Efterrätt och gotte GLASS Inspiration och pepp Kost Mellis & Kvällis PROTEINBAK Recept Vardagsuppdatering

Krämig, len och fyllig… UNDERBAR glass

pistageglass1

Vid det här laget känner de flesta till bananglass-tricket. Det vill säga att frysa in banan i bitar och mixa så att du får en krämig fin glass. Det är en fin variant, men enligt mig har det receptet en nackdel. Det smakar banan. Jag är inget vidare banan-fan, även om det mesta i just glassform går ner.

Så, jag testade en annan variant. Vad är krämigt, fullt av näring och har den klädsamma färgen grönt (som då passar till pistagenötterna jag ville smaksätta med)? Jo, avocado. Så, avocado, lite mandelmjölk och keso var basen i denna glass, och med super-protte från Purition i pistagesmak + extra hackade nötter och stevia droppar… ja: glasshimmel!pistageglass3

För 1 portion:

 • 1 avocado
 • 1/2 dl mandelmjölk
 • 1 dl keso
 • 1/2 dl Purition protein med pistagesmak
 • 15-20 droppar stevia (hasselnötssmak, eller vanilj är säkert också gott!)
 • en näve hackade pistagenötter

Mixa avocado, keso, mjölk och proteinpulver slätt. Tillsätt stevia tills du är nöjd med sötman, och tills du inte känner avocadosmaken längre… ner i en plastburk, in i frysen 2-3 timmar med några omrörningar emellan och sedan är det bara och äta! Best served? Dränkt i chokladsås!pistageglass2

Du kanske gillar

5 Kommentarer

 • Svara
  frida
  25 februari, 2014 at 18:59

  Men hjälp vad gott det där såg ut.
  Du är så jäkla uppfinningsrik. Helt otroligt! 🙂

 • Svara
  frida
  25 februari, 2014 at 18:59

  Men hjälp vad gott det där såg ut.
  Du är så jäkla uppfinningsrik. Helt otroligt! 🙂

 • Svara
  Kajsa
  27 februari, 2014 at 21:35

  Fanny, jag måste bara fråga dig. Jag har följt din blogg ett tag och därav tagit del av din resa från ätstörd till frisk. Du strålar verkligen och är beundransvärd på många sätt. Till min fundering: jag har ett problem. Och jag är nog högst troligt inte ensam om detta. Det här med överätning. Speciellt, eller… endast när det gäller lösgodis. JAG KAN INTE BEHÄRSKA MIG I NIO FALL AV TIO. Jag vill kunna äta godis när jag känner för det, okej, fel – jag tillåter mig själv att äta det en-två dagar/vecka – vilket jag anser är helt normalt. Men jag blir liksom aldrig nöjd när jag väl har börjat. Först när magen skriker av smärta och står rätt ut, då kan jag ge mig. Detta leder alltid till ångest och aldrig-mer-godis-tankarna. Och så händer samma sak igen. Och igen. Och igen. Har DU någon erfarenhet/råd/tips kring detta? Jag kallar det för överätning, inte hetsätning, riktigt så bananas har det aldrig gått. Men det har ju liksom blivit en sån stor grej för mig och så otroligt laddat hela den här grejen med att unna sig. Väl mött och keep up the good work! Kram /Kajsa

 • Svara
  Kajsa
  27 februari, 2014 at 21:35

  Fanny, jag måste bara fråga dig. Jag har följt din blogg ett tag och därav tagit del av din resa från ätstörd till frisk. Du strålar verkligen och är beundransvärd på många sätt. Till min fundering: jag har ett problem. Och jag är nog högst troligt inte ensam om detta. Det här med överätning. Speciellt, eller… endast när det gäller lösgodis. JAG KAN INTE BEHÄRSKA MIG I NIO FALL AV TIO. Jag vill kunna äta godis när jag känner för det, okej, fel – jag tillåter mig själv att äta det en-två dagar/vecka – vilket jag anser är helt normalt. Men jag blir liksom aldrig nöjd när jag väl har börjat. Först när magen skriker av smärta och står rätt ut, då kan jag ge mig. Detta leder alltid till ångest och aldrig-mer-godis-tankarna. Och så händer samma sak igen. Och igen. Och igen. Har DU någon erfarenhet/råd/tips kring detta? Jag kallar det för överätning, inte hetsätning, riktigt så bananas har det aldrig gått. Men det har ju liksom blivit en sån stor grej för mig och så otroligt laddat hela den här grejen med att unna sig. Väl mött och keep up the good work! Kram /Kajsa

 • Svara
  "Carrotcake Nanacream" – Roethlisberger.se
  13 december, 2017 at 15:19

  […] så jag har experimenterat med diverse andra ”utfyllnader” – till exempel ärtor, avocado, och om man av en eller annan orsak vill hålla kalorimängden nere kan man trolla med xanthan […]

Lämna ett svar