Vardagsuppdatering

6 ord som beskriver mig

Erika publicerade sina 6 ord, sen delade Jeanna med sig av sina.

Jag tycker det är roligt att ta del av människors egna beskrivning av sig själv. Ibland stämmer den beskrivningen nämligen inte överens med bilden och de 6 ord jag kanske skulle använda för att beskriva personen i fråga – och det tror jag är nyttigt att man påminns om. Framför allt här i ”bloggvärlden” där man liksom känner folk, fast egentligen inte alls…

Dessutom blir jag alltid väldigt nyfiken på hur andra ser mig, hur jag skulle beskrivas utifrån om någon annan fick välja 6 ord. Vilka ord skulle du som läsare beskriva mig med? Kommentera jättegärna, långt eller kort, hur just du uppfattar mig här genom bloggen (eller om du träffat mig ”irl”, såklart)

Nedan skriver jag vilka ord jag skulle beskriva mig själv med!6ordfanny

INTENSIV
Det är det ord jag både ofta får höra från andra, och känner själv beskriver mig bra. Jag är mycket. Åt alla håll. Kan upplevas som väldigt ”ältig” och säkert ibland rätt dryg. Jag ger mig liksom inte, utan det ska diskuteras och lösas och pratas om tills allt är utrett. (i min värld tills alla är nöjda och har förståelse, men ärligt talat blir det kanske tills folk lessnat). Det ska alltid hända något, annars blir jag uttråkad (och ännu jobbigare att umgås med, förmodligen).

ROLIG
Jag tycker givetvis att jag har en fantastisk humor. Sedan vet jag inte riktigt om folk alltid förstår att typ 90% av det som kommer ur min mun är sagt som just skämt. Ironi.. sarkasm.. åh jag älskar det. Kommer av sig självt. Jag tycker överlag att ”smart humor” är det bästa som finns, det vill säga sådan som ”folk” kanske inte alltid förstår är just skämt. Så ihop med föregående ord (intensiv) kan jag nog uppfattas som riktigt jäkla dryg, haha.

IMPULSIV
På gott och ont. Det där som kallas magkänsla, det är vad jag allt som oftast handlar på. Det kan förmodligen ses som ogenomtänkt, för ibland känner jag mina idéer långt innan jag hittar orden att förklara dem med. Jag har som en bild, en vision, ofta långt innan jag ens själv förstår vad det är jag tänkt mig. Låter flummigt, jag vet. Men får jag en idé kommer min intensiva sida fram igen, och idéen ska bli verklighet – NU. Helst igår.

SNÄLL
Också ett ord jag ofta får höra i negativ bemärkelse; ”du är för snäll Fanny”. Jag tror det bästa om människor, eller rättare sagt tror jag på människan. Säger någon något så tror jag på det. Ibland på ett riktigt korkat och naivt sätt; en andra chans blir lätt också en tredje och fjärde och femte. Jag tror jag utgår från hur jag skulle agerat för när jag säger något är det alltid precis vad jag menar (jag talar ofta innan jag tänker, på gott och ont givetvis, men man vet i alla fall alltid att det jag kläcker ur mig är ärligt och genuint..).

FUNDERSAM
Jag är en tänkare. Jag en mästare på att överanalysera. Jag vill alltid förstå hur andra tänker och varför de gör/säger/agerar som de gör.. Jag har svårt att släppa saker som jag inte tycker är utredda, svårt att lämna när jag upplever att missförstånd fortfarande finns kvar. Att acceptera har alltid varit något jag fått jobba med; acceptera att alla inte bryr sig, acceptera att alla inte är intresserade av att förstå andra. Och acceptera att ibland bara måste jag låta saker vara. Att alla saker inte är mina att lösa.

PRATIG
När jag är med och kring människor händer något med min hjärna och mun. Eller ja, framför allt händer det väl något med kopplingen mellan de två. Om det nu någonsin finns en spärr där, så försvinner den när jag har andra människor i min närhet. Det spelar ingen roll om jag är superdeppig eller arg eller gått en hel dag och känt mig tom, inte haft en enda tanke värd att ventilera – finns det någon där babblar jag. Om whatever. Jag hittar alltid något att prata om. Och ändå är det bara en bråkdel av allt jag har i skallen som jag hinner säga till stackars person X som råkar befinna sig i min närhet 😉

Ja det är några av alla ord jag skulle kunna beskriva mig själv med. Nu är jag som sagt nyfiken på vilka ord du som läsare skulle beskriva mig med? Och dig själv, vilket eller vilka ord tycker du beskriver dig?

Du kanske gillar

7 Kommentarer

 • Svara
  GL
  2 maj, 2015 at 07:39

  Jag brukar inte vara typen som kommenterar på bloggarna jag läser. Men jag förstår din tanke här och jag vet hur gärna jag skulle vilja att folk svarade mig om det var jag som undrade hur folk såg mig. Jag brukar be mina vänner berätta hur de ser mig med några få ord ibland, alltid roligt att få höra!
  Hur jag upplever dig:

  INTELLIGENT, jag gilla verkligen sättet du tänker på och hur du formulerar dig. Det är inte ”skolsmart” jag tänker på nu, utan intelligent i livet. Men inställning om livet och dig själv.
  SNÄLL, jag har uppfattningen om att du ska vara en snäll och gullig person.
  BLYG, här vet jag egentligen inte vad jag baserar det på. För jag tror inte folk som är offentliga personer är blyga, när man själv väljer att bli offentlig person via sociala medier, nej det går inte ihop med att vara blyg. Men direkt jag började läsa detta inlägg så var det just ”blyg” som dök upp i huvudet. Helt utan förklaring, ha ha.
  KREATIV, det säger sig väl själv. Recepten du lägger upp, experimenterar och hittar på. Du inspirerar verkligen!

 • Svara
  Linda Assarsson
  2 maj, 2015 at 08:43

  Helt otroligt att läsa din beskrivning av dig själv & typ känna att det helt & hållet stämmer in på mig 🙂

 • Svara
  Louise Siljeholm
  2 maj, 2015 at 17:18

  Härligt
  Energi givande
  Livsklok
  Charmig
  Rolig
  Stark

 • Svara
  Johanna
  2 maj, 2015 at 21:40

  Alltså, det var verkligen som att du beskrev mig där – verkligen spot on, haha! Vi borde ju verkligen ses någon dag framöver 😉

 • Svara
  Jasmine Leia
  3 maj, 2015 at 06:22

  (jävligt) KLOK
  Inspirerande
  Glädjespridare
  INTRESSANT
  mogen (i sättet du tänker på, uttrycker dig osv)
  Modig (för att du vågar vara dig själv och visar alla möjliga sidor av fanny)

  bubblare: stark vacker rolig

 • Svara
  Liselott
  3 maj, 2015 at 07:27

  Åh, sånt här tycker jag är himla roligt. Dina ord beskrev dig väldigt bra och jag ville hitta sex nya som du inte hade tagit upp själv, så dina kanske sitter mer ”som en smäck” men det är ju alltid roligare att få läsa något nytt och inte bara en upprepning av dina egna ord 😉

  Energisk – absorbera, reflektera eller utstråla. Så tycker jag om att se på mänsklig energi. En del personer absorberar energi utan att ge ut någon själv, andra utstrålar den inte men är himla duktig på att samla på sig och reflektera tillbaka till omgivningen medan vissa är som vandrande supernovor. Den Fanny jag läser om på bloggen hamnar utan tvekan i kategori tre. Din livsglädje liksom vibrerar ut genom texten. Det ska hända saker, nu, imorgon, jämt, och det ska vara MYCKET. Det finns så himla mycket roligt som ska hinnas med. Typ.

  Glad – det finns så himla mycket fina bilder på dig när du ler från öra till öra. Det riktigt syns hur glad du är över att vara där du är just nu.

  Stressad – både bra och dålig stress. Bra stress för att du gör saker som du älskar och lyckas få dem gjorda. Dålig stress för att det blir för mycket och kroppen inte hinner med huvudet. Att bli utbränd när man jobbar med det man älskar är bland det lättaste i världen (jag vet att du är medveten om din stress och jag hoppas att du inte tar illa upp över att det blev ”personligt” – det är inte kritik utan bara en observation utifrån mina egna erfarenheter. Jag har haft vänner som på fullaste allvar sagt till mig ”…tar du på dig EN sak till att göra så smäller jag till dig”) 🙂

  Kämpe – det där pannbenet, du vet. Du ger inte upp, Fanny. Det tycker jag är en himla beundransvärd egenskap.

  Stark – utanpå också, såklart, men allramest inuti. Hör ihop med att vara en kämpe, men med en mycket… lugnare betoning? Kämpe när saker går emot dig och stark när det är ”vanlig vardag”, liksom. Ungefär som på gymmet. Kämpe när man krigar mot vikten som ”ba-ska-UPP” och stark när man går runt på stan och musklerna fått chans att bygga upp sig igen. Stark är en fin grund att stå på!

  Ödmjuk – faktiskt det ord jag tycker beskriver dig bäst. Du är en massa saker, Fanny, men mest är du ödmjuk och tacksam. Ödmjuk inför dig själv, livet och andra människor, tacksam över allt gott som sker och för det dåliga som ger möjlighet att växa som person. Ibland glöms det bort att vara ödmjuk såväl som tacksam och jag gillar verkligen att din blogg utstrålar båda två.

  Envis – eh, ja, inte mycket att säga. Gillar du att diskutera så är du definitivt envis. Dessutom behövs envishet om man ska få saker och ting gjorda här i livet. Så tummen upp för envishet! (det säger jag enbart för att jag är en av de mest envisa jag känner – tillsammans med mina föräldrar)

 • Svara
  Antonia
  12 maj, 2015 at 10:58

  Kreativ
  Klok
  Livlig
  Charmig
  Ståtlig (tänk lejoninna)
  Varm

Lämna ett svar