Vardagsuppdatering

En vecka hemma igen

Mot slutet av semestern nere på Österlen började jag må riktigt dåligt; extrem huvudvärk (ni vet sådär så det gör ont att ens kolla åt sidan), yrsel, illamående, feberkänsla… jag trodde först det var pga min visdomstand som lägligt nog bestämde sig för att börja bråka här också, att det var någon infektion där. Men sedan kom jag på att det kunde vara biverkningar från min nya medicin, som jag under veckan i Skåne dessutom ökade dosen av. Jag googlade och pratade med följare på instagram som tagit samma medicin, och jodå, allt jag upplevde var klassiska biverkningar av just denna medicin. Så jag pratade med min läkare och vi bestämde att jag skulle sänka dosen igen, vilket hjälpte men jag höll på att få spel på att inte orka någonting (samtidigt som huvudet fortsatt går på högvarv) och att må illa 24/7 och att ha sprängande huvudvärk. Så, jag bestämde mig för att sluta helt. Och nu mår jag som vanligt igen, så-himla-skönt! Jag har haft ”tur” med mina mediciner under åren, och har faktiskt aldrig fått en enda negativ biverkning. De har bara funkat toppen direkt. Men jag vet ju att det är såhär; ibland lirar det, ibland inte.

Under veckan då jag låg hemma ”sjuk” gjorde jag verkligen inte mycket alls. Jag fick, av ren tristess antar jag, några infall att TA TAG i grejer. Exempelvis bestämde jag mig för att arbetsrummet skulle få gardiner. Så, gardiner beställdes och gardinskena inhandlades och sattes upp, och jag är väldigt nöjd med hur det blev! Mycket mysigare på en gång.

När jag väl hade slutat med medicinen återkom energin och med det även träningssuget. Innan jag åkte på semester slutade jag med kreatin, och under själva semestern blev det bara en handfull lättare pass (löpning och kettlebell-pass), och sen var jag som sagt mer eller mindre säng/soffliggande pga hur jag mådde en vecka också. Så väl tillbaka på gymmet känner jag mig rätt klen, men äsch, man är snabbt tillbaka! Himla kul att kunna träna igen iallafall.

I slutet av förra veckan fick jag lära mig göra egen pasta! Det var enklare än vad jag trodde och man behöver absolut ingen pastamaskin. Vi kavlade ut degen och skar upp till breda remsor, det gick kanon! Sedan gjorde vi en av mina favoriter ut Tovessonskan’s bok ”Käka Grönt!”, nämligen citronpastan med halloumi, saltad mandel, parmesan och dill. Mmm så gott!

På mat-temat: igår åt vi på The Loco här i Uppsala. Ett ställe man aldrig blir besviken på.

Ikväll ska vi äta hemlagad sushi. Vi började förbereda redan igår, så det blir en lite ambitiösare variant. Vi ville köra helt vego så vi har bland annat gjort panerad sötpotatis och en ”vegansk morots-lax”. Ska bli mycket spännande att se hur det blir, lovar att ni ska både få se resultatet och få receptet!

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar