Ibland får man ett sug på något man liksom aldrig riktigt brukar äta. Som när jag häromdagen kände att nämen kronärtskocka, det är jag sugen på! Sådana där konserverade hjärtan som man ibland hittar marinerade i salladsbarer eller ser på pizzan (om man nu beställt det, alltså). Jag har egentligen bara ätit det i en enda rätt hemma, och det är i min pappas frus paradrätt, som i princip är pasta+lax+kronärtskocka+grädde. Den rätten är himla god men som ni vet vid det här laget lagar jag sällan andras recept..
Hur som helst köpte jag de där kronärtskockshjärtana och parade ihop dem med mina favoriter : pasta, fisk, fetaost och citron. Lite färsk persilja, salt och peppar och vips så hade vi ungefär världens enklaste, snabbaste middag efter ett gympass. Och mitt kronärtskocks-sug var stillat.Verkligen, det är bara att dela hjärtana på hälften, och fräsa med vitlök i olivolja. Yta är nice. Skuffa åt sidan och i med fisk, jag körde på torsk, pressa över citron och krydda med salt och peppar. Färsk persilja för det är mums, ni vet. Rör ihop med kokt pasta och smula i en rejäl bit fetaost så den liksom halvsmälter. Mmmmm sommar-feeling!
8 Kommentarer
Lottas gata
20 mars, 2014 at 09:41Åh, jag måste dela med mig av mitt favoritrecept! http://www.ica.se/recept/kycklingsallad-med-hel-dinkel-716033/ Jag gillar de kronärtskockorna som ligger i olja bäst, sen om de ÄR bäst vad gäller smak och innehåll, det låter jag vara osagt!
Lottas gata
20 mars, 2014 at 09:41Åh, jag måste dela med mig av mitt favoritrecept! http://www.ica.se/recept/kycklingsallad-med-hel-dinkel-716033/ Jag gillar de kronärtskockorna som ligger i olja bäst, sen om de ÄR bäst vad gäller smak och innehåll, det låter jag vara osagt!
Josefine
20 mars, 2014 at 11:14Det går att göra underbar pesto av kronärtskockshjärtan eller -bottnar (burkvarianten). Kronärtskockorna, citronzest, persilja, en skvätt nymalen svartpeppar, näringsjästflingor – that’s it! Lite olja och/eller frösmör/nötsmör för den som vill ha det. Funkar fint till pasta eller som dip:-).
Kram
roethlisberger
20 mars, 2014 at 19:01men MUMS !!! Det där måste jag prova, snarast! Du är så fiffig! Kram!
Josefine
20 mars, 2014 at 11:14Det går att göra underbar pesto av kronärtskockshjärtan eller -bottnar (burkvarianten). Kronärtskockorna, citronzest, persilja, en skvätt nymalen svartpeppar, näringsjästflingor – that’s it! Lite olja och/eller frösmör/nötsmör för den som vill ha det. Funkar fint till pasta eller som dip:-).
Kram
roethlisberger
20 mars, 2014 at 19:01men MUMS !!! Det där måste jag prova, snarast! Du är så fiffig! Kram!
Millis
21 mars, 2014 at 13:54Åh, min guilty pleasure på helgkvällarna är de där hjärtanen som är marinerade i en god, kryddig olja som man kan köpa på lösvikt. Ett gott bröd och en bit ost till… heaven!! Hmm, det är ju fredagkväll kom jag på 😉
Millis
21 mars, 2014 at 13:54Åh, min guilty pleasure på helgkvällarna är de där hjärtanen som är marinerade i en god, kryddig olja som man kan köpa på lösvikt. Ett gott bröd och en bit ost till… heaven!! Hmm, det är ju fredagkväll kom jag på 😉