Fanny Fotograferar Fannys Favvo Inspiration och pepp Resan Vardagsuppdatering

Det jag gör när jag inte tränar, bakar eller äter : jag fotograferar!

Innan jag hittade kärleken till att slänga grönsaker i kakor, samla mina recept för att göra böcker, skriva om psykisk ohälsa i en värld där hälsa blir allt viktigare, och ja – blogga om hälsa överlag, så ägnade jag mig åt fotografi. Och det gör jag fortfarande, det bara hamnar inte här, i denna blogg.

Frilansuppdrag mot tidningar och mindre småjobb här och var; jag fotar vänner, bekanta och helt okända människor. Bröllop, barn, djur, fest, studentskivor… Aldrig studio och alltid i naturligt ljus. Det blir liksom bäst så, tycker jag. Känslor har alltid varit min favoritgrej att få på bild. Personlighet och unika drag. Jag vill att människor som känner personen framför kameran ska se mina bilder och säga ”åh, det är SÅ hen!” – då är jag nöjd, då har jag gjort ett bra jobb.

foto2foto1simone_web

En favorit hos mig är bröllopspar. Här fullständigt svämmar känslorna över, jag älskar att föreviga förväntansfulla, lyckliga par! Det är så mycket skratt, kärlek och värme, och att ha jobbet att föreviga det hela på bild är en ära. Timmarna innan vigseln åker vi ut någonstans, jag gillar att åka tillsammans med paret för att stämningen direkt ska bli avslappnad och vänskaplig. Uppstyltade bilder och poser är aldrig kul, det är personligheten som ska fram, och då måste man vara bekväm. Jag brukar uppmuntra mina par att göra oväntade saker, och hittills har jag fått fota allt från upp och nerhängande män som kysst sina brudar a la spiderman, till brudpar som klättrat upp längs murar, till brudar som redan innan vigseln tyckt att lera är en bra grej att knäa ner i med en vacker vit klänning… Och detaljer! Finns få tillfällen med så mycket vackra detaljer att föreviga som just på bröllopsdagen! Buketter, ringar, håruppsättningar, pärlor, skor, smycken…

fotobro4
fotobro3
fotobro2
skor752

Djur är ju också tacksamma att fotografera – när de väl behagar posera 😉 Ibland lite klurigt om de inte är lika intresserade av att förevigas på bild som deras husse/matte kanske önskar, som ju anlitat mig för att göra just det…

750kattnamn katten_web

Jag har många gånger greppat vänner för att dra ut dem naturen och ta lite bilder. Det där med kontraster har alltid tilltalat mig; jag har fotat tjejer i övergivna hus, bett dem gå ner i sjön innan isen ens smält färdigt, lagt dem bland mossa och sten i skogen, bett dem gått ut i balklänning en iskall dag i januari för att fota bara ben i snön… you name it, I love it!
_MG_1930red1_web
750_jennysol_web

Den där dagen jag såg mina bilder i tryck för första gången, åh vad roligt det var! De flesta jobb jag gör är mot privatpersoner som vill föreviga speciella tillfällen, så som bröllop och fest, barn eller djur, och att fotografera för en tidning och att se mina bilder sammansatta med text i ett sammanhang, ja det är annorlunda. Och väldigt väldigt kul, såklart!SIHS750

Vill DU ha personliga bilder tagna i en miljö du väljer, utan stela blixtrar och dirigerade positioner? Föreviga en speciell dag, tidpunkt eller händelse i livet? Representerar du ett FÖRETAG som söker fotograf till ett event, eller kanske önskar lite mer avslappnade och icke-uppstyltade produktfotografier? Som visar hur just er produkt passar i era kunders vardag – inte bara i en fotostudio eller i butikshyllan? Välkommen att kontakta mig på fanny@roethlisberger.se

750farger nu34 750sagasilu_web

Du kanske gillar

17 Kommentarer

 • Svara
  Träningsglädje
  22 juni, 2014 at 13:43

  otroligt fina bilder!

  • Svara
   roethlisberger
   22 juni, 2014 at 14:01

   Tack Sara, vad roligt att höra från DIG, jag älskar dina härliga bilder!

 • Svara
  Sally
  22 juni, 2014 at 20:26

  Va kul att se! Dina bröllopsbilder är magiska ()

  • Svara
   roethlisberger
   22 juni, 2014 at 20:51

   Vad roligt, tvekade lite om det ”platsade” här i bloggen, är ju inte något jag skriver om annars liksom.. så det var jättekul att höra! Tveka inte att höra av dig när ditt bokomslag ska plåtas (och jag är helt seriös, vore dröm att fota DIG och alla dina godsaker) Kramis

   • Svara
    Sally
    22 juni, 2014 at 20:57

    Men va kul! Ska ha det i åtanke! Mitt förlag har en fotograf, men om han inte kan. Vore ju tusen gånger roligare!

    • Svara
     roethlisberger
     22 juni, 2014 at 21:25

     Äh, du har väl rättigheter som författare!? I alla fall att fråga och ha önskemål liksom 🙂 Om du vill det, och framför mitt namn till ditt förlag, så kan jag säga redan nu att det är ett jobb jag skulle göra. Man ska jobba MED sina duktiga medsystrar 🙂 vad skoj du, dagar fyllda av mat, bak och fotografering… mmm 😀

     • Sally
      22 juni, 2014 at 21:32

      Absolut! Plåtar det mesta själv men ska ha några delar då jag är med själv. Ska prata med dem efter sommaren 😉 kram på dig!

 • Svara
  Anna - Trend o träning
  22 juni, 2014 at 20:39

  Wow vad du är duktig! På att fota OCKSÅ. Talangfull som få!

  P.S. I morgon har du en lista hos mig att besvara också. Om du har tid. KRAM D.S.

  • Svara
   roethlisberger
   23 juni, 2014 at 07:21

   TACK fina Anna – du får hojta till om du vill låta dina små guldklimpar leka framför min kamera, så söta som de är bör de förevigas, maaaassa :)) Självklart gör jag det, och massa kram tillbaka!

 • Svara
  pilla
  22 juni, 2014 at 20:45

  Men vad du är duktig! Underbara bilder!

 • Svara
  Anneli
  22 juni, 2014 at 21:49

  Verkligen snygga bilder!! Du är himlans duktig på att fotografera! Syns verkligen att det är din ”grej”!
  Hoppas du får många som vill anlita dig!

 • Svara
  Sofia - Strawberry Dreams
  23 juni, 2014 at 11:07

  Oj vilka fina kort! Vad duktig du är.

  • Svara
   roethlisberger
   23 juni, 2014 at 15:24

   TACK, och de orden från DIG! Jag följer dig och gillar vad du gör 🙂 så tack!

 • Svara
  Josefine
  23 juni, 2014 at 18:57

  Håller med ovanstående kommentarer – SUPERFINA bilder är det! Jag blir nästan sugen på att be dig komma och fota mina barn… Kramis

  • Svara
   roethlisberger
   23 juni, 2014 at 21:02

   TACK fina Josefine! Och vet du – det skulle jag gärna göra! Barn är bland det bästa som finns att ställa framför kameran, går liksom inte att få annat än SÖTA resultat då 😀 kram på dig!

 • Svara
  Sofia Smedman
  29 juli, 2014 at 09:20

  Du är en produktiv person och det du gör, gör du till hundra procent. Härligt att se att du funnit ditt! Fantastiska bilder. Lova mig att du fortsätter med foto, bak och mat! För du är för bra för att sluta med det

Lämna ett svar