Inspiration och pepp Tankar om ting Vad vi borde prata om Vardagsuppdatering

pusselbitar

Svart eller vitt, allt eller inget. Jag har alltid sett mig som en allt-eller-inget-människa, men först nu blir det riktigt tydligt för mig själv hur ofantligt mycket potential jag faktiskt har.

Sedan jag började med medicinen har jag börjat ta tag i saker. Och saker blir av. Vissa dagar glömmer jag medicinen. Vid 13-14 på eftermiddagen blir det väldigt påtagligt för inte-ett-skit är gjort. Jag har varit vaken, ”gjort” saker, men inget blir gjort-gjort. Inget blir fullständigt och jag är helt slut i huvudet.

Min almanacka börjar innehålla saker igen, sakta börjar jag våga skriva in möten, träffar och planer. Sakta vågar jag tro på att jag kan. Sakta börjar jag ta det där mellansteget mellan idé och mål, jag börjar göra. Agera. Ingen kommer komma och knacka mig på axeln och erbjuda mig vare sig framgång, karriär eller lycka. Men allt är mitt att få, om jag bestämmer mig för att ta mig dit. Om jag agerar. Om jag vågar tro att det är både möjligt och ingår även i min framtid. Inte bara någon annans.

Det svåra är inte att vilja. Det svåra är att våga tro på att man förtjänar det. I det här landet är det så fult att vilja vara framgångsrik, att vilja tjäna pengar, att vilja vara fri. Pengar är inte lycka, men det är frihet. Tro mig, att inte ha pengar är nämligen att vara fången. Att vara fast i ett liv där man sliter för att överleva men aldrig tillåts leva. Självklart vill jag tjäna pengar. Men för mig är det en trevlig bonus, om jag kan ägna mitt liv åt att faktiskt leva under tiden. Jag planerar att fylla varenda dag med liv, jag planerar att leva på ett sätt som inspirerar, motiverar och engagerar människor runtomkring mig.

Idag är en sådan dag där jag skrattar högt åt artiklarna man ibland läser där en jäkla pajas påstår att ADHD är en hittepå-diagnos och medicinerna bara finns för att ruinera idioter som mig, som köper dem. För jag vet sanningen, och det är att jag aldrig känt mig så jävla bra på att vara jag, som nu med 3 upptrappningar av just den medicinen. Jag har känt, sett och upplevt skillnaden. Jag har levt nästan 22 år fången i mina egna tankeknutar som varit för många för mitt lilla huvud och för tidskrävande för dygnets 24 timmar. Att plötsligt inse att fan, jag kan ju faktiskt göra något vettigt av allt det här nu, är det mest fantastiska jag upplevt.

Ja, idag är en bra dag. Idag lades ännu en pusselbit på rätt plats i mitt gigantiska pussel jag försöker få ihop. Än så länge syns inte det färdiga motivet, men jag gillar färgerna jag skymtar. Jag gillar det jag ser, och jag gillar tanken på att alla bitar finns där, om än huller om buller.

IMG_2404

Du kanske gillar

10 Kommentarer

 • Svara
  Miranda
  2 april, 2014 at 13:58

  Det är ren och skär lycka när man äntligen kommer underfund med vad man ska göra för att bli fri. Grattis, jag har just kommit på men kämpar med min ortorexi, behöver se sanningen i vitögat och inse att det finns ett bättre liv där ute

  http://skalmansblogg.blogdog.se/blog.php

 • Svara
  Olivia
  2 april, 2014 at 14:54

  Så himla kul att höra. Är säker på att du kommer komma långt i livet. Din kreativitet är unik!

  Ps. Beställde precis från iHerb för första gången, tack vare dig!

 • Svara
  Maria
  2 april, 2014 at 15:14

  Härligt att läsa om vändningen i din vardag, att det blev rätt efter alla år. Din blogg är så himla pepp, oavsett vad du skriver om! Ha en fin dag:)

 • Svara
  Petra
  2 april, 2014 at 17:17

  Oj vad du är klok och fin!
  Mognad är sannerligen inte baserat på ålder, fantastiskt att läsa det du skriver!
  Kram

 • Svara
  Jenny
  2 april, 2014 at 18:06

  Det är på tiden att du inser vilken ofantlig potential du har! Eller potential, så har så mycket talang att det både räcker och blir över! Jag är väldigt glad att höra att det funkar så bra för dig och att du får ihop det nu! Du kommer att gå hur långt som helst! 🙂

 • Svara
  Elsa
  2 april, 2014 at 18:31

  Grymt skrivet! Fick verkligen tänka till där.

  Har en fråga till dig också. Bor i Norrbotten och ska ner på en nöjesresa till Stockholm om två veckor. Behöver tips på spännande restauranger med kul mat, dina recept har ju visat att du har grym koll på vad som är gott äta. Så tänkte fråga dig om restaurangtips i Stockholm? Raw-food eller annat som är lite svårt att hitta i småstäder vore inte helt fel!

  Tack för en underbar blogg!

  • Svara
   roethlisberger
   3 april, 2014 at 05:28

   Tack, och vad roligt att åka till Stockholm 🙂 Jag har inte ätit så väldigt mycket ute i stan, men några tips har jag absolut:
   ”Systrarna Voltaire” längst ner i PUB-gallerian. Där finns även ”Blueberry”, som finns på flera ställen i stan. ”Hermans” på söder är vegetariskt och en av de populäraste ställena i Stockholm, ett så kallat ”måste”, och står på min lista att besöka inom snar framtid. ”Kalori” – finns också på två ställen, jag har varit på den i Kungshallen och det var mycket gott. Sedan finns det ett ställe som heter ”Matapoteket Mainly Raw” som är mitt nästa to-go-to, där man kan äta lunch, middag och även frukost vardagar.. verkar jättefint!

 • Svara
  isabell
  3 april, 2014 at 07:55

  fanny, älskade människa! det här gör mig så OTROLIGT glad att läsa! vilken start på dagen jag (haha) fick! jag blir så glad för din skull, att du känner att du äntligen kan bruka all den potential jag vet du besitter, du har ett nytt tryck i dina ord och till och med så här 50 mil bort märker jag ju att det hänt någonting. det kommer bli något stort av dig en dag, det är jag övertygad om. jag hoppas vi ses snart! <3

 • Svara
  emma
  3 april, 2014 at 17:53

  Det är så härligt att läsa om skillnaden i ditt mående! Fortsätter tänka att det kanske kan vara nåt som kan hjälpa min sambo. Han läste ditt första inlägg om medicineringen och kände igen dina före -känslor. Hans kurator svarade” ja det är så mycket diagnoser nuförtiden… ” men om två veckor ska han träffa läkare. Tänkte printa ut dina ord o se om vi kan få nån respons… kan du säga namnet på din medicin? Jag misstänker att det kan finnas väldigt olika sorter..

  Många kramar till dig, så härligt att läsa allt du delar med dig av.

 • Svara
  Elsa
  9 april, 2014 at 12:19

  Jag älskar att läsa din inlägg om ADHD:n och om hur positivt du upplever det att bli diagnostiserad. Jag känner igen mig i så många av dina symptom, mycket i det du skriver om i det här inlägget: att ta tag i saker. Jag påbörjar min utredning om 20 dagar, längtar halv ihjäl mig. Hoppas på att få min eventuella ADHD bekräftad eftersom hjälp blir möjlig att få.
  Fortsatt lycka till Fanny och tack för att du delar med dig 🙂

Lämna ett svar