Efterrätt och gotte Inspiration och pepp Kost Mellis & Kvällis Recept Vardagsuppdatering

BÄSTA semmel-snäckan (med mandelmassefyllning och kokosgrädde)

Jag är högst medveten om hur denna skapelse kanske inte är det vackraste jag skapat. Men helt allvarligt – den är bland det godaste!

semmelbulle2

 

I takt med att fettisdagen närmar sig (17e februari i år) så börjar semlor dyka upp lite här och var. Har ni hört/läst (eller till och med smakat?!) årets nyhet semmelwrapen? Genius. Jag har alltid hävdat att en semla egentligen borde vara tvärtom. Och med det menar jag att det är fyllningen och grädden jag vill åt. En liten hint av kardemummabulle ja OK men inte en gigantisk torr boll, liksom.

När jag halkade in på det enda semmel-receptet efter det andra igår kväll kunde jag bara inte hålla mig. Jag bestämde mig för att göra ”något gott”, och resultatet blev så bra att jag gjorde om det hela till frukost nu idag… SÅ GOTT HEJ HOPP !!

Låt mig presentera: Semmelbulle med mandelmassefyllning och kokosgrädde

semmelbulle3

För en portion behöver du:

 • 1 dl havremjöl
 • 1 msk kokossocker
 • 1/2 tsk bakpulver
 • 1/3 tsk kardemumma (efter smak, jag är inget jättefan)
 • en nypa salt
 • 1 msk kokosolja (jag använde i vanlig ordning utan smak från biofood)
 • 2 msk kvarg

Rör ihop alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt kokosolja och kvarg och forma till en deg. Rulla till en korv och tryck ut till en avlång platta. Avlång som i avlång, och smal! Bre på fyllningen som helt enkelt är mandelmjöl ihoprört med florsocker (det finns flor-sötning, annars funkar agave, honung eller sirap bra också) och en skvätt mandelmjölk. Rulla ihop så du får en bulle, lägg på en liten tallrik och kör i micron i 1,5-2 minuter. Toppa med grädde och hugg in!

Som ni ser tar det ungefär 5 minuter från start till mums-time. Passar mig alldeles utmärkt! Och som sagt – döm inte efter utseendet, utan prova bara.

semmelbulle1

Du kanske gillar

16 Kommentarer

 • Svara
  Linda Assarsson
  27 januari, 2015 at 07:35

  Det där låter ju supersmarrigt 🙂

 • Svara
  Linda Assarsson
  27 januari, 2015 at 07:35

  Det där låter ju supersmarrigt 🙂

 • Svara
  Linda
  27 januari, 2015 at 20:20

  Du är så grym och fantastisk i köket!! Denna skapelse var gudomligt god! Älskar att då experimentera i köket efter dina recept

  • Svara
   roethlisberger
   28 januari, 2015 at 08:57

   Största kramen i världen till dig Linda!

 • Svara
  Linda
  27 januari, 2015 at 20:20

  Du är så grym och fantastisk i köket!! Denna skapelse var gudomligt god! Älskar att då experimentera i köket efter dina recept

  • Svara
   roethlisberger
   28 januari, 2015 at 08:57

   Största kramen i världen till dig Linda!

 • Svara
  Alfhild
  28 januari, 2015 at 08:02

  Hej, är det surin melis du använder till mandelmassan?

  Kram!

 • Svara
  Alfhild
  28 januari, 2015 at 08:02

  Hej, är det surin melis du använder till mandelmassan?

  Kram!

 • Svara
  Camilla
  6 februari, 2015 at 05:29

  Såååå himla god! I brist på kardemumma tog jag kanel ist, å kanel i fyllningen! Hej världens snabbaste och saftigaste kanelbulle !

  • Svara
   roethlisberger
   6 februari, 2015 at 13:51

   Hehe, GISSA om jag också gjort kanelbulle på detta sätt… 😉 GOTT ELLER HUR!?!?!?

   • Svara
    Camilla
    7 februari, 2015 at 06:11

    Föööööör gott alltså 😀 😀 flyttat till australien precis, och att få tag på riktiga kanelbullar går absolut inte, så sånna här recept behövs!

 • Svara
  Camilla
  6 februari, 2015 at 05:29

  Såååå himla god! I brist på kardemumma tog jag kanel ist, å kanel i fyllningen! Hej världens snabbaste och saftigaste kanelbulle !

  • Svara
   roethlisberger
   6 februari, 2015 at 13:51

   Hehe, GISSA om jag också gjort kanelbulle på detta sätt… 😉 GOTT ELLER HUR!?!?!?

   • Svara
    Camilla
    7 februari, 2015 at 06:11

    Föööööör gott alltså 😀 😀 flyttat till australien precis, och att få tag på riktiga kanelbullar går absolut inte, så sånna här recept behövs!

 • Svara
  Frida
  17 februari, 2015 at 12:11

  Jag gjorde en egen variant utan havregryn eftersom min mage inte gillar det. Så smarrigt och så smart!! TACK för inspiration! https://theangelinkitchen.wordpress.com/2015/02/16/alternativ-feittisbollo/

 • Svara
  Frida
  17 februari, 2015 at 12:11

  Jag gjorde en egen variant utan havregryn eftersom min mage inte gillar det. Så smarrigt och så smart!! TACK för inspiration! https://theangelinkitchen.wordpress.com/2015/02/16/alternativ-feittisbollo/

Lämna ett svar