Vardagsuppdatering

lite om ortorexi

Lite kort och ytlig info, men bättre än inget. Viktigt ämne och viktiga ämnen bör tas upp, ni vet.

Du kanske gillar

9 Kommentarer

 • Svara
  Wici
  5 januari, 2014 at 13:34

  Jag ligger säkert i riskzonen, för jag tycker det här här BS. 😛

 • Svara
  Kristine
  5 januari, 2014 at 18:16

  Dette er noe mange trenger! Det sunne går fort over i det usunne dessverre!

 • Svara
  .
  6 januari, 2014 at 10:09

  Aktuellt podd-ämne av högsta grad.

 • Svara
  Caroline
  6 januari, 2014 at 17:09

  Oj vad jag tåg åt mig! Har varit sjuk i anorexi men nu har jag normal vikt men jag vet att jag är extremt medveten om vad jag äter.
  Tittar alltid på innehållsförteckning och visst kan jag hoppa över ett träningspass men alltid med dåligt samvete.
  Något jag verkligen ska börja vara mer medveten om!

  • Svara
   roethlisberger
   6 januari, 2014 at 20:12

   bra! Det är lätt att ”byta” ätstörning sådär, man har så dåligt koll på vad ”normal” är och idag är samhället själv dessutom rätt osunt när det gäller träning och ätande.. så absolut, ta de försiktigt och testa ev träningsvila men bra med mat i alla fall, för att liksom ”nolla” lite, börja om och göra rätt, så att säga. Det är nyttigt för alla! Själv tog jag en träningsvila på två veckor i våras, det är gött för både kropp och knopp! 🙂

 • Svara
  Emma
  6 januari, 2014 at 17:45

  Bra att uppmärksamma, och bli medveten om att gränsen för många i dagens media samhälle vi lever i är hårfin och det kan gå snabbt över till ohälsa då många idag blir så lätt påverkade av allt kring kost och träning som är så uppmärksammat idag, medvetet och omedvetet, på gott och på ont.

 • Svara
  Elsa
  6 januari, 2014 at 19:23

  Är fullständigt medveten om att jag är drabbad av detta, mina närstående har också märkt av det. Vill söka hjälp med vet inte hur. Vet du var man kan få hjälp? BUP har jag pratat med men det funkade inte något vidare, vi förstod inte varandra..

  • Svara
   roethlisberger
   6 januari, 2014 at 20:10

   nej bup är inte rätt ställe. Hur gammal är du? Ortorexi är en typ av ätstörning, då ”störningen” utöver träningen också går ut över ätandet. Man tänker och planerar väldigt mycket etc.. Därför skulle jag rekommendera dig att söka på exempelvis capio eller mando, ätstörningscenter, helt enkelt. De är specialiserade och kan mer om det än människor på bup. Det viktigaste är ATT du får hjälp, så KRÄV den! Lycka till, kram

   • Svara
    Elsa
    7 januari, 2014 at 20:04

    Tack för svar! Är 16 år så inte myndig ännu… Bor uppe i Luleå (Norrland) så det är ganska svårt att få hjälp från specialister härifrån. Tänker mycket på både mat och träning men har en bra vikt och ett bra fysiskt läge, det är psyket som det är fel på och det är det jag måste få hjälp med.

Lämna ett svar