Efterrätt och gotte Inspiration och pepp Kost Mellis & Kvällis Recensioner Recept Vardagsuppdatering

Coconut/Macadamia-bollar med Hallongömma

 

Nog för att jag gillar att spendera timmar i köket och se nya kreationer växa fram; liksom få idéer ur huvudet ut i verkligheten. Det är ju vad jag älskar – att skapa ätbart gotte! Ibland är det lite småknasiga grejer, och ibland är det både tidskrävande och rätt avancerat.

Sen, ibland, är det väldigt o-avancerat. Väldigt enkelt. För ibland ska det vara allt annat än tidskrävande. Och ibland är ”one serving” precis vad man vill ha. En skål med gotte till mig bara mig! Det var i alla fall så jag kände häromdagen när jag kombinerade två goda ting för att få ett himla fint snacks.

Säg hej till ett gäng coconut/macadamia-bollar med hallongömma!

bouncehallon

Som ni kanske ser på bilden, så skymtar huvudrollens originalförpackning i bakgrunden; en bounce-boll i smaken ”Coconut Macadamia Protein Bliss”. Jag älskar älskar älskar bounce-bollar, alla smaker! Topp tre är nog den med spirulina (som jag för övrigt gjort en egen variant på HÄR), den som heter ”almond protein hit” och så denna med kokos/macadamia. Mums!

När jag i veckan blev bortskämd med ännu en godispåse från Ec-go!, och den innehöll bland annat en sådan favvo-bounce, tänkte att jag kunde ”göra något med den”. Ja, värst avancerad var jag alltså inte, men åh så gott!

Såhär: jag delade bounce-bollen i 5 bitar. Värmde dem lätt mellan händerna och plattade till. I mitten av plattan la jag ett (fryst) hallon, och sedan rullade jag ihop till en boll igen. Slutligen valde jag att fukta händerna en gnutta, och rulla bollarna i riven kokos. Det var allt – vips så hade jag lite tillpiffad bounce-gotte att mumsa till eftermiddagsfikat!

Ec-go! bag är en ny, finfin tjänst där man antingen kan plocka ihop en egen påse gotte av deras ekologiska och hälsosamma produkter, eller så kan man välja att prenumerera. Då får man en Ec-Go! bag med nya, spännande produkter tillskickad direkt hem i brevlådan, varje månad eller varannan vecka. Jag skrev mer om Ec-go! bag HÄR. Jag såg förresten precis att man nu får 15% rabatt på sin första bag (nere till höger på startsidan ser ni en grön ruta).

Sist men inte minst, för att vara tydlig från början – jag får inte betalt för att skriva detta inlägg. Jag fick däremot påsen hemskickad som present, vilket var en mycket uppskattad sådan!

 

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar