Inspiration och pepp Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept RÖROR, SÅSER & DIPPER Vardagsuppdatering

Ny vecka (och en ljuvlig koriander- & jalapeno yorghurtsås)

God morgon! Ny vecka nya möjligheter 🙂 Jag har proppat schema med alldeles för mycket måsten och alldeles för lite koll, struktur och ordning… MEN det mesta är i alla fall skoj saker. Det är ju därför jag skapar mitt jobb, mitt ”yrke” – jag vill ha roligt varje dag. Inte längta till helgen och ha ångest på söndag. Så då är det där med stress och mycket att göra smällar man får ta! Under dagen ska jag sätta mig ner och kora en vinnare i tävlingen, vilket kommer bli svårt. Hur många drömkorgar som helst ju… men som jag nämnde finns det även ett litet tröstpris, so no sad faces 🙂

Men innan vi pratar tävlingsvinster, ska vi prata sås. Alltså den här såsen hörrni. Eller dressing, kanske man bör kalla det. Hur tjock den blir beror på vilken yoghurt man använder, jag gillar hederlig turkisk eller grekisk, variant : supertjock och go. Mina favoriter koriander, lime och coconut syrup + hetta från jalapeno (eller feferoni) har huvudrollerna i denna sås/dressing och jag är KÄR. Forever you and me, mumlade jag under hela kvällens middag. Foreeeeever and eeeever!korianderjalapeno1

För en flaska (3-4 dl) :

 • 2 dl naturell tjock yoghurt, förslagsvis turkisk eller grekisk
 • 5 msk hackad koriander (jag har alltid fryst koriander hemma, så fiffigt!)
 • 2 vitlöksklyftor
 • 2 msk olivolja
 • 2 msk coconut syrup
 • juicen från 1 lime
 • 2 msk hackad jalapeno (eller feferoni)
 • 1 msk äppelcidervinäger
 • en nypa salt

Mixa alltehop ba! Smaka av och ha eventuellt i mer coconut syrup. Häll över i en snygg flaska och ställ på bordet tillsammans med ungefär allt gott du vill äta. Sallader, biffar, kyckling, fisk, skaldjur, att dippa grönsaksstavar i… passar till allt.korianderjalapeno2

OCH EN SAK TILL !! Glöm inte att följa denna blogg på bloglovin nu, så ni inte missar framtida skojigheter, recept och äventyr 🙂

Du kanske gillar

6 Kommentarer

 • Svara
  Camilla
  30 juni, 2014 at 13:05

  Gjorde nyss den här till min sallad med en touch av chili i också.. to die for!

 • Svara
  Camilla
  30 juni, 2014 at 13:05

  Gjorde nyss den här till min sallad med en touch av chili i också.. to die for!

 • Svara
  Anna
  3 juli, 2014 at 17:55

  Hej! Finns det något alternativ till coconut syrup? Jag har en stark känsla av att på denna lilla minipiniort där jag bor finns det inte något sådant (var till en av våra största matbutiker och frågade efter edamamebönor för ett par veckor sen. Det började ringas och googlas och sen blev jag visad en burk ”kidnej”-bönor. Hm. Ja du hör.) Såsen verkar för övrigt himla god!

  • Svara
   roethlisberger
   4 juli, 2014 at 08:47

   Coconut syrup har jag i för att balansera hettan, så prova med agave, honung eller någon annan sötning 🙂

 • Svara
  Anna
  3 juli, 2014 at 17:55

  Hej! Finns det något alternativ till coconut syrup? Jag har en stark känsla av att på denna lilla minipiniort där jag bor finns det inte något sådant (var till en av våra största matbutiker och frågade efter edamamebönor för ett par veckor sen. Det började ringas och googlas och sen blev jag visad en burk ”kidnej”-bönor. Hm. Ja du hör.) Såsen verkar för övrigt himla god!

  • Svara
   roethlisberger
   4 juli, 2014 at 08:47

   Coconut syrup har jag i för att balansera hettan, så prova med agave, honung eller någon annan sötning 🙂

Lämna ett svar