Efterrätt och gotte GODIS Inspiration och pepp Kost Mellis & Kvällis PROTEINBAK Recept Vardagsuppdatering

Proteinfudge ”snickersstyle”

Innan jag fortsätter publicera recept på födelsedagens godsaker, så bara måste jag visa er gårdagens kreation. För alltså. No words needed och hallelujah och RIP – för these are now long gone…

Proteinfudge med smak av choklad och jordnötssmör. Kolakräm med fylld av krispiga nötter. Chokladöverdrag. Några enkla steg, få ingredienser, ingen ugnstid eller knepiga moment man kan misslyckas med. Och framför allt – så mycket njutning!
fudgeproteinsnickers1
Börja med att förbereda kolasåsen. Det är fruktansvärt okomplicerat; kärna ur 10 stycken dadlar, lägga dem i en skål, slå över kokande vatten och låta dem mjuka till sig lite medan du gör fudgen:

 • 1/2 dl jordnötssmör (jag föredrar i vanliga fall crunchy, men här rekommenderar jag faktiskt creamy)
 • 70g (ca 2,5 dl) proteinpulver i chokladsmak (jag har enbart testat med detta från myprotein)
 •  3/4 dl flytande sött – jag har provat honung, agave och även waldenfarms pancake syrup, samtliga funkar! Är du lite knasig och föredrar mindre söta saker, kan du börja med 1/2 dl och eventuellt tillsätta mer efterhand..

Rör ihop. Det blir kladdigt– försök ha sinnesro nog att se fram emot slutresultatet, fokusera. Kämpa mot kletet. Ner med smeten i en plast/folie/bakplåtspappersklädd form av något slag (jag tog en vanlig lunch-låde-plastburk med plastfolie i) och ställ in i frysen eller kylen medan du fortsätter med kolasåsen.

Kolasåsen är alltså dadlarna, som du slänger ner i en mixer tillsammans med 2 msk av vattnet de legat i. Alltså inte allt kokvatten utan bara de två matskedarna! Mixa till en slät smet. Jag vet, ibland jobbar väldigt avancerat i köket… Denna kolasås brer du sedan över protein-bottnen. Strö över 1/2 dl hackade jordnötter (eller vilken nöt som, funkar, om du av någon orsak inte vill köra på jordnötter) och tryck försiktigt ner dem en aning.

Smält sisådär 70g choklad försiktigt i mikron eller i vattenbad, rör ner 1 msk kokosolja (gärna utan smak) och häll över allt det andra. In i kylen eller som jag gjorde – raka vägen till frysen. Frys = snabbare stelnat = snabbare provsmak = snabbare uppätet. Finns för och nackdelar med allt… Väl ute ur kyl/frys är det bara att skära i bitar i önskad storlek och hugga in!

Precis när jag hade skurit upp några bitar och skulle fota fick jag besök. Givetvis erbjöd jag ett smakprov. Tror det norpades ett par fler smakprov när jag sedan vände ryggen till för att föreviga dessa härligheter på bild… Senare fick jag även meddelandet ”Sjukt goda ju! Du får göra en stor laddning till…”

And that, I will. För det tog inte många minuter att äta upp dessa. Slurp!fudgeproteinsnickers2

Du kanske gillar

10 Kommentarer

 • Svara
  Liselott
  26 augusti, 2014 at 13:59

  Har jag sagt nån gång att jag älskar dig och dina recept? För annars säger jag det nu. Typ jättemegamycket.

  Nu ska jag bara få min syster att baka dessa och ta med så att jag får smaka 😉 (du är den bästa inkörsporten till att baka ”healthy” som jag vet – tipsar alla om din blogg!)

  • Svara
   roethlisberger
   26 augusti, 2014 at 14:56

   Gud vilken underbar kommentar fina du! TACK och hoppas du fortsätter inspireras ”här hos mig” 😀 Kram!

 • Svara
  Liselott
  26 augusti, 2014 at 13:59

  Har jag sagt nån gång att jag älskar dig och dina recept? För annars säger jag det nu. Typ jättemegamycket.

  Nu ska jag bara få min syster att baka dessa och ta med så att jag får smaka 😉 (du är den bästa inkörsporten till att baka ”healthy” som jag vet – tipsar alla om din blogg!)

  • Svara
   roethlisberger
   26 augusti, 2014 at 14:56

   Gud vilken underbar kommentar fina du! TACK och hoppas du fortsätter inspireras ”här hos mig” 😀 Kram!

 • Svara
  JoHo
  26 augusti, 2014 at 19:31

  Treåringen och jag gjorde dem ikväll, SÅÅÅ gott!! Med vissa modifieringar pga hade inte alla ingredienser hemma, men blev bra ändå 🙂 TACK för ständig receptinspiration!

 • Svara
  JoHo
  26 augusti, 2014 at 19:31

  Treåringen och jag gjorde dem ikväll, SÅÅÅ gott!! Med vissa modifieringar pga hade inte alla ingredienser hemma, men blev bra ändå 🙂 TACK för ständig receptinspiration!

 • Svara
  M
  26 augusti, 2014 at 20:06

  Åh. Alltså, dreglar nästan lite nu – dessa ser helt fantastiska ut! Ska garanteras provas! 😀

 • Svara
  M
  26 augusti, 2014 at 20:06

  Åh. Alltså, dreglar nästan lite nu – dessa ser helt fantastiska ut! Ska garanteras provas! 😀

 • Svara
  Karin FitnessochHälsa
  26 augusti, 2014 at 20:40

  Verkar underbara ju!

 • Svara
  Karin FitnessochHälsa
  26 augusti, 2014 at 20:40

  Verkar underbara ju!

Lämna ett svar