Inspiration och pepp Kost Vardagsuppdatering

Tipset : hur man ser om en avocado är mogen

Det finns två typer av människor. De som älskar avocado och de som avskyr avocado. Jag tillhör första kategorin och tycker detta fantastiska livsmedel passar till ungefär precis allt.

Jag tillhör dock inte kategorin som har ett helvete med omogna/övermogna avocados – för jag har sedan några år tillbaka alltid kört med ett litet trick… hittills har det inte svikit och jag kan lugnt lita på att avocadon jag köper är perfekt att mumsa på en gång 🙂
mogenavobild härifrån

Du kanske gillar

20 Kommentarer

 • Svara
  Fokuserad Energi - Lotta
  31 mars, 2014 at 07:03

  Bästa tipset på LÄNGE:) Love it! tack

 • Svara
  Fokuserad Energi - Lotta
  31 mars, 2014 at 07:03

  Bästa tipset på LÄNGE:) Love it! tack

 • Svara
  Sara
  31 mars, 2014 at 07:20

  Hej!
  För det första måste jag säga vilken inspiration du är, grymt!
  Jag har två frågor som jag hoppas du kan svara på.
  1. Att ta en PW på morgonen innan frukost, vad är det för skillnad på om man går innan eller efter frukost/senare på dagen? Fördelar/nackdelar!
  2. Det har kommit väldigt många alternativ till vanlig ko mjölk, tex mandel, havre, soya, hasselnöt m.m (om man nu ska ta till det onödiga ordet ”nyttigt”) vad är då det ”nyttigaste” alternativet? Fördelar/nackdelar med ko mjölk respektive alternativ dryckerna?
  Tack! Ha en fantastisk dag 🙂

 • Svara
  Sara
  31 mars, 2014 at 07:20

  Hej!
  För det första måste jag säga vilken inspiration du är, grymt!
  Jag har två frågor som jag hoppas du kan svara på.
  1. Att ta en PW på morgonen innan frukost, vad är det för skillnad på om man går innan eller efter frukost/senare på dagen? Fördelar/nackdelar!
  2. Det har kommit väldigt många alternativ till vanlig ko mjölk, tex mandel, havre, soya, hasselnöt m.m (om man nu ska ta till det onödiga ordet ”nyttigt”) vad är då det ”nyttigaste” alternativet? Fördelar/nackdelar med ko mjölk respektive alternativ dryckerna?
  Tack! Ha en fantastisk dag 🙂

 • Svara
  Josefine
  31 mars, 2014 at 12:45

  Tack för tipset! Här i huset äter grabbmaffian avocado med god aptit medan jag gärna låter dem hållas och ivrigt skänker bort min avocado med. Samma sak med bananer. Tyvärr, för oj vad det finns många recept på glass, mousse och kakor som bygger på banan eller avocado som bas! Kram

 • Svara
  Josefine
  31 mars, 2014 at 12:45

  Tack för tipset! Här i huset äter grabbmaffian avocado med god aptit medan jag gärna låter dem hållas och ivrigt skänker bort min avocado med. Samma sak med bananer. Tyvärr, för oj vad det finns många recept på glass, mousse och kakor som bygger på banan eller avocado som bas! Kram

 • Svara
  Rund är också en form!
  31 mars, 2014 at 13:16

  Står du och petar av dem i affären?

  • Svara
   roethlisberger
   31 mars, 2014 at 13:29

   ja, är den dålig bör den ändå inte säljas till någon annan? Är den inte dålig köper jag den ju 🙂

 • Svara
  Rund är också en form!
  31 mars, 2014 at 13:16

  Står du och petar av dem i affären?

  • Svara
   roethlisberger
   31 mars, 2014 at 13:29

   ja, är den dålig bör den ändå inte säljas till någon annan? Är den inte dålig köper jag den ju 🙂

 • Svara
  Sarah
  31 mars, 2014 at 15:22

  Sjukt bra tips. En kompis delade det på insta häromdagen oxå. Räddade mig i lördags när jag skulle köpa för att göra guacamole. =)

  • Svara
   roethlisberger
   31 mars, 2014 at 15:24

   ja jag har liksom gjort det i flera år, men insåg när jag såg bilden att det kanske inte folk vet 😉 hehe. Sharing is caring 🙂

 • Svara
  Sarah
  31 mars, 2014 at 15:22

  Sjukt bra tips. En kompis delade det på insta häromdagen oxå. Räddade mig i lördags när jag skulle köpa för att göra guacamole. =)

  • Svara
   roethlisberger
   31 mars, 2014 at 15:24

   ja jag har liksom gjort det i flera år, men insåg när jag såg bilden att det kanske inte folk vet 😉 hehe. Sharing is caring 🙂

 • Svara
  Liselott
  31 mars, 2014 at 17:37

  Haha vilket fint tips! Tyvärr tillhör jag kategorin som inte AVSKYR avokados, men som liksom inte inser nöjet i det. Finns det där så kan jag väl äta, men det skulle lika gärna kunna gå fem år utan att jag reflekterar över att jag inte har ätit en endaste avokado. Men, mer över till er som älskar det!

  Dock ska jag dela den här bilden till min syster så slipper hon traska hem med fula avokados från affären (y). Ha en toppendag!

 • Svara
  Liselott
  31 mars, 2014 at 17:37

  Haha vilket fint tips! Tyvärr tillhör jag kategorin som inte AVSKYR avokados, men som liksom inte inser nöjet i det. Finns det där så kan jag väl äta, men det skulle lika gärna kunna gå fem år utan att jag reflekterar över att jag inte har ätit en endaste avokado. Men, mer över till er som älskar det!

  Dock ska jag dela den här bilden till min syster så slipper hon traska hem med fula avokados från affären (y). Ha en toppendag!

 • Svara
  felicia
  1 april, 2014 at 15:46

  bra, detta ska jag tänkte på!

 • Svara
  felicia
  1 april, 2014 at 15:46

  bra, detta ska jag tänkte på!

 • Svara
  Carro
  3 april, 2014 at 20:55

  Jag har läst att man ska trycka där. De flesta klämmer ju på hela avocadon, men är den mjuk där så ska den vara bra. Fast jag tycker inte det alltid stämmer.. men ofta!

 • Svara
  Carro
  3 april, 2014 at 20:55

  Jag har läst att man ska trycka där. De flesta klämmer ju på hela avocadon, men är den mjuk där så ska den vara bra. Fast jag tycker inte det alltid stämmer.. men ofta!

Lämna ett svar