Inspiration och pepp Kost mobil Vardagsuppdatering

Mer godis i maten!

… om man nu tillhör den knasiga skaran som hävdar att ”frukt är godis”. Frukt är himla superduper mega jättegott, men det är inte godis. Vill bara ha sagt det.

Så nu när jag har sagt det, kan jag följa upp med konstaterandet att frukt gör vilken middag som helst lite festligare. Jag har alltid någon frukt till eller i maten. Allra godast är det att kombinera salt med sött, till exempel så är fetaost är typ bästis med jordgubbar, vattenmelon och nektarin. Mango är ett måste till allt med curry – alternativt om man vill ha crunch, då passar ett friskt äpple fantastiskt. Vattenmelon är gott att riva i tsatsikin istället för gurka, och har du provat att varva kycklingen på grillspettet med nektarin?

Ja, möjligheterna är oändliga. Men frukt är alltså numera en obligatorisk del av samtliga måltider hos mig. Fasar över tanken att jag i början av min viktnedgång uteslöt frukt i någon form av lchf-anda… så dumt och onödigt. För att inte tala om tråkigt! Här är några vardags luncher/middagar som förevigats på instagram men inte här i bloggen… du hittar mig här ; @roethlisbergerphoto
fruktmatinsta

Du kanske gillar

3 Kommentarer

 • Svara
  Rund är också en form!
  6 juni, 2014 at 18:59

  Håller med. Klart som sjutton man ska frossa i frukt!
  Men spännande tips till curryn där. Det får jag nog testa. 🙂

 • Svara
  Annie
  6 juni, 2014 at 20:14

  Alltid frukt i maten – gärna med sött och krispigt (som nötter eller fröer). 🙂

 • Svara
  Linda Assarsson
  6 juni, 2014 at 20:26

  Frukt är fantastiskt gott!!
  Underbart att något så gott också är så nyttigt!

Lämna ett svar