kitchenstories Vardagsuppdatering

M’s ”dunderdryck”

Jag är frisk igen, tjoho! Om det är tack vare min chef M’s tips om denna ”dunderdryck” ska jag väl inte svära på, men faktum kvarstår; jag följde hennes direktiv och recept och är nu frisk.. Efter två dagar mer eller mindre oförmögen att ta mig ur sängen i slutet av förra veckan, gjorde jag mig en extrastor laddning av denna dricka så fort jag kom till jobbet i lördags, och redan igår söndag kände jag mig betydligt kryare.

Så, vad är det då i M’s dunderdryck, undrar du? Jo, det är följande:

  • en flaska äppelmust
  • saften från 2-3 citroner
  • en rejäl bit ingefära
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1-2 droppar svartpepparolja (läs mer under bilden nedan)

Detta mixas ihop i en mixer. Jag slängde ner 1 extra äpple också, och när jag gjorde om drickan här hemma och saknade äppelmust så ersatte jag den med 4 äpplen+vatten. Det funkar också men blir lite tjockare såklart, i och med fruktköttet.

supersaft2

Black Pepper Essential Oil är en stimulerande eterisk olja med antioxidanter, som sägs förbättra cirkulationen och hjälpa matsmältningssystemet. Den och maaaassa andra spännande oljor kan man köpa härifrån, de skickas då från England och man får hem dem på 2-3 dagar. Jag sitter här och försöker bestämma mig för vilka jag ska beställa hem och testa först, men eh… beslutsångesten?!

supersaft1

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar