Inspiration och pepp inspirationstories Tankar om ting Uncategorized Vardagsuppdatering

Det är inte målet – det är en förutsättning.

Jag har vid det här laget flera gånger nämnt hur jag inte är överdrivet förtjust i mål. Det kan förvåna många, och kanske låter det lite motsägelsefullt, inte minst när något jag ägnar så stor tid åt just träning. För träning = att öva, och jo visst, öva gör man för att bli bättre. För progression och framsteg. Men måste man verkligen ha värsta superkonkreta målet? Måste man bestämma sig för exakt varför man tränar, måste man ha ett spikat datum då man ska springa X eller väga Y? Måste man alltid alltid ha ett mål som indirekt säger en att man ännu inte är där?

Att acceptera och älska sin kropp är för många ett mål. Någonstans dit man ska, och väl där blir saker bra. kan man bli lycklig. Personligen tror jag det här är ett typiskt exempel på hur vi fått det hela om bakfoten och liksom ”vänt på ordningen”. Föreställningen att det inte finns någon kropp att acceptera och älska redan nu sätter mer käppar i hjulet än vad det motiverar. Tror jag.

För saken är den, att du har den redan. Du har redan din kropp, och vet du? Du inte bara kan acceptera och älska den redan nu, utan jag tror verkligen att det är en direkt nödvändighet. En förutsättning. Notera dock att detta inte på något vis är oförenligt med att samtidigt ha ett mål eller önskan att utvecklas ännu mer – utan jag tror att det är en direkt förutsättning för att göra det.

Att se, acceptera och vara tacksam. Istället för att måla upp det som ett mål och liksom vända på ordningen – acceptera och älska din kropp nu. För du har den ju redan. Din kropp. Precis som du har så mycket annat att se, acceptera och älska.

Mål kan vara bra, så länge man inte glömmer att snabbaste sättet att ta sig framåt är att ha en stadig grund att ta avstamp från. Att acceptera och älska nu, är inte målet i sig – det är faktiskt bara början. Det är en förutsättning.

Du kanske gillar

14 Kommentarer

 • Svara
  Emma
  13 februari, 2016 at 07:56

  Som vanligt otroligt kloka ord från dig <3 Jag gillar inte heller tanken på mål och att vi alltid ska sträva framåt, det får oss att glömma vad vi har här och nu och som du säger – föreställningen att det inte finns någon kropp att acceptera och älska redan nu sätter mer käppar i hjulet än vad det motiverar. Självklart ska vi ha drömmar och sträva framåt, men jag tror att vi behöver lägga mer fokus på det vi har, för sedan kommer det andra på köpet 🙂

 • Svara
  Emma
  13 februari, 2016 at 07:56

  Som vanligt otroligt kloka ord från dig <3 Jag gillar inte heller tanken på mål och att vi alltid ska sträva framåt, det får oss att glömma vad vi har här och nu och som du säger – föreställningen att det inte finns någon kropp att acceptera och älska redan nu sätter mer käppar i hjulet än vad det motiverar. Självklart ska vi ha drömmar och sträva framåt, men jag tror att vi behöver lägga mer fokus på det vi har, för sedan kommer det andra på köpet 🙂

 • Svara
  Johanna
  13 februari, 2016 at 12:29

  Tack Fanny för ännu ett klokt och insiktsfullt inlägg! Det var precis vad jag behövde läsa! ❤ Och detta inlägg kommer jag läsa många gånger om, för det är detta jag tror på och det är detta jag strävar efter i min resa för ett liv utan ätstörning. Att älska sin kropp. Om jag sen väljer att träna och förändra mitt utseende på något sätt så ska det inte vara för att jag ska kunna älska min kropp mer, att jag tror att jag duger bättre. Jag ska träna för att jag tycker att det är vansinnigt roligt att träna och för att jag mår bättre av det av andra anledningar. Men ätstörningen ska aldrig vara en anledning.
  Krya på dig!

 • Svara
  Johanna
  13 februari, 2016 at 12:29

  Tack Fanny för ännu ett klokt och insiktsfullt inlägg! Det var precis vad jag behövde läsa! ❤ Och detta inlägg kommer jag läsa många gånger om, för det är detta jag tror på och det är detta jag strävar efter i min resa för ett liv utan ätstörning. Att älska sin kropp. Om jag sen väljer att träna och förändra mitt utseende på något sätt så ska det inte vara för att jag ska kunna älska min kropp mer, att jag tror att jag duger bättre. Jag ska träna för att jag tycker att det är vansinnigt roligt att träna och för att jag mår bättre av det av andra anledningar. Men ätstörningen ska aldrig vara en anledning.
  Krya på dig!

 • Svara
  Rund är också en form!
  13 februari, 2016 at 12:44

  Det här var det bästa inlägget på länge! Tack Fanny!
  Kram M

 • Svara
  Rund är också en form!
  13 februari, 2016 at 12:44

  Det här var det bästa inlägget på länge! Tack Fanny!
  Kram M

 • Svara
  Jessica
  14 februari, 2016 at 11:07

  Så sant ❤️❤️❤️ Har du förresten något tips på träningstights med hög midja? Min man informerade mig om att jag visat upp min bakdel på gymmet flera gånger vid vissa övningar ? Skulle vara skönt att slippa göra det☺️

  • Svara
   roethlisberger
   14 februari, 2016 at 17:30

   Oooh det letade jag LÄNGE efter kan jag tala om! Inte så mycket för ofrivilligt blottande av stjärten (haha) utan för att jag inte gillar när det blir en glipa åt andra hållet, dvs om jag har lösa/stora tröjor och de åker upp.. Jag ville ha ett par helsvarta ”cleana” tights och det tog mig ett tag att hitta som sagt, men till slut hittade jag ett par från Röhnisch, minns inte vad de hette men de fanns iaf då på sportamore (därifrån jag beställde). Tror de va 7/8 längd (som för övrigt är en så märklig längd..? haha)
   Minns att jag hittade ett par tights m hög midja på stadium också, deras egna märke, men de hade en liten liten rosa rand som störde mig 😉
   Hoppas du hittar nå fina tights! Kram ❤️

 • Svara
  Jessica
  14 februari, 2016 at 11:07

  Så sant ❤️❤️❤️ Har du förresten något tips på träningstights med hög midja? Min man informerade mig om att jag visat upp min bakdel på gymmet flera gånger vid vissa övningar ? Skulle vara skönt att slippa göra det☺️

  • Svara
   roethlisberger
   14 februari, 2016 at 17:30

   Oooh det letade jag LÄNGE efter kan jag tala om! Inte så mycket för ofrivilligt blottande av stjärten (haha) utan för att jag inte gillar när det blir en glipa åt andra hållet, dvs om jag har lösa/stora tröjor och de åker upp.. Jag ville ha ett par helsvarta ”cleana” tights och det tog mig ett tag att hitta som sagt, men till slut hittade jag ett par från Röhnisch, minns inte vad de hette men de fanns iaf då på sportamore (därifrån jag beställde). Tror de va 7/8 längd (som för övrigt är en så märklig längd..? haha)
   Minns att jag hittade ett par tights m hög midja på stadium också, deras egna märke, men de hade en liten liten rosa rand som störde mig 😉
   Hoppas du hittar nå fina tights! Kram ❤️

 • Svara
  Jes
  15 februari, 2016 at 20:56

  Hej, jag har nog faktiskt följt din blogg eller åtminstone läst i kapp inläggen sen 2012, 2013. Hur tänker du, finns det skillnad på målen då och nu? Själv ser jag till exempel att mina mål förskjutits lite mer (åt ett för mig hälsosammare håll). Läser du någonsin gamla inlägg och hur ser du på din utveckling/om det fortfarande känns lika nu som då? Vad jag försöker säga antar jag är att det vore intressant att läsa hur du ser på framsteg, förändring. Vad som hjälp dig genom olika perioder och ifall du har tips till andra som kan behöva en tankeställare? Vill också säga tack, för jag har funnit så otroligt mycket styrka och inspiration från dig:)

 • Svara
  Jes
  15 februari, 2016 at 20:56

  Hej, jag har nog faktiskt följt din blogg eller åtminstone läst i kapp inläggen sen 2012, 2013. Hur tänker du, finns det skillnad på målen då och nu? Själv ser jag till exempel att mina mål förskjutits lite mer (åt ett för mig hälsosammare håll). Läser du någonsin gamla inlägg och hur ser du på din utveckling/om det fortfarande känns lika nu som då? Vad jag försöker säga antar jag är att det vore intressant att läsa hur du ser på framsteg, förändring. Vad som hjälp dig genom olika perioder och ifall du har tips till andra som kan behöva en tankeställare? Vill också säga tack, för jag har funnit så otroligt mycket styrka och inspiration från dig:)

 • Svara
  Caroline
  19 februari, 2016 at 09:15

  Så väldigt kloka ord. Blev lite tagen när jag läste det faktiskt för det var precis vad jag behövde läsa, även om jag inte visste att jag behövde det innan. Tack för att du skriver så fint! Kramar!

 • Svara
  Caroline
  19 februari, 2016 at 09:15

  Så väldigt kloka ord. Blev lite tagen när jag läste det faktiskt för det var precis vad jag behövde läsa, även om jag inte visste att jag behövde det innan. Tack för att du skriver så fint! Kramar!

Lämna ett svar