skillnad på mitt mående. Det sägs ju att D-vitamin påverkar mående och depressioner, och jag är all for ”naturlig medicinering”. Faktum är att jag tror mer på det än på de där jäkla tabletterna jag sväljer vareviga dag utan större effekt… (hittills, i alla fall)

Förutom att jag hoppas på att må lite bättre med detta tillskott, så ska D-vitamin också:

 • bidra till normalt upptag/utnyttjande av kalcium och fosfor.
 • bidra till normala kalciumnivåer i blodet.
 • bidra till att bibehålla normal benstomme.
 • bidra till att bibehålla normal muskelfunktion.
 • bidra till att bibehålla normala tänder.
 • bidra till immunsystemets normala funktion.
 • ha en roll i celldelningsprocessen.

20131004-155544.jpg

Du kanske gillar

16 Kommentarer

 • Svara
  Annie
  4 oktober, 2013 at 18:28

  Lika bra att köra hårt ju 😉

 • Svara
  Annie
  4 oktober, 2013 at 18:28

  Lika bra att köra hårt ju 😉

 • Svara
  Anna - Trend o träning
  4 oktober, 2013 at 19:26

  D-vitamin är bra så här på vinterhalvåret, men jag vill egentligen mest tacka för din fina kommentar på bloggen. Din ord värmer. Jag hoppas också att vi kan ses en dag för jag tror som du att vi har mycket gemensamt <3

 • Svara
  Anna - Trend o träning
  4 oktober, 2013 at 19:26

  D-vitamin är bra så här på vinterhalvåret, men jag vill egentligen mest tacka för din fina kommentar på bloggen. Din ord värmer. Jag hoppas också att vi kan ses en dag för jag tror som du att vi har mycket gemensamt <3

 • Svara
  Mari
  5 oktober, 2013 at 08:51

  Ser fram emot att få höra vad du tycker.

 • Svara
  Mari
  5 oktober, 2013 at 08:51

  Ser fram emot att få höra vad du tycker.

 • Svara
  Ida
  8 oktober, 2013 at 15:34

  D vitamin fungerar bra mot the ”winterblues” men inte mot just klinisk depression. Kan varmt rekommendera B6, B12, B3 (niacin) samt folsyra, har fungerat utmärkt på min make som kämpat i många år med manodepressivitet. När du tar B3 så var beredd på att få en sk ”flush” = eftersom niacinet ökar blodcirkulationen så kan man bli varm, rödrosig samt få en lätt euforisk känsla, detta går snabbt över. Lycka till!

  • Svara
   roethlisberger
   8 oktober, 2013 at 15:38

   hm okej tack för infon! Hittar man samtliga av dessa B-vitaminer receptfritt på apoteket eller ska jag be min läkare skriva ut recept? Tack och fint att höra att din man ”hittat rätt” i tillskott/medicin-djungeln!

   • Svara
    Ida
    11 oktober, 2013 at 15:56

    Svenska läkare skriver inte ut vitaminer/mineraler tyvärr….men det går att köpa på närmsta hälsokostbutik 🙂 Man kan även handla på nätet, det går att köpa multitillskott med samtliga B-vitaminer vilket jag tycker du kan ta som en grund sedan ”toppa” upp med extra B6, B12 och B3 (går att köpa separat) samt då folsyra, även där fungerar det bra att grunda med en multiantioxidant produkt samt toppa med extra folsyra.

    • Svara
     roethlisberger
     11 oktober, 2013 at 21:05

     jag var inne på apoteket och det enda jag hittade var de där med samtliga b-vitaminer, så jag frågade om de hade just B6, B12 och B3, och då sa hon att det inte säljs..? blev rätt förvånad men hade inte tid att ifrågasätta eller gå till ett annat apotek.. men då vet jag att det FINNS, blir att leta i stan istället för i ”min” lilla by 🙂 tack igen!

     • Ida
      17 oktober, 2013 at 10:47

      Rekommenderar Alpha Plus samt Holistics produkter! Läste även att du varit mycket förkyld det senaste året och allmänt hängig, zink och C-vitamin är ju superbra mot infektioner i kroppen och boostar immunförsvaret, även Proteasenzym vilket fungerar som en ”städare” i kroppen och rensar ut all möjlig skit 🙂
      Blir du inte bättre så kan det vara en bra idé att gå till en näringsterapeut för att se om du har några mineralbrister (mycket vanligare än man tror) Krya på dig!

 • Svara
  Ida
  8 oktober, 2013 at 15:34

  D vitamin fungerar bra mot the ”winterblues” men inte mot just klinisk depression. Kan varmt rekommendera B6, B12, B3 (niacin) samt folsyra, har fungerat utmärkt på min make som kämpat i många år med manodepressivitet. När du tar B3 så var beredd på att få en sk ”flush” = eftersom niacinet ökar blodcirkulationen så kan man bli varm, rödrosig samt få en lätt euforisk känsla, detta går snabbt över. Lycka till!

  • Svara
   roethlisberger
   8 oktober, 2013 at 15:38

   hm okej tack för infon! Hittar man samtliga av dessa B-vitaminer receptfritt på apoteket eller ska jag be min läkare skriva ut recept? Tack och fint att höra att din man ”hittat rätt” i tillskott/medicin-djungeln!

   • Svara
    Ida
    11 oktober, 2013 at 15:56

    Svenska läkare skriver inte ut vitaminer/mineraler tyvärr….men det går att köpa på närmsta hälsokostbutik 🙂 Man kan även handla på nätet, det går att köpa multitillskott med samtliga B-vitaminer vilket jag tycker du kan ta som en grund sedan ”toppa” upp med extra B6, B12 och B3 (går att köpa separat) samt då folsyra, även där fungerar det bra att grunda med en multiantioxidant produkt samt toppa med extra folsyra.

    • Svara
     roethlisberger
     11 oktober, 2013 at 21:05

     jag var inne på apoteket och det enda jag hittade var de där med samtliga b-vitaminer, så jag frågade om de hade just B6, B12 och B3, och då sa hon att det inte säljs..? blev rätt förvånad men hade inte tid att ifrågasätta eller gå till ett annat apotek.. men då vet jag att det FINNS, blir att leta i stan istället för i ”min” lilla by 🙂 tack igen!

     • Ida
      17 oktober, 2013 at 10:47

      Rekommenderar Alpha Plus samt Holistics produkter! Läste även att du varit mycket förkyld det senaste året och allmänt hängig, zink och C-vitamin är ju superbra mot infektioner i kroppen och boostar immunförsvaret, även Proteasenzym vilket fungerar som en ”städare” i kroppen och rensar ut all möjlig skit 🙂
      Blir du inte bättre så kan det vara en bra idé att gå till en näringsterapeut för att se om du har några mineralbrister (mycket vanligare än man tror) Krya på dig!

Lämna ett svar