MJUKA KAKOR & MUFFINS PROTEINBAK Recept TÅRTOR & KLADDKAKOR

Toffifee-tårta

Smakkombon hasselnöt+kola+nougat+choklad är ju en given succé. Minns ni att jag för snart två år sedan gjorde en ”healthy copycat” av godisklassikern Toffifee? I helgen gjorde jag en ny Toffiee-goding, denna gång i form av en tårta, en Toffifee-tårta!


TOFFIFEE-TÅRTA

16 cm i diameter

Chokladkaka:

Kolalager:

  • 1 dl grädde
  • 1 dl sötströ som mäter lika som socker, jag använde sukrin
  • 1/2 dl fibersirap clear
  • 1/2 dl fibersirap gold
  • 50g kokosolja (smör går lika bra!)
  • 1 dl (60g) hasselnötter, hackade

Topplager:

Gör såhär:

  1. Börja med kakan: sätt ugnen på 175 grader och spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform. Fetta kanterna.
  2. Hacka chokladen och lägg i en bunke. Smält kokosolja och hasselnötskräm försiktigt i micro och häll sedan över den hackade chokladen. Rör så att chokladen smälter och allting blandas.
  3. I en annan bunke: vispa ihop ägg och sukrin gold pösigt. Rör ner chokladblandningen och äppelmoset, blanda. Vänd sist ner sesammjöl (gärna siktat), vassle och salt.
  4. Häll smeten i den förberedda formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.
  5. Medan kakan är i ugnen, gör kolalagret: rör ihop grädde, sötning och sirap i en liten kastrull. Koka upp och låt sedan koka försiktigt tills du har en fin kola, rör om då och då (det tog ungefär en kvart-tjugo minuter för mig att få en fin kola). Dra kastrullen från värmen och rör ner kokosolja och nötter. Rör ordentligt så att allt blandas.
  6. Häll kolan över den gräddade kakan och ställ åt sidan att svalna.
  7. När kaka+kola har svalnat kan du göra topplagret: smält ihop hasselnötskräm och choklad och häll över kakan. Låt svalna, täck sedan över med folie och ställ in i kylen över natten.

Du kanske gillar

1 Kommentar

  • Svara
    Alice
    3 december, 2017 at 11:15

    😭😭😭😭 det ser så gott ut!!

Lämna ett svar