Inspiration och pepp Övningar Träning Vardagsuppdatering

Hur man kan avsluta ett ryggpass

Jag skrev för några veckor sedan om hur jag inleder mina ryggpass nuförtiden; sex härliga varv bestående av 3 tunga marklyft i superset med 5 exentriska chins (med 45 sek vila, vilket känns ungefär som ingen vila alls kan jag meddela).

Ryggpassen avslutas med tre varv av ett annat superset, som kommit att bli min favvogrej som jag numera ser fram emot under hela passet haha. Nämligen höga roddar (12 st) i superset med pullovers (15 st) med 30 sek vila emellan.

Hur man kör hög rodd är en smaksak; själv gillar jag att köra denna variant av rodd stående i smith-maskinen. 12 strikta repetitioner för kontakt, tillräckligt lätt vikt (jag kör helt utan eller på sin höjd en femma på var sida, aldrig mer) för att tydligt känna hur ryggen aktiveras och jobbar genom hela rörelsen. I toppläget stannar jag till, och ner håller jag emot. Försöker hålla 3 sek exentrisk fas/1 sek koncentrisk fas (dvs upp på 1 explosiv sekund, och så hålla emot i 3).

staenderodd

Mumma vad detta superset till avslut bränner fint! Prova prova!

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar