Efterrätt och gotte Inspiration och pepp Kost Mellis & Kvällis PROTEINBAK RAWDESSERTER Recept Vardagsuppdatering

Choco Chai Super Berry Bliss Balls

Well hello there. chaichocoberry2Det där med råa bollar var det ja. Idag blev smaksättningen främst choklad, och kakao/chai-risprotein från Renée hade jag i också för en rolig, kryddig touch, och superbär fick stå för boosten. Jag använder frystorkade blåbär som jag beställt från iherb, men i de flesta butiker här i Sverige finns ”vanliga” torkade, använder du dem rekommenderar jag att du lägger dem i blöt precis som jag gjort med gojibären i det här receptet.chaichocoberry3

För ca 10-15 bollar:

 • 2 dl mandel
 • 1/2 dl risprotein kakao/chai
 • 1 msk raw kakao
 • 1/2 tsk vaniljpulver
 • 8 färska (urkärnade) dadlar
 • 1/2 dl gojibär
 • 1/2 dl torkade blåbär
 • ev lite sötning om så önskas (jag hade i några droppar stevia)

Lägg gojibären i blöt ett litet tag, kanske tio minuter, tills de är lite mjukare. Mixa sedan alltihop och smaka av med sötning om du önskar lite sötare bollar. Rulla till bollar med lätt fuktiga händer (det underlättar, tro mig) och förvara i kylen. Mums!chaichocoberry1

Du kanske gillar

6 Kommentarer

 • Svara
  Josefine
  20 januari, 2014 at 18:28

  Jamen visst! Sådana har jag också gjort, åtminstone nästan, och det blir helt fantastiskt bra konsistens och smak! Måste nog beställa lite blåbär så jag kan testa detta… Mitt tips till dig är att prova risproteinet från Growing Naturals, som finns på iherb. Det är inte alls lika grynigt och rårissmakande som Renée Voltaires och proteinhalten är högre. Jag föredrar det utan smaksättning och kryddar själv, men har å andra sidan inte testat de med smak.
  Kramis

 • Svara
  Jenny
  20 januari, 2014 at 22:03

  Och jag vill tipsa om Svenska bär, som också har frystorkade bär, men de kommer i pulverform. Är de amerikanska ”hela” blåbär?
  http://www.svenskabar.se/sv/

  Tusen tack för en inspirerande blogg, förresten!

 • Svara
  uppochhoppa
  20 januari, 2014 at 23:52

  Läckert fotat! Du tappar mig någonstans vid risprotein, men för tusan, det blir nog bra. Blåbär vet jag, det är gott!

 • Svara
  Alla hjärtans dag present
  22 januari, 2014 at 05:41

  Hej! Satt och surfade runt efter gosaker som passar bra på alla hjärtans dag och kom in på din fina blogg, mums säger jag bara!

  Kolla gärna in min sajt om du vill 🙂

  mvh
  Niklas

 • Svara
  julia
  22 januari, 2014 at 13:15

  åh va de såg goa ut 🙂

 • Svara
  Kritisk!
  22 januari, 2014 at 19:35

  Hej, jag tycker du och dina läsare kanske borde ta en titt på den här artikeln och fundera lite.
  http://www.svt.se/nyheter/sverige/hyllad-trenddiet-kritiseras-av-forskare

Lämna ett svar