Inspiration och pepp Tankar om ting Vad vi borde prata om Vardagsuppdatering

Kvinnor VILL ju se småflickor med klädsamma ätstörningar, eller?

Imorse var Anders Tempelman med i Nyhetsmorgon. Jag förälskade mig direkt i hans direkta, lugna och sakliga attityd. De talade om hans senaste blogginlägg som (tydligen? hur har jag missat?) väckt uppmärksamhet runt om på internet – med all rätt.

Tyvärr är inlägget fiktivt, det hade ju varit fantastiskt att se vad det mötet lett till annars… men, även fiktivt skapar det uppenbarligen diskussion och det vet ni att jag är ett fan av – ventilera för att förändra!

Jag menar, hur hade det sett ut om modeindustrin använde sjuka barn för att marknadsföra sig?! Juste, det gör den ju redan. Fast bara vinklad mot halva befolkningen. Männen får i alla fall se andra vuxna män med hår på bröstet och muskler (de äter!). Kvinnor vill ju se småflickor med klädsamma ätstörningar, eller?

Du kanske gillar

6 Kommentarer

 • Svara
  jeanna
  26 januari, 2014 at 11:17

  Det här måste jag helt klart kolla upp… tack!

 • Svara
  Carin
  26 januari, 2014 at 11:52

  Hade också missat detta blogginlägg, jävligt intressant vinkling! Tack för att du delade med dig. 🙂

 • Svara
  Antonia
  26 januari, 2014 at 11:56

  Sitter här och försöker svara på din avslutande fråga på inlägget.
  Skulle vi fråga en grupp kvinnor skulle nog 100 % berätta att de vill se ”äkta” kvinnor som utstrålar sundhet. Men bevisligen är det något med unga, späda (ofta sjukligt), tjejer som attraherar en stor publik.

  Nu kanske jag är ute på djupt vatten (som vanligt…), men jag tror att många ser upp till den smalaste gruppen av flickor som uppfyller det stereotypiska modellidealet. Alla vill se sina idoler, medan många har insikt om att idolerna kanske inte är sunda. Insikten om detta ligger utanför komfortzoonen, medan det invanda synsättet på sig själv och osunda idealet är innanför. Det blir en ytterligare dimension och en typ av identitetskris. ”Vem är jag om jag helt plötsligt duger?”.

 • Svara
  Jenny
  27 januari, 2014 at 09:42

  Jag vill se kvinnor som utstrålar styrka och hälsa, i olika kroppsformer med hälsosam fettmängd, både i över och undre skalan. Och gärna med lite synliga muskler.

 • Svara
  Jojje
  29 januari, 2014 at 08:59

  Ord..Alla dessa fina ord..De slås ner direkt av några bilder…

  Med tanke på skräcktemat som du själv har på din blogg, så kan du väl klura ut exakt varför kvinnoscenen ser ut som den gör.
  År efter år målas det upp och en kamp drar igång. Men varje år blir det värre. Löpeld.
  Så något går jävligt fel.

  Vem bryr sig? Det kommer aldrig att bli perfekt.

 • Svara
  Josefine
  29 januari, 2014 at 09:52

  Håller med dig! Och blogginlägget du länkade till var väldigt ”huvudet på spiken”. Det räcker ju dock inte med reklam och annonser – hela Internet och Instagram är ju full av bilder på extremt vältränade och deffade personer som vill visa vad de har åstadkommit… De är stolta över det, såklart, men varför finns det så få som tycker att de duger som de är? Ett i-landsproblem. Vi har det för bra och behöver därför inte bekymra oss om sådana basala saker som tak över huvudet, mat för dagen och utbildning för våra barn, om de överlever så långt, vill säga…
  Kramis

Lämna ett svar