Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept Vardagsuppdatering

Rödbetsbiffar med ingefärs-pimpad pärontzatziki

Ni vet väl vid det här laget att jag har ett par kombonationer i köket jag bara älskar. Som jag gör om och om igen och bara aldrig tröttnar på. En av de kombinationerna jag tusen gånger om kan slå ett extra slag för är rödbetor och päron. Alltid när jag serverar rödbetor i någon form så finns päronet där, ibland mer involverat ibland mer på ett hörn – men det är alltid där.

Dagens middag var inget undantag, rödbetor skulle ingå så givetvis åkte även ett päron fram. Med istället för att (som jag brukar lata vardagar) bara toppa salladen med kokta rödbetor och päronbitar, bestämde jag mig för att hitta på något nytt. Och när jag bestämmer mig för det brukar det sluta med att jag blandar in en andra smak-kombo som faller mig i smaken, och kombinerar de tre. Idag blev det päron+ingefära som fick agera andra kombo och ja, let me tell you – succé! Biffar med köttfärs, rårivna rödbetor och persilja, med en smakrik och annorlunda tzatziki gjord på päron med ett inslag av färsk ingefära.rodbetsbiffarparon1

Röbetsbiffar:

 • valfri mängd köttfärs (jag körde på 200g för två personer)
 • 160g rårivna rödbetor
 • 1/2 finhackad rödlök
 • 2 vitlöksklyftor
 • 1 äggvita
 • 1 msk finhackad persilja
 • 1/2 msk fiberhusk
 • salt och peppar

Pärontzatziki:

 • 1 päron
 • 2,5 dl yoghurt (eller kvarg)
 • 1/2-1 msk riven färsk ingefära
 • 2 vitlöksklyftor
 • salt

Börja med biffarna. Riv ner rödbetorna i en bunke, tillsätt resten av ingredienserna och knåda ihop. Rulla bollar (valfri storlek, men jag körde på lite-större-än-golf-boll, typ) och ställ in i kylen medan du gör tzatzikin.

Tsatsikin är lika enkel som biffarna ; bara riv päron och kombinera med resterande ingredienser (smaka av med ingefära och salt) och ställ in i kylen tills det är dags att äta.

Stek biffarna i valfritt fett, och servera med valfria tillbehör. Klyftpotatis eller ris lär passa kanonfint och hade blivit serverat här om det funnits hemma, meeen det fanns icke så körde på snabbmakaroner. Funkade också, även om det drog ner glam-faktorn en aning 😉rodbetsbiffarparon2

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Vickan
  10 december, 2013 at 07:24

  Måste testa rödbeta. Gillar det men har aldrig gjort den på annat sätt än ugnsrostad eller konserverad.

 • Svara
  Vickan
  10 december, 2013 at 07:24

  Måste testa rödbeta. Gillar det men har aldrig gjort den på annat sätt än ugnsrostad eller konserverad.

Lämna ett svar