Före - efter Inspiration och pepp Vardagsuppdatering

jan 2013 vs jan 2014

Igår var jag åter på det liiilla lilla gymmet i byn, och efter en liten tur på cykeln med bra musik i öronen var humöret på topp igen. Ett favoritpass i form av armdöd blev valet för dagen, och åh – det är alltid lika roligt att köra biceps och triceps!

När jag ändå fokuserade på just armarna noterade jag en stor ökning. Lustigt hur det nästan kan gå en obemärkt förbi, men jag antar att det är för att man dagligen ser sig själv och skillnaden från dag till dag är, eh, typ ingen alls. Men år till år, däremot! Jag rotade fram en bild från ganska exakt ett år sedan, första veckan i januari 2013, och jämförde. Absolut, inte exakt samma vinkel och ljus och bla bla. Men hallå ändå liksom : skillnad! Mellan dessa bilder lyckades jag dessutom gå ner ett par kilon, för att sedan gå upp dem igen. Jag fick också ett återfall i depressionen och har ägnat större delen av året att kräva min rätt i det inte alltid så pålitliga ”system” vi har i Sverige. Jag vågar mig nog påstå att jag under slutet av år 2013 inte bara gått upp vikten igen (och ökat i styrka brutalt), utan nu känner jag mig även starkare mentalt. Nu är jag redo. Bring it on, 2014!armskillnad1314Ps, brudar, ni som inte ”kan” gå upp i vikt ”hur mycket ni än äter”… sluta bara. Oavsett hur mycket du äter – går du inte upp/blir starkare äter du för lite. Tuff skit, ät mer. Sluta springa på band, köra crosstrainer och hålla på. Kör ”snabb” styrketräning istället så får du med hjärtat och flåset ändå. Dvs vila kortare tid eller supersetta eller liknande. Alla kan gå upp i vikt. Precis som alla kan gå ner. Lyckas man inte är det för att man inte hittat sitt sätt, alternativt inte vågar köra fullt ut. Det är inte din kropp som är fucked up eller världen som är orättvis. KÖR BA.

Du kanske gillar

32 Kommentarer

 • Svara
  Carro
  9 januari, 2014 at 08:46

  Snyggt!

 • Svara
  Charlotta Sofia springer o trimmar
  9 januari, 2014 at 08:53

  Åh, du ser SUPERSTARK ut! Blir jätteimponerad.

 • Svara
  Ellinor
  9 januari, 2014 at 08:58

  Bilder är verkligen en fantastiskt bra måttstock! Vår spegelbild ser vi varje dag och även om vi kan se eller ana en viss skillnad, blir det än mer påtaglig när man jämför. Fantastisk utveckling du har haft, i synnerhet med de förutsättningarna. 2014 kan bara bli bättre!

  • Svara
   roethlisberger
   9 januari, 2014 at 13:34

   verkligen, kul att ha lite bilder! Tyvärr var man inte så bra att ta dem när man var som mest obekväm ju 🙁 hade varit kul att ha idag dock! Meeeen men, och som du säger, 2014 kan inte bli annat än bättre än 2013! 🙂

 • Svara
  Mika
  9 januari, 2014 at 10:26

  Woho 2014-pepp i like! 🙂 Mitt mål är att börja styrketräna i år för satan vad viktigt det är att ha muskler när man sitter stilla på kontor (låter ju märkligt) hela dagarna. Min rygg och axelparti har fuckats upp totalt. MEN det jag tänkte fråga är hur fan kommer man igång? Det gymmet som jag har råd att gå på är dessvärre proppat med douchiga killar som bara stirrar på en som man vore något slags byte. Jag vägrar fråga någon där om hjälp alltså. Har heller ingen vän att gå med. Vill liksom kliva in där och ha en aning om vad jag ska göra…haha. Hur gjorde du? Har du något tips?
  Kram

  OBS! Inte ute efter något slags träningsschema av dig, givetvis 🙂 Bara på jakt efter tips och pepp på hur man börjar på egen hand..

  • Svara
   Pernille
   9 januari, 2014 at 11:30

   Tips till Mika: Det finns online-PT-tjänster där du får program av en pt på webben. PTO och Aetas är de jag vågar rekommendera i dagsläget. Pratar vi budgetgym så vet jag att Fitness24Seven kör en kampanj där man får en gratis timme med PT om man köper en vattenflaska för 39 pix när man köper gymkort. Kolla upp. Ska det vara helt gratis så kolla in styrkelabbet på nätet, där finns hur många övningar som helst med beskrivning och bild, bara att plocka ihop en lista därifrån och ta med sig till gymmet. Strunta i grabbarna 😉

  • Svara
   roethlisberger
   9 januari, 2014 at 13:34

   jag förstår ”problemet”, och upplevde det lite lika i början.. jag var dessutom föredetting på mitt gym, då jag tränade där innan jag rusade upp 30 kilo i vikt 😉 så jag skämdes ordentligt kan jag säga, det var jobbigt att gå dit i början. MEN jag tycker du skiter i grabbarna och bara kör, det är nummer ett. Angående övningar, använd internet! Kolla vad andra gör på ditt gym… testa dig fram. Jag får hela tiden ny inspiration genom att träna med vänner, se vad andra (främlingar) gör som sagt och givetvis på nätet. Bloggar, forum… det finns oändligt mycket info och inspo på nätet! Så googla loss 🙂

 • Svara
  Rund är också en form!
  9 januari, 2014 at 11:37

  Galet stark du ser ut på högerbilden! SNYGGT!

 • Svara
  Micki
  9 januari, 2014 at 12:52

  Skitsnyggt ju!
  Du, jag har precis sett den här videon http://youtu.be/LOqy0DNpEbg och undrar lite vad du tycker? Litar på ditt omdöme hehe 🙂

 • Svara
  Cecilia
  9 januari, 2014 at 12:54

  Bra jobbat! 😀

 • Svara
  Sofia
  9 januari, 2014 at 13:29

  Wow! Riktigt bra jobbat! Du har aldrig tänkt tanken att ställa upp i någon fitnesstävling av något slag? Din kropp ser så fantastiskt stark och snygg ut!

  Kraaaam

  • Svara
   roethlisberger
   9 januari, 2014 at 13:31

   Tack så hemskt mycket! Jag har tänkt tanken, men inte för att jag anser mig vara i form för det NU utan mer för att det vore en häftig resa/utmaning. En dag, kanske! 🙂 kram

 • Svara
  Uppochhoppa
  9 januari, 2014 at 14:07

  Fy fasen vad glad jag blir att du äntligen ser ut som att du är på väg att bli frisk! Kram!

  • Svara
   roethlisberger
   9 januari, 2014 at 17:00

   🙂 fysiskt har jag varit frisk länge 😉 men jag har inte haft den mentala orken på ett bra tag – nu jäklar! Ser fram emot att ses snart, kram!

 • Svara
  pilla
  9 januari, 2014 at 15:08

  StarkeAdolf!

 • Svara
  Emma
  9 januari, 2014 at 15:40

  Fast ibland är kroppen fucked up- faktiskt. Det finns diverse rubbningar i ämnesomsättning, hormonbalans etc som kan göra att resultaten uteblir. I övrigt: grymt jobbat!

  • Svara
   roethlisberger
   9 januari, 2014 at 16:59

   mmm men en vääääääldig minoritet lider av saker likt dessa. Alla har liksom inte metabolic damage eller sjuuuukt snabb ämnesomsättning så de omöjligt kaaaaan äta upp sig… man måste givetvis anpassa sig efter egna förutsättningar – men det GÅR 😉 tack!

 • Svara
  Frida
  9 januari, 2014 at 17:23

  Wow! en helt ny brud 🙂 sjukt bra jobbat!

 • Svara
  Elsa
  9 januari, 2014 at 18:44

  Wow, så stark inifrån och ut!

  Vet att du äter mycket vegetariskt. Vill själv börja äta mer vegetariskt men är rädd att jag ska brista på viktiga vitaminer/mineraler (typ B12) och framför allt inte få i mig tillräckligt protein som är viktigt då jag styrketränar flera gånger i veckan.

  Hur gör du för att få i dig tillräckligt? Vet att det finns bönor och linser, men det är ju betydligt mindre protein där än i fisk och kött. Det mättar också väldigt länge vilket är negativt då jag behöver äta mycket för viktökning. Har du några tips?

  • Svara
   roethlisberger
   9 januari, 2014 at 21:24

   tack! jag äter mycket vegetariskt ja, det ”bara blev så” och jag har successivt bytt ut fler och fler måltider. Jag använder aldrig kötfärs utan sojafärs (så började det, kan man säga) och just soyafärs råkar ju vara proteinrikare än tex köttfärs så ja… inte direkt någon brist där. Sedan äter jag mycket quinoa (proteinrikt och hemskt gott om inte annat), bakar bröd med linser, gör biffar med bönor… tofu, diverse ostar, nötter osv osv är proteinrikt. Alltså att vara veg går rätt bra utan att behöva tänka vidare mycket på att få i sig tillräckligt, blir man sedan vegan kan det krävas lite mer tanke – men det går absolut också! 🙂
   Och behöver du gå upp i vikt måste du helt enkelt äta trots mättnad, tyvärr kommer man inte runt det. Sluta konditionsträna om du gör det, ha olivolja på salladen och smula ost på alla måltider (jag gillar feta mest). Många bäckar små! 🙂 lycka till!

   • Svara
    Elsa
    10 januari, 2014 at 15:01

    Tacktack! Ska ta åt mig detta!

 • Svara
  Matilda
  10 januari, 2014 at 09:30

  Tack, det där sista var just vad jag behövde höra, just precis nu! Insikt!! Har börjat träna styrketräning med mål att bygga muskler, och därmed också börjat äta mer. För det vet jag ju att man ska. Mer till lunch och middag, mer mellanmål. Mycket mer till frukost. Har en sambo som tycker att jag redan äter mer, definitivt mer än honom. Jag försöker balansera det där. Försöker ändå äta mer, för annars orkar jag ju inte, och det är ju knappt att jag gör det nu heller. Samtidigt, försöker att inte äta så hemskt mycket mer efter att jag är rätt mätt för jag tänker att ”det är väl inte bra om lilla jag äter så mycket”. Har de senaste månaderna blivit frustrerad för att ”det inte händer något”. Slutsats: Muskler behöver mat. Ska äta ännu mer nu. Case closed, tack för peppen 🙂

 • Svara
  Emma
  10 januari, 2014 at 13:31

  Du är så jäkla grym! Snyggt jobbat Fanny 🙂 och vad roligt att höra att du känner dig starkare även mentalt, det förtjänar du 🙂

 • Svara
  Alexandra
  12 januari, 2014 at 14:19

  Det mest intressanta med dig, är trots din hetsträning, din proteinrika mat osv osv osv (kan fortsätta i all oändlighet) så ser jag ingen märbar skillnad på dig- rent muskelmässigt.

  • Svara
   roethlisberger
   13 januari, 2014 at 08:01

   ja det var ännu en intressant inflikning från dig 😉 gillar att sparka de som ligger, much? Du är ett otrevligt, arrogant svin ”Alexandra”, men det visste jag redan, så jag låter min styrkeökning tala för sig, och mitt ökade välbefinnande med för den delen. Jag hoppas du har en fin dag!

 • Svara
  alyz
  12 januari, 2014 at 17:08

  Haha, gillar ditt ”PS”! Snygg förändring också! 🙂

 • Svara
  Susanne
  13 januari, 2014 at 10:02

  Vilken grym inspiration tjejen. Ser ju skitbra ut! Riktigt impad.

 • Svara
  Ellenore
  13 januari, 2014 at 10:29

  Till Alexandra: Alltså, va?! Skrattretande att du verkligen försöker hitta fel som inte ens existerar bara för att trycka ned Fanny för att hon har lyckats. Skäms över folk som slänger ur sig förolämpningar i andras bloggar, mind your own business. Varför vill man trycka ned någon annan? Ger det dig någon sorts tillfredsställelse?

 • Svara
  milla
  13 januari, 2014 at 23:33

  WOW!!! så jäklans najst!! DU är så flink!!! you go girl!!!

  muk muk milla

Lämna ett svar