Frågor och svar Inspiration och pepp Kost Träning Vad vi borde prata om Vardagsuppdatering

dags för podd

Ja, det blev så ändå hörrni! Podd, alltså. Men jag tänker inte sitta själv och babbla utan jag tar med mig min fina vän och blogg-kollega Sanna, såklart! Tillsammans vill vi prata med er, till er och för er. Vi vill beröra ämnen från kost och träning ur ett rent fakta-mässigt håll (Sanna har många år och utbildningar på nacken, jag lär mig mycket från henne!) och även samtal och spekulationer om de lite mer luddiga sidorna av hälsa – vi vill prata olikheter, psykologi och förhållningssätt. Vi vill veta vad ni vill veta, och vi vill visa varför och hur vi lever som vi gör. Dela lite tränings- hälso- och matglädje med er, helt enkelt!

Dessutom har vi ju, förutom grundläggande passion för träning och hälsa, även kärleken för skapande i köket gemensamt. Så vi tänkte, att vi måste bjuda med er in i köket! Därför kommer vi inte ”bara” podda utan även video-podda! Visa hur vi beter oss när vi skapar godsaker (alltså vilket bombnedslag som skapas i köket när vi båda är i farten) och samtidigt berätta lite hur vi tänker och varför.

Så, på ren svenska – fan va kul! Är ni på eller?! I så fall skulle vi vilja be er om en liten tjänst : säg vad ni vill ha! Önska teman och ämnen att beröra, säg vad ni vill hänga med in i köket och göra, och ställ hemskt gärna frågor! Vi kommer ha avsnitt som är rena frågestunds-avsnitt, och det första kommer ganska snart – så skriv din fråga i det här inlägget.750dator2

Du kanske gillar

20 Kommentarer

 • Svara
  Lotta
  18 december, 2013 at 08:55

  Vad roligt!!! Bakpodd låter kanon:-) Kram

 • Svara
  Lisleott
  18 december, 2013 at 09:07

  MEN JAAAAAAA! Fy vilken UNDERBAR idé! Toppenbra!

  Åh. Jag vill veta allt. Jag återkommer om några timmar (efter att 10-kaffet har börjat verka) med lite konkretare önskemål. Men här har ni absolut en trogen lyssnare, älskar både din och Sannas blogg så himla mycket!

  Perfekt start på onsdagen 😀

 • Svara
  Vickan
  18 december, 2013 at 09:13

  Har aldrig lyssnat på en podd men nu måste jag ju börja 🙂
  Frågor ja kanske du redan har skrivit om dem men:
  Proteinpulver-varför använda dessa och i vilket sammanhang, för och nackdelar, vilken sort osv?
  Äta före och/eller efter morgonträning? Vad i så fall?
  Hur det kom sig att det blev e-böcker och hur fungerar det?
  När började ni blogga och vilka planer hade ni för bloggarna då, har de bytt inriktning med tiden?
  För och nackdelar med att vara en bloggare/förebild?
  Måste ha hemma ingredienser?
  Kram kram

 • Svara
  Helena
  18 december, 2013 at 11:44

  Kul! Jobbar tillsammans med Sanna och det ska bli superkul att lyssna på er båda! 🙂

 • Svara
  Linde
  18 december, 2013 at 13:38

  åh GRYMT! Jag röstar på en podd där ni pratar om olika förutsättningar människor kan ha för hälsa/träning. Både rent fysiologiskt (lätt att bygga muskler eller ej) och psykiskt (ev sjukdomar, störningar) etc för att öka förståelsen för att allt inte är lika krävande för alla. Alla har olika förutsättningar och kan inte mer än att göra sitt bästa med de man har.

 • Svara
  Jenny
  18 december, 2013 at 14:17

  Så himla kul!! Jag läste precis på Sannas blogg och har kommit med önskemål där. Även det som andra skrivit i tidigare kommentarer här låter så himla bra! 🙂

 • Svara
  Emma
  18 december, 2013 at 14:30

  Ja fasiken så KUL! Ser fram emot både video och vanlig podd 😀

 • Svara
  Li
  18 december, 2013 at 14:53

  Gud vad KUL! 😀 gött snack.

  Jag undrar hur man går till väga för att bli mindre. Jag kan en hel del redan angående kost och träning och vad man ska minska på för att gå ned i vikt och la la la, men jag har aldrig tidigare gått ned i vikt genom träning i den bemärkelsen att lyfta skrot, utan bara genom mat och powerwalks. Men det tycks inte funka längre. Jag GÅR INTE NED. Blir inte mindre. Vissa säger träna styrka och sköt kosten, men eftersom det inte är något jag gjort innan så är det hela så nytt och jag vill inte, under några omständigheter, bli större. Vilket muskler ju som bekant kan göra en. Jag vill bli tight, visst, men jag vill inte bli större i omfång eller ha de där bumliga låren osv, för det klär inte mig. Därför undrar jag hur ni hade tipsat mig att göra för att krympa. Har själv varit ätstörd och allt det där, så jag finner oftast balansen svår. Mellan allt egentligen.

  Summa summarum: hur går jag till väga på bästa sätt för att bli mindre och nättare i kroppen? Ska jag styrketräna blandat med kondition, eller ska jag det inte? Hur mycket i så fall? Jag är inte den som drar ögon till mig storleksmässigt, men jag ligger på ett BMI på överdelen av ”normal”-stor. Vilket jag inte trivs i. Alls. Bara så att ni vet vart ni har mig..
  För nu orkar jag inte kämpa mer varje dag utan vidare resultat.

  Vore så tacksam för ett svar. Kram!

 • Svara
  Sara
  18 december, 2013 at 14:58

  Vilken strålande idé! Båda ni två är ju duktigt inspirerande. Jag skulle uppskatta mycket ifall ni kunde baka en del utan proteinpulver, använder nämligen aldrig det själv men vill gärna kunna pröva era fina recept. God Jul och lycka till med podden!

 • Svara
  Sara
  18 december, 2013 at 18:43

  Åh, låter som ett ypperligt tillfälle att prata om sådant som är lite mer abstrakt i hälsotermer! Ett ämne som ni för min del jättegärna får ta upp är att våga ta långsiktiga beslut för sin egen mentala hälsas skull. Jag kommer att flytta alldeles själv till Melbourne nu i slutet på januari. Till storstaden där matkulturen är som störst i Australien. I och med flytten så kommer jag att befinna mig mitt ute i det okända. Det jag känner inom min egen matvärld är om jag ska passa på att bli vegan då jag känner att jag har lite utav en IBS-mage och vill utforska mer utav nötsmörsvärlden, grönsaker gjorda i spiraler och mer frusna cheesecakes osv. Jag äter kött väldigt sällan, väldigt mycket vegetariskt och raw food redan – men hur tycker du/ni att jag bör gå till väga? Bör jag fasa in veganismen eller ska jag bara bestämma mig för att bli det från dag 1? Tack för en underbart verklighetsförankrad blogg! Kram Sara

 • Svara
  Felicia
  18 december, 2013 at 19:29

  Ämnet MOTIVATION tack!! 😀

 • Svara
  Caroline
  18 december, 2013 at 20:13

  Roligt!
  Hmm vad vill jag lyssna på!
  Mer om hållbara råvaror och säsongsmat.
  Baka med rena råvaror och inte med proteinpulver.
  Kanske något om vanliga fel man gör i gymmet?
  Lycka till! Du har en trogen läser och lyssnare här!

 • Svara
  Camilla
  18 december, 2013 at 21:35

  GUD vad roligt, ser verkligen fram emot det! Vill höra allt möjligt, mat, träning, bakning, allt!

  Vilken bra julklapp hörrni 😀

 • Svara
  Liselott
  18 december, 2013 at 23:29

  Saker jag väldigt gärna skulle höra om:

  1. Sötningsmedel. Jag vet att Sandra skrev att hon skulle göra ett inlägg om det här, och jag skulle väldigt gärna vilja veta mer om de sötningsmedel som finns på den svenska marknaden. Att aspamartan är ett big no-no vet jag redan, men vad är det egentligen som gör exempelvis stevia okej? Vad skiljer dem åt, vilka andra typer av sötningsmedel ska man akta sig för osv.

  2. Hållbar mat. Tips på hälsosamma och (gärna billiga) råvaror som är bra ur ett miljöperspektiv, ex säsongsvaror och liknande. Tänk student, he-he.

  3. Ovanliga men användbara produkter som många kanske inte vet om att det finns/går att få tag på i Sverige. Exempelvis xanthangum!

  4. Vad som är bra att äta/undvika att äta om man har känslig mage, IBS eller liknande. Typ att vetekli och fiberberrikade havregryn kanske inte är det bästa… Och vad man kan göra för att hjälpa lilla magen att må bra 🙂

  5. Balans. Bara prata om vad balans och må-bra innebär för ER. Gärna lite tanke-tips på hur man kan ta bort fokuset och ångesten kring mat och istället träna upp ett sunt och avslappnat förhållningssätt 🙂

 • Svara
  Liselott
  18 december, 2013 at 23:32

  SANNA menar jag, såklart. Inte Sandra. Curse you, autocorrect.

 • Svara
  Sandra
  18 december, 2013 at 23:49

  Jag skulle gärna vilja veta hur ni kommer på nya recept och hur ni vet att ingredienserna kommer att smaka bra med varandra? Samt tipsa om bra (helst svenska) affärer eller onlinebutiker där de säljer intressanta ingredienser osv.

  Jag undrar även om ni har några bra tips på hur man kommer igång med träning om man är nybörjare? D.v.s motivation, inspiration, vilka träningsformer det finns, vad man kan träna och tips på bra övningar, hur ofta och mycket man ska träna osv.

 • Svara
  Amanda Börjeson
  19 december, 2013 at 01:27

  ÅH YES!!!!

  Jag vill verkligen få kläm på det där med aktiv vila mellan set på gymmet! Hur gör ni när ni tränar?

 • Svara
  Emelie
  19 december, 2013 at 07:30

  JAA! 🙂 Så himla kul!! Ni är fantastiska inspirationskällor båda två så detta ser jag riktigt mycket fram emot! Jag ser gärna samma upplägg som i era bloggar och mycket fokus på den mentala biten, speciellt kring kost. Jag som många andra har problem kring att finna balans och tycker det är både jobbigt och svårt.

  Ser jättemycket fram emot detta 🙂

 • Svara
  Jennie
  19 december, 2013 at 13:39

  Vad roligt! Den kommer jag definitivt att lyssna på!

  Jag vill veta hur man ska tänka kring kost och träning när man redan är smal och på gränsen till underviktig, men ändå inte lyckas få till den där tajta kroppen. Och med det menar jag platt mage och synliga muskler. Ska jag ha ett överskott av kalorier för att kunna bygga muskler, eller ska jag ligga på ett underskott för att bli av med fettet på magen?

 • Svara
  Ida
  26 december, 2013 at 19:39

  Åh äntligen! Några grejer som hade varit roligt om ni tog upp mer om:
  Om det du tidigare skrivit ett inlägg om, att vikt och ätstörning inte alltid hör ihop. Samt om det mentala kring det hela med viktuppgång och framförallt efter man har uppnått ”hälsosam vikt” och man tydligen inte är sjuk bara för det längre. Även mera om ortorexi och era tankar runt det.

Lämna ett svar