Inspiration och pepp Kost Mellis & Kvällis Morgonstund RAWDESSERTER Recept Vardagsuppdatering

Coco Green Drink med Mind-boost

Jag har ambitioner om att bli bättre på att dricka gröna drinkar. En om dagen är bra för magen! Variation förnöjer som sagt, så idag provade jag en ny variant som blev läskande fräsch och god! En bas på kokosvatten, limesaft och en påse Mind Herbal Blend från foursigmafoods. Extra power med Baobab från Renée, och färsk spenat för järn (och färg!).
greendrinkmind1

För lite info, vad är det för nytt pulver jag har här då? Jag har skrivit om Four Sigma Foods grejer förr (här lite info om de två askarna som frälste mig, här ännu lite mer när jag provade en tredje sort) och det här är alltså en av deras nyaste tillskott i familjen. Finns i två varianter, ”sport” och ”mind”, och det är alltså sistnämnda jag har i denna drink. Mind har följande egenskaper;

  • Förbättrar minne och inlärningsförmåga
  • Skapar lugn, avslappnad koncentration
  • Återställer balans och minskar stress

”Combining Eleuthero, Gotu kola, Goji berries and Ahwagandha, this delicately bittersweet, adaptogenic herbal blend is chock-full of benefits, as well as balancing and calming properties. Use this all-killer, no-filler blend to provide a boost when you need to perform a mental task at full capacity or calm down anxiety when faced with stressful situations. Unlike stimulants, adaptogens rejuvenate rather than overstimulate!”

Så. När jag idag sitter framför datorn och jobbar med de dryga 250 bilder som blev bra efter gårdagens fotografering (ja, 250 bilder + är kvar efter två rensningar. Så går det när man fotar skönheter som Maya!) och min medicin för ADHD-virret inte riktigt räcker, kändes en påse Mind lägligt.

Baobab då? Baobabpulver är raw, ekologiskt och rikt på vitamin C, kalium, kalcium, magnesium, järn, zink och selen. En riktig boost som tillförde en härlig sötsyrlig smak i drinken – mmm perfekt till sött kokosvatten och fräsch lime!

greendrinkmind2

Hur? Enkelt, i en mixer slängde jag en tetra kokosvatten (330 ml), 1 dryg dl färsk spenat (väl ihoptryckt), saften från en lime, 1 påse Mind och 1 dryg msk Baobab. Mix mix tills slätt. Ner med en näve is för att få lite extra svalkande drink. Häll upp i flaska, och drick med fint sugrör – allra helst prickigt eller randigt. För söta saker och piff och puff runt omkring gör att allt smakar bättre, faktiskt!

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar