Övningar Träning Vardagsuppdatering workoutstories

”Svan Pull Up”

Sedan i somras har jag mer eller mindre fokuserat min träning på de tre styrkelyften, alltså marklyft, knäböj och bänkpress. Första körde jag några cykler av programmet DUP (som jag skrev om här) och nu har det blivit någon form av ”lightvariant” av styrkelyfts-fokuserad träning den senaste tiden med dubbla jobb, många timmars pendlande, ett allmänt för kort dygn och inte minst det faktum att jag helt fått vila från bänkpressen pga en surig Rhomboideus.

Att ha styrkelyft som grund i träningen har varit väldigt nyttigt för mig, ja och inte minst har det varit himla roligt såklart! Just nu är allting alltså lite sådär ”lagom uppstyrt”, där jag försöker träna både marklyft och knäböj 2-3 gånger i veckan (givetvis med varierande intensitet, det är lite en grundförutsättning om man ska nöta flera gånger i veckan) och sedan är resten ”vad jag känner för”. Ibland går jag ner och böjer fem set, för att sedan gå hem igen – andra dagar stannar jag och bicepscurlar eller står på huvudet eller något annat skoj jag har lust för där och då. För mig, just nu, är detta en väldigt lagom ”uppstyrd” träning.

chinsvariant

En typisk grej jag gillar att slänga in lite här och där i mina pass nu för tiden är varianter av övningar. Härom veckan provade jag exempelvis så kallade ”svan pull ups” som är en variant av chins, där man istället för att ”brösta upp sig” mot stången liksom snarare ”glider in under” stången. En övning som ställer höga krax på axlarna, kräver god rörlighet, kontroll och styrka.

Hur tränar du just nu? Lämna gärna en kommentar, jag är nyfiken!

Du kanske gillar

8 Kommentarer

 • Svara
  Angelica
  4 mars, 2016 at 13:43

  Just nu är basen i min träning crossfit. Dels då det är det jag tycker är som roligast just nu, men också för att kroppen verkar må bra av den varierade träningen och att skadorna för en gångs skull håller sig på avstånd, hur galet det än låter. Gym lockar liksom inte för tillfället. Utöver det springer jag ungefär 1 gång i veckan i lugn takt, för att löpningen betyder så mycket för mig, men jag samtidigt långsamt vill bygga upp mig efter en längre tids knäproblem. Jag har inte mått så här bra både fysiskt och psykiskt på flera år!

 • Svara
  Angelica
  4 mars, 2016 at 13:43

  Just nu är basen i min träning crossfit. Dels då det är det jag tycker är som roligast just nu, men också för att kroppen verkar må bra av den varierade träningen och att skadorna för en gångs skull håller sig på avstånd, hur galet det än låter. Gym lockar liksom inte för tillfället. Utöver det springer jag ungefär 1 gång i veckan i lugn takt, för att löpningen betyder så mycket för mig, men jag samtidigt långsamt vill bygga upp mig efter en längre tids knäproblem. Jag har inte mått så här bra både fysiskt och psykiskt på flera år!

 • Svara
  Jes
  4 mars, 2016 at 19:24

  Mitt mål är att klara chins och pull ups överhuvudtaget, vore helt awesome dessutom att ha en sådan fantastisk ryggtavla (och axlar, och armar och typ allt) som du har! Försöker vara tålmodig och tänka att det bara gått några få månader sen jag faktiskt började gymma (tränat massa annat innan). Kanske låter lite cheesy eller något men du är en otrolig förebild, som visar att det går och att tjejer kan och att det är assnyggt med muskler på tjejer! Blir bara så över pepp av din blogg känner jag just nu…

 • Svara
  Jes
  4 mars, 2016 at 19:24

  Mitt mål är att klara chins och pull ups överhuvudtaget, vore helt awesome dessutom att ha en sådan fantastisk ryggtavla (och axlar, och armar och typ allt) som du har! Försöker vara tålmodig och tänka att det bara gått några få månader sen jag faktiskt började gymma (tränat massa annat innan). Kanske låter lite cheesy eller något men du är en otrolig förebild, som visar att det går och att tjejer kan och att det är assnyggt med muskler på tjejer! Blir bara så över pepp av din blogg känner jag just nu…

 • Svara
  Sara
  5 mars, 2016 at 12:14

  Jag kör övre rygg och axlar mycket, men har problem med en långvarig inflammation i bicepsfästet, så försöker ta det lite lugnt. Har du tips på övningar man kan köra för rygg/axlar som inte tar på bicep så mkt? Har fått stränga orders om att inte träna biceps alls, men det är svårt att undvika att det tar där när man kör axlar tycker jag. I övrigt skulle jag gärna se mer tips på övningar för axlar/övre rygg, så man blir så fin som du! Du har verkligen min dröm-överkropp. 🙂

 • Svara
  Sara
  5 mars, 2016 at 12:14

  Jag kör övre rygg och axlar mycket, men har problem med en långvarig inflammation i bicepsfästet, så försöker ta det lite lugnt. Har du tips på övningar man kan köra för rygg/axlar som inte tar på bicep så mkt? Har fått stränga orders om att inte träna biceps alls, men det är svårt att undvika att det tar där när man kör axlar tycker jag. I övrigt skulle jag gärna se mer tips på övningar för axlar/övre rygg, så man blir så fin som du! Du har verkligen min dröm-överkropp. 🙂

 • Svara
  jeanna / bliss junkie
  5 mars, 2016 at 19:11

  Men lägg av vad du är stark! Bli min PT? ;=))

 • Svara
  jeanna / bliss junkie
  5 mars, 2016 at 19:11

  Men lägg av vad du är stark! Bli min PT? ;=))

Lämna ett svar