Fannys Favvo Inspiration och pepp Kost Tankar om ting Vardagsuppdatering

att tyst visa var man står

Jag är en princip-människa. I det tysta markerar jag var jag står. Till exempel läser jag inte bloggar som jag anser signalerar osunda, ovettiga eller rent utav dumma livsval. Jag beställer inte heller produkter från hemsidor jag tycker sköter sin reklam och marknadsföring dåligt och ”smutsigt”, inte svarar på mail eller är direkt otrevliga. Oavsett hur bra jag tycker om deras produkter eller hur fina deras priser är. Samma sak gäller i ”vanliga livet” ; jag är ingen drama queen som måste skrika ut vad jag tycker och tänker om allt, men tillfrågas jag kan jag lova ärliga svar. Inga krusiduller.

Jag tror på att bete sig. Jag tror på att vara rak och ärlig och på så sätt visa var man står. I min blogg kan man ibland läsa om produkter, bloggar eller andra tips. Samtliga är sådana jag står för. Allt jag skriver menar jag, produkter jag säger mig använda (och betala för, inte få) är också de produkter jag använder. Mat jag säger mig äta är maten jag äter. Bloggar jag länkar eller skriver om är bloggar jag tycker om och vill dela med mig av. Det är givetvis viktigt att skilja på person och handling ; jag håller inte med alla om allt de skriver, men jag gillar det de står för, människorna bakom bloggen.

Min tysta demonstration gör i sig ingen skillnad. Jag är en puttig fisk i ett jäkligt stort hav här va. Men jag tror att det är så man tillsammans gör skillnad ändå, genom att göra val och att göra dessa val till självklarheter. I slutändan spelar det roll om alla gör det, om alla tar ställning och kräver normal jäkla hyffs. Från företag, från medmänniskor, från vården, från samhället – från världen du lever i överhuvudtaget. 

På tal om ärlig åsikt : i skrivande stund sitter jag och skedar mandelsmör direkt ur burken. Alltså denna är heaven on earth, godaste mandelsmöret jag smakat hittills! Förmodligen är det de härliga mandelbitarna i det annars ljuuuuvligt lena (dubbelmalda) smöret som gör det så fulländat. Jag fick denna burk av Dominique igår, men det finns på bla. Iherb så jag ska klicka hem en ny burk nu. För eh, sista skeden slukades visst nu.mandelsmorgodaste

Du kanske gillar

4 Kommentarer

 • Svara
  Fokuserad Energi - Lotta
  7 januari, 2014 at 11:15

  Tack för tipset:) Är galen i nötsmör i alla former. Jag är kanske lite mer verbal i vad jag tycker IRL men i övrigt så agerar jag liknande, jag läser inte bloggar och annat som går emot mina värderingar men jag skriver aldrig något dumt eller dylikt i deras kommentarsfält. Helst vill jag slippa se sådant jag retar mig på:)
  Ha bästa dagen! Kram

 • Svara
  Erika
  7 januari, 2014 at 13:11

  Håller verkligen med dig Fanny, och känner igen mig själv här.
  Jag tror också på ärlighet och raka rör, inga omvägar och ”förfinande”.
  Även om jag inte spyr galla över allt jag inte gillar (har nog aldrig hänt i bloggen i alla fall) så vet jag ofta vad jag tycker och om någon skulle fråga så svarar jag ärligt.

  Självklara och medvetna val gör nog mycket i det stora hela som du säger! 🙂

 • Svara
  Michaela
  7 januari, 2014 at 13:34

  Kloka ord! 🙂
  Jag känner samma sak, vill stå upp för det jag tycker är rätt och riktigt. Ärnoga med vad för produkter jag använder, vad jag äter etc. och får ofta frågan av folk: ”Det är ju bara du, vad tror du det gör för skillnad egentligen? Slappna av!” Men det är ju som du säger, att vi alla gör någon slags skillnad, och kanske kan få med oss fler på tåget? För att citerera Jonas Gardell så (på tal om att det bara är en droppe i havet): Hade det inte varit för alla dropparna hade det inte funnits något hav!
  Tack för en fin blogg 🙂

 • Svara
  Michaela B
  8 januari, 2014 at 11:53

  Asså herregud. Ord kan inte beskriva hur mycket jag ÄLSKAR dig. Tillsammans blir vi puttiga fiskar ett stim och då kan det fan hända grejer. Lökigt sagt, men inte mindre sant för det.

Lämna ett svar