Efterrätt och gotte Inspiration och pepp Kost Mellis & Kvällis Morgonstund PROTEINBAK Recept Vardagsuppdatering

Chocolate Chip Cookie Dough Tiramisu Mini Cup

I torsdags började jag morgonen med att göra ett litet bidrag till en tävling på instagram. Jag brukar inte vara med i sådana tävlingar så mycket, av den simpla anledningen att jag aldrig vinner och det börjar tära på mitt självförtroende 😉 nej men skämt och sido, när det är 100 000 följare som deltar känner jag kanske att sannolikheten att jag skulle vinna är typ ingen alls så jaaaa… Ska jag tävla ska jag ha chans att vinna, liksom.

Denna tävling deltog jag dock i, eftersom det 1- var något man skulle göra, dvs inte bara ”dela en bild och länka”, utan man skulle skapa ett recept med questbars och 2- jag hade ändå en idé jag ville testa. Jag ville kombinera några favoriter; choklad, kakdeg, cheesecake och kaffe… smakerna fick mig att drömma om tiramisu och den drömmen fick bli sista sparken i röven, så denna skapelse äntligen blev till! cccdtiramisucup2

 • 1 chocolate chip cookie dough questbar
 • starkt kaffe
 • 80g keso
 • 1 msk proteinpulver i vanilj smak (eller iskaffe, säkert jääättegott!)
 • steviadroppar i vaniljsmak
 • 1 msk chocolate chips
 • kaffe-extrakt om man verkligen vill ha kaffe-smak (kanske att instant-kaffe funkar?)
 • kakao att pudra över

Micra questbar:en i 20 sekunder, platta ut och tryck ut i en liten form (silikon eller annan ungstålig variant). Pensla med starkt kaffe och grädda i 2-3 minuter på 175 grader. T ut och låt stelna och svalna helt. Gör fyllningen genom att först skölja keson.

Jo, jag skrev skölja keson. Låter kanske märkligt men ha keson i ett durkslag (givetvis inte med för stora hål, mitt är som ett nät) och skölj med kallt vatten. Du vill bara ha kvar själva ”ost-bitarna”, för dem mixar du med steviadropparna, proteinpulvret och kaffe om du vill ha mer kaffesmak. När du har som en tjock, slät kräm rör du ner chocolate chipsen. Ha ner den i det avsvalnade quest-skalet och pudra över kakao. Enjoy!

cccdtiramisucup1Hur tävlingen gick? Jag vet inte, tror vinnaren utses idag. Vinst är kanske inte så sannolikt med tanke på alla bidrag och smaken är ju som baken (detta är dessutom ett rätt ”simpelt” recept) men ja, jag fick ju äta bidraget så värre förluster har man ju varit med om!

Du kanske gillar

6 Kommentarer

 • Svara
  Träningsglädje
  2 mars, 2014 at 12:12

  ju längre namn desto godare bakverk. ser helt delish ut!!!! skickar du hit några??

  • Svara
   roethlisberger
   2 mars, 2014 at 12:17

   haha ja i detta fall stämmer det i alla fall helt klart! Tyvärr är de rätt himla slut… du som flänger runt landet (världen?) mest hela tiden kan ju stoppa i metropolen Knivsta någon gång, då LOVAR jag go-fika !! 😀

 • Svara
  Träningsglädje
  2 mars, 2014 at 12:12

  ju längre namn desto godare bakverk. ser helt delish ut!!!! skickar du hit några??

  • Svara
   roethlisberger
   2 mars, 2014 at 12:17

   haha ja i detta fall stämmer det i alla fall helt klart! Tyvärr är de rätt himla slut… du som flänger runt landet (världen?) mest hela tiden kan ju stoppa i metropolen Knivsta någon gång, då LOVAR jag go-fika !! 😀

 • Svara
  Elin
  2 mars, 2014 at 19:38

  gott!

 • Svara
  Elin
  2 mars, 2014 at 19:38

  gott!

Lämna ett svar