Efterrätt och gotte Julmys Kost Mellis & Kvällis RAWDESSERTER Recept Vardagsuppdatering

Rawbites med aprikos, pistagenötter och citron

En tjugo minuter till övers och man hinner plocka fram, ”baka” och diska. Tjugo minuter, och man kan njuta av ett gäng underbart goda raw bites. Tjugo minuter är ungefär ingenting och resultatet är ungefär väldigt himla fantastiskt fint.

Dadlar går det åt i en himlans fart här hemma nu när jag fått raw bites-mani och gör bollar mest varje dag. Så när jag idag blev sugen på att göra en ny laddning och insåg att det fanns för få dadlar, fick jag gräva djupare i skafferiet för substitut. Det slutade med en helt ny variant och inte är jag deppig över det inte, tvärt om – dessa blev alldeles ljuvliga!aprikospistagecitron2

Jag använder lätt saltade pistagenötter (de man köper med skal i naturgodishyllan), naturella cashewnötter, torkade osvavlade aprikoser, eko citron eftersom jag vill ha i också skalet och steviadroppar med citronsmak. Har man inte det kan man skippa helt eller söta med något annat (smaka av och tillsätt ev. mer citronsaft).

 • 100 g cashewnötter
 • 50 g pistagenötter
 • 15 torkade aprikoser (plocka ut de mjukaste i paketet)
 • 5 dadlar
 • 15 droppar steviadroppar citron
 • skalet från en (eko) citron + saften från halva

Ner i en mixer, tryck på start. Stanna eventuellt några gånger för att skrapa ner från kanterna. Mixa lite till, tills du får en kladdig klump. Rulla till bollar, förvara i frysen, ät och njut!aprikospistagecitron3 aprikospistagecitron1

Du kanske gillar

4 Kommentarer

 • Svara
  Lisa
  10 december, 2013 at 13:04

  hur många bollar blir det ungefär? 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   10 december, 2013 at 13:08

   det beror ju på storlek, men jag gjorde 20-25 🙂

 • Svara
  Lisa
  10 december, 2013 at 13:04

  hur många bollar blir det ungefär? 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   10 december, 2013 at 13:08

   det beror ju på storlek, men jag gjorde 20-25 🙂

Lämna ett svar