Efterrätt och gotte GODIS JULRECEPT Kost Mellis & Kvällis PROTEINBAK RAWDESSERTER Recept Vardagsuppdatering

RAW chokladtryfflar med lakrits och hallon

Som jag skrev igår har jag provat att leka lite med grejerna från Four Sigma Foods. Här kommer ett första recept som jag tokdiggar och garanterat kommer bidra med på årets julbord nr två – det fina gottebordet, som vi från Skåne säger 😉

För att hålla receptet helt raw kan du använda raw proteinpulver, men är det inte viktigt för dig kan du givetvis använda vilket pulver som. Eller skippa helt! Torkade hallon går att beställa från tex iherb (använd min kod TBK231 vid första beställningen för 10% rabatt) eller har man tur hittar man det i en välsorterad hälsokost. Det funkar säkert med färska hallon också, men konsistensen lär bli ”lösare”.tryfflar2tryfflar1tryfflar3

 • 1 påse Instant Lion’s Mane
 • 1,5 dl varmt vatten
 • 2 dl mandlar
 • 15 urkärnade dadlar
 • 2 msk raw kakao
 • 1/2 tsk lakritspulver
 • 1 skopa raw proteinpulver med chokladsmak
 • 1/2 dl torkade hallon

Koka upp vatten och häll upp ungefär 1,5 dl vatten i ett stort glas. Tillsätt mandlarna och blötlägg ett tag. Du kan provsmak en mandel, den ska vara lite mjuk och smaka av te:et. Ungefär en kvart lät jag mina vara i. Spara sedan tevattnet och mixa ihop alla ingredienser, tillsätt lite av tevattnet om det är svårt att mixa. Men så lite som möjligt för så fasta tryfflar som möjligt. Låt sedan ”degen” stå i kylen några timmar eller över natten innan du rullar bollar. Blanda några skedar raw kakao med någon nypa lakritspulver och rulla bollarna i det. Förvara i kyl eller frys.

Nu till det finaste av allt: om du fryser dessa bollar får du riktiga tryfflar. Av någon orsak fryser inte bollarna, utan de blir bara perfekt fasta. Oavsett tid i frysen. I ”skapelse-tillstånd” är de rätt mjuka, fortfarande underbart goda såklart – men mjuka. Efter några timmar i frysen… ohmy, kanske det bästa godiset jag skapat?!tryffel4

Du kanske gillar

9 Kommentarer

 • Svara
  Tanja
  29 november, 2013 at 19:18

  Men oooh…. alltså… what? Hur smakar Instant Lion’s Mane? Aldrig hört talas om det förut… det låter alldeles underbart weird 😀

  • Svara
   roethlisberger
   30 november, 2013 at 08:07

   det smakar jättegott! Jag är ingen te-drickare men har förälskat mig i det. Läs med om Four Sigma Foods här på deras hemsida – är inte bara vanligt te utan läkessvampar och har massa fantastiska hälsofördelar.

 • Svara
  Tanja
  29 november, 2013 at 19:18

  Men oooh…. alltså… what? Hur smakar Instant Lion’s Mane? Aldrig hört talas om det förut… det låter alldeles underbart weird 😀

  • Svara
   roethlisberger
   30 november, 2013 at 08:07

   det smakar jättegott! Jag är ingen te-drickare men har förälskat mig i det. Läs med om Four Sigma Foods här på deras hemsida – är inte bara vanligt te utan läkessvampar och har massa fantastiska hälsofördelar.

 • Svara
  Cecilia
  30 november, 2013 at 07:31

  Hej! Vart har du köpt raw proteinpulver med chokladsmak? Vilket märke?

  • Svara
   roethlisberger
   30 november, 2013 at 08:05

   Hej! Det finns att beställa på iherb (detta och detta) och i vissa hälsobutiker finns de att köpa också. Veganska affärer brukar ha dem 🙂 beställer du från iherb kan du använda koden TBK231 för 10% rabatt vid första köpet!

 • Svara
  Cecilia
  30 november, 2013 at 07:31

  Hej! Vart har du köpt raw proteinpulver med chokladsmak? Vilket märke?

  • Svara
   roethlisberger
   30 november, 2013 at 08:05

   Hej! Det finns att beställa på iherb (detta och detta) och i vissa hälsobutiker finns de att köpa också. Veganska affärer brukar ha dem 🙂 beställer du från iherb kan du använda koden TBK231 för 10% rabatt vid första köpet!

 • Svara
  Och så öppnade hon en låda med godis IGEN. – Roethlisberger.se
  13 december, 2017 at 15:19

  […] Och så lite påfyllning. Av näringsjäst, och questbars. Sådant som alltid ska finnas hemma. Som ni skymtade i bakgrunden på översta bilden är några andra standard-grejer jag alltid slänger ner i korgen frystorkade bär. Det smakar SÅ mycket mer än vanliga torkade, och har en helt annan konsistens. De är krispiga, och smaken intensiv. Favoriterna hos mig är jordgubb, blåbär och hallon. (sistnämnda är vad som gör dessa tryfflar gudomliga)  […]

Lämna ett svar