Inspiration och pepp Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept Vardagsuppdatering

Grön Falafel på juice-rester och Protein Bites

Den där goji/mango-ketchupen jag skrev om förra veckan alltså. Funkar till allt! Så galet god. Någon av er som testat ännu?

Jag åt den till exempel till ett gäng gröna falafels, gjord på rester från en lika grön och härlig juice. Tillsammans med bland annat fetaost, färsk ingefära, kikärtsmjöl och spiskummin blev det riktiga superbollar som passade fint med den lite sötsyrliga ketchupen.

gronfalafelmchips1

Till falafeln, eller kanske främst till ketchupen, åt jag en påse Protein Bites från myprotein. Det är första gången jag provar någon typ av ”protein snacks” och måste säga att jag blev positivt överraskad. De var lätta, krispiga och smakade både mycket och gott! Lite små att dippa i kanske, men äh – äter man själv får man väl bli lite kladdig!? 

gronfalafelmchips3

Nu tillbaka till falafeln. Såhär gjorde jag den:

 • 3 dl gröna rester från en grön juice (jag hade grönkål, broccoli och gröna ärtor)
 • 1 dl kikärtsmjöl
 • 3 äggvitor (1 dl ur dunk)
 • 2 vitlöksklyftor
 • 1/4 finhackad gul lök
 • 1/2 msk färsk ingefära, riven
 • 2 msk näringsjäst
 • spiskummin och salt
 • 30 fetaost

Mixa allt utom fetaosten, den smular du i på slutet (så att bitarna smälter härligt i ugnen…) och rulla till bollar. Ut på en plåt, in i ugnen (jag kollar inte riktigt när jag vrider på, men typ 200 grader) och det tills falafeln ser klar ut, vilket är runt 10 minuter kanske? (ha! Vilken fantastisk receptblogg det här är va – ”typ” och ”ungefär” och frågetecken på både det ena och andra…)

Ät med vad du vill men jag kan varmt rekommendera dessa gröna bollar serverade med just goji/mango-ketchup, en sallad innehållandes mango (såklart) och krispiga protein bites. För jag mmmm:ade mig igenom hela denna lunch, kan jag meddela!

gronfalafelmchips2

Och hörrni – ni har väl inte missat tävlingen med finpris som avslutas på onsdag?!

Du kanske gillar

16 Kommentarer

 • Svara
  Maja
  29 september, 2014 at 15:02

  Ser jättegott ut! 🙂
  http://www.healthymaja.devote.se

 • Svara
  Maja
  29 september, 2014 at 15:02

  Ser jättegott ut! 🙂
  http://www.healthymaja.devote.se

 • Svara
  jeanna
  29 september, 2014 at 16:05

  jag önskar sååå mycket att du var min privata kock!!!

  • Svara
   roethlisberger
   29 september, 2014 at 21:07

   Ja men Jeanna det är bara att slänga iväg en inbjudan så kommer jag och lagar lite middag till dig, EN kväll i alla fall! 😉 vore bara supermysigt ju!

   • Svara
    Camilla
    30 september, 2014 at 10:12

    Jaaaa, Jeanna, bjud in mig också så jag får va med om detta! ;D (haha vilket creep jag låter som….)

    • Svara
     roethlisberger
     30 september, 2014 at 10:18

     Hahaha precis så!

 • Svara
  jeanna
  29 september, 2014 at 16:05

  jag önskar sååå mycket att du var min privata kock!!!

  • Svara
   roethlisberger
   29 september, 2014 at 21:07

   Ja men Jeanna det är bara att slänga iväg en inbjudan så kommer jag och lagar lite middag till dig, EN kväll i alla fall! 😉 vore bara supermysigt ju!

   • Svara
    Camilla
    30 september, 2014 at 10:12

    Jaaaa, Jeanna, bjud in mig också så jag får va med om detta! ;D (haha vilket creep jag låter som….)

    • Svara
     roethlisberger
     30 september, 2014 at 10:18

     Hahaha precis så!

 • Svara
  Melina
  1 oktober, 2014 at 21:25

  Tack för en så himla fin blogg, du är fantastisk! Undrar om du har du provat proteinpulvret från MyProtein än? Smakar det bra? Är sugen på att beställa hem (eftersom att i princip alla smakerna låter godisgoda). /nyfiken själ

  • Svara
   roethlisberger
   2 oktober, 2014 at 19:33

   Tack för dina fina ord! Jag har provat ett par redan tidigare: orange/passionfruit – friskt och härligt i exotiska smoothies och liknande. White chocolate är halvskoj i sig själv men jag gillar det i tex blåbärsglass. Salted karamell ÄLSKAR jag tillsammans med banan i olika form, kör mest på smoothies med banan, mjölk, pulvret då, lucuma och ofta även med fryst spenat, då tillsätter jag även lite kolasmakande steviadroppar. Blueberry har jag i kvarg, när jag gör snabb-glass (kvarg+frysta bär) och planerar att baka med det. Hittills har alla smaker jag provat varit jättegoda, men än har jag många kvar att testa 😉 ser fram emot det! Förstår alltså beslutsångesten, haha

   • Svara
    Melina
    7 oktober, 2014 at 13:22

    Tack för ett bra svar, även om frågan var ganska spretig! 😀 Salted karamell är den enda jag bestämt mig för så var kul att du gillar den så mycket. Kommer säkert bli kanon då!!

 • Svara
  Melina
  1 oktober, 2014 at 21:25

  Tack för en så himla fin blogg, du är fantastisk! Undrar om du har du provat proteinpulvret från MyProtein än? Smakar det bra? Är sugen på att beställa hem (eftersom att i princip alla smakerna låter godisgoda). /nyfiken själ

  • Svara
   roethlisberger
   2 oktober, 2014 at 19:33

   Tack för dina fina ord! Jag har provat ett par redan tidigare: orange/passionfruit – friskt och härligt i exotiska smoothies och liknande. White chocolate är halvskoj i sig själv men jag gillar det i tex blåbärsglass. Salted karamell ÄLSKAR jag tillsammans med banan i olika form, kör mest på smoothies med banan, mjölk, pulvret då, lucuma och ofta även med fryst spenat, då tillsätter jag även lite kolasmakande steviadroppar. Blueberry har jag i kvarg, när jag gör snabb-glass (kvarg+frysta bär) och planerar att baka med det. Hittills har alla smaker jag provat varit jättegoda, men än har jag många kvar att testa 😉 ser fram emot det! Förstår alltså beslutsångesten, haha

   • Svara
    Melina
    7 oktober, 2014 at 13:22

    Tack för ett bra svar, även om frågan var ganska spretig! 😀 Salted karamell är den enda jag bestämt mig för så var kul att du gillar den så mycket. Kommer säkert bli kanon då!!

Lämna ett svar