Inspiration och pepp mobil Tankar om ting Träning Vardagsuppdatering

det där med hur man lägger upp träningen

Jag har inget träningsprogram jag följer. Inga veckodagar tillägnade specifika muskelgrupper, ingen ordning som ska följas, ingen egentlig plan. Jag skriver inte upp reps eller set eller tid eller vikt eller motstånd. Jag dokumenterar inte alls. Det kan ju låta orutinerat och luddigt kanske, och ja visst – kanske är det så. Men jag har hittat mitt sätt, och det är att jag aldrig kör samma pass. Aldrig.

Det har resulterat i att nästan varje pass senaste veckorna efterlämnat en härlig träningsvärk. Säga vad man vill om träningsvärkens egentliga betydelse när det gäller kvitto på ”bra träning”, men jag skulle ju ljuga om jag sa att det inte känns lite extra gött med möra muskler… Och att aldrig vänja kroppen är vad som funkar för mig – starkare blir jag och mörare känner jag mig 😉

Hur lägger ni upp er träning? Planerar ni? Bara kör ni? Bryr ni er alls?
Skärmavbild 2014-05-19 kl. 07.39.52

Du kanske gillar

14 Kommentarer

 • Svara
  Elna
  28 maj, 2014 at 14:20

  Just nu bara kör faktiskt. Ibland tänker jag tillochmed att jag ska ta landsvägscykeln fast när jag väl är ombytt är det mtb:n jag rycker med mig ut. En kort runda blir en lång, ett distanspass blir backintervaller. Ibland är det skönt att inte planera!

 • Svara
  Elna
  28 maj, 2014 at 14:20

  Just nu bara kör faktiskt. Ibland tänker jag tillochmed att jag ska ta landsvägscykeln fast när jag väl är ombytt är det mtb:n jag rycker med mig ut. En kort runda blir en lång, ett distanspass blir backintervaller. Ibland är det skönt att inte planera!

 • Svara
  Paula
  28 maj, 2014 at 16:11

  Jag måste planera, för annars blir det typ så att jag går till gymmet och lyfter en hantel och sedan blir jag ganska villrådig.

 • Svara
  Paula
  28 maj, 2014 at 16:11

  Jag måste planera, för annars blir det typ så att jag går till gymmet och lyfter en hantel och sedan blir jag ganska villrådig.

 • Svara
  Evelina
  28 maj, 2014 at 18:26

  Vad glad jag blir att du skriver det där! Känns som alla har allt så fast och planerat! Nu känner jag mig inte så ensam!
  Jag brukar bestämma mig för vilken/vilka muskelgrupp/er jag ska köra för dagen (eller om jag ska köra cardio), sen har jag inte ett ”fast” program jag kör efter. Dock har jag såklart favoriter ex blir det nog inget ryggpass utan några marklyft för min del… Ibland vaknar jag på morgonen och armarna känner sig sugna på att jobba, då är det ingen idé att jag ger mig ut och springer. Ibland känner jag för att lyfta tungt och ibland för att pumpa lite lättare, är så olika!

  • Svara
   roethlisberger
   28 maj, 2014 at 22:37

   Men precis! Jag tänker att om jag kör det jag är sugen på, så blir passet så bra som möjligt! ”Tvingar” jag mig att köra något bara för att jag bestämt mig för det blir det aldrig lika bra… och jag vill ha skoj träning liksom, hihi.

 • Svara
  Evelina
  28 maj, 2014 at 18:26

  Vad glad jag blir att du skriver det där! Känns som alla har allt så fast och planerat! Nu känner jag mig inte så ensam!
  Jag brukar bestämma mig för vilken/vilka muskelgrupp/er jag ska köra för dagen (eller om jag ska köra cardio), sen har jag inte ett ”fast” program jag kör efter. Dock har jag såklart favoriter ex blir det nog inget ryggpass utan några marklyft för min del… Ibland vaknar jag på morgonen och armarna känner sig sugna på att jobba, då är det ingen idé att jag ger mig ut och springer. Ibland känner jag för att lyfta tungt och ibland för att pumpa lite lättare, är så olika!

  • Svara
   roethlisberger
   28 maj, 2014 at 22:37

   Men precis! Jag tänker att om jag kör det jag är sugen på, så blir passet så bra som möjligt! ”Tvingar” jag mig att köra något bara för att jag bestämt mig för det blir det aldrig lika bra… och jag vill ha skoj träning liksom, hihi.

 • Svara
  Liselott
  29 maj, 2014 at 13:28

  Nä. Inte ett skvatt faktiskt.

  Jag är jätteimponerad av alla som har ett fast schema och håller koll på hur deras utveckling går osv, verkligen all creds till den sortens människor! Men jag vet med mig att om jag började styra upp min träning på det sättet så skulle det bli ett ”måste” och inte ett ”roligt”. Och så kan vi ju inte ha det 😉

 • Svara
  Liselott
  29 maj, 2014 at 13:28

  Nä. Inte ett skvatt faktiskt.

  Jag är jätteimponerad av alla som har ett fast schema och håller koll på hur deras utveckling går osv, verkligen all creds till den sortens människor! Men jag vet med mig att om jag började styra upp min träning på det sättet så skulle det bli ett ”måste” och inte ett ”roligt”. Och så kan vi ju inte ha det 😉

 • Svara
  Maya
  29 maj, 2014 at 16:36

  Jag har prövat att både variera nästan alla min pass, inte dokumentera och liksom träna på känn men har kommit fram till att det går myycket bättre då jag planerar. Har alla set och reps skrivna från förra veckans pass, kör samma övningar och kollar på hur många reps jag klarade förra veckan och ger mig fan i att jag ska klara minst 1 rep till denna vecka. Så yep, måste nästan planera, kanske lite för mycket då jag kört samma 5splitt i ett par månader med i grunden samma övningar men jag trivs så bra med det och försökt byta men då har det inte gått så bra hehe. c:

 • Svara
  Maya
  29 maj, 2014 at 16:36

  Jag har prövat att både variera nästan alla min pass, inte dokumentera och liksom träna på känn men har kommit fram till att det går myycket bättre då jag planerar. Har alla set och reps skrivna från förra veckans pass, kör samma övningar och kollar på hur många reps jag klarade förra veckan och ger mig fan i att jag ska klara minst 1 rep till denna vecka. Så yep, måste nästan planera, kanske lite för mycket då jag kört samma 5splitt i ett par månader med i grunden samma övningar men jag trivs så bra med det och försökt byta men då har det inte gått så bra hehe. c:

 • Svara
  Robin
  22 juni, 2014 at 14:38

  Jag brukar försöka planera på ett ungefär någon vecka framåt, lite sådär ”på tisdag ska jag springa med en kompis så då går det bra att vara mör i armarna efter måndagen, då får det bli dem”. Sedan är en del av min pepp innan jag går och tränar att lägga fem minuter på att sätta ihop ett program. Jag kör nästan uteslutande plyometrisk träning/cirkelpass för styrka, så man måste liksom veta vad man ska göra härnäst 🙂 Yogan måste ju planeras eftersom passen är när de är och måste bokas, och löpning brukar bli när jag känner för det eller har någon att springa med 🙂 Så man kan säga att jag är halvplanerad men låter omständigheter hjälpa mig bestämma vad jag ska göra. Älskar också träningsvärk!

 • Svara
  Robin
  22 juni, 2014 at 14:38

  Jag brukar försöka planera på ett ungefär någon vecka framåt, lite sådär ”på tisdag ska jag springa med en kompis så då går det bra att vara mör i armarna efter måndagen, då får det bli dem”. Sedan är en del av min pepp innan jag går och tränar att lägga fem minuter på att sätta ihop ett program. Jag kör nästan uteslutande plyometrisk träning/cirkelpass för styrka, så man måste liksom veta vad man ska göra härnäst 🙂 Yogan måste ju planeras eftersom passen är när de är och måste bokas, och löpning brukar bli när jag känner för det eller har någon att springa med 🙂 Så man kan säga att jag är halvplanerad men låter omständigheter hjälpa mig bestämma vad jag ska göra. Älskar också träningsvärk!

Lämna ett svar