Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept Vardagsuppdatering

Middag för en

Idag samlade jag ihop lite favoriter för att skapa en drömgod middag. Mr var borta så jag kunde köra på lite grejer han inte kan äta pga allergier, typ nötter och kokosmjölk. Mmmmm favoriter hos mig som jag saknat!
caulicurry1
Vad jag gjorde? Jo, ostig currykryddad blomkål och till det cashewbollar. Med en ljuvlig kall sås av kokosmjölk, tamarisoja, Renées indiska buljong och färsk koriander. Alltså blomkålen är typ världens bästa tillbehör! Det går givetvis bra att variera smaksättningen, jag körde på samma indiska buljong som i såsen, för curry och blomkål är liksom bästisar.caulicurry2 caulicurry3

Jag använde fryst blomkål som fått tina helt. Men den är ju då lite ”blöt”, så kör man på färsk (vilket säkert är ännu godare – älska krispet!) kan lite vätska i någon form vara till fördel så smaksättningen fastnar. Jag rörde ihop 2 delar nutritional yeast och 1 del indisk buljong, vände blomkålen i det och la på en bakplåtspappersklädd plåt.caulicurry4

Bredvid blomkålen la jag ett gäng bollar, som jag gjort på 1/2 tetra kikärtor, 1 rejäl näve cashewnötter (typ 1 dl?), tamari, vitlök, koriander och umami shoyou. Bara att mixa och rulla till fina bollar med lätt fuktade händer. Alltsammans blir klart på runt 10 minuter i ugnen på 200 grader och vips så var middagens serverad!caulicurry5

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Alexandra
  3 juni, 2014 at 09:32

  Du er unik Fanny! Håper du ser det selv også 🙂

 • Svara
  Liselott
  3 juni, 2014 at 12:56

  Alltså, åh. Nog för att jag älskar allt sött och gotte som du publicerar, men kvinna, dina middagar och luncher: emoji med hjärteögon. Det nästan sved i hjärtat att jag hade blomkålsris kvar från igår, men curry och järingsnäst kunde slinka dit ändå. Så får drömmen om cashewnötbollar leva vidare till imorgon.

  Tack för all inspiration som du ger oss! Och för att du anstränger dig lite extra för att göra bilderna så fina 🙂

Lämna ett svar