Inspiration och pepp Kost Vardagsuppdatering

Eko-utbud och en fin kväll i Schweiz

forstasch4

Det är mulet i Schweiz. Varmt är det ändå, även om det är lite mer behagligt än hemma i Sveriges tropiska hetta. Då och då faller några få droppar. Helt okej i min mening, jag fyller hellre dagarna med aktiviteter än sol-slöande vid poolen. I alla fall om jag är själv och inte kan prata (sistnämnda är kanske förklaringen till varför ingen vill sola med mig längre, och att jag alltså är själv när det ska solas.. kan vara så).

Men kvällarna i augusti är banne mig oslagbara i Schweiz. Jag ä-l-s-k-a-r dem! Vi grillade ikväll. En enkel middag avnjöts sedan på altan och timmarna med catch-up-talk höll oss där i flera timmar. Några glas vin, en underbar sallad med alla mina favoriter, en sol som går ner och ingen stress någonstans. Bara va. Bara njuta. Bara himla bra!forstasch1

forstasch3

forstasch2

Salladen hade en bas på baby spenat, och sedan hade jag i körsbärstomater, rödlök, jordgubbar, päron, torkade fikon och fetaost. Över det hela balsamvinäger, för det är liksom gott till allt. I Schweiz är det så väldigt mycket lättare att hitta eko än i Sverige, och det är inte ens dyrare (ibland till och med billigare!) än icke-eko. Sådant gör det lite extra kul att mingla och shoppa (och framför allt äta, såklart), tycker jag!

Du kanske gillar

8 Kommentarer

 • Svara
  Ellenore
  8 augusti, 2014 at 08:47

  Jag är lite nyfiken på vem du är hos i Schweiz och vilka du umgås med 🙂 (du har säkert skrivit det innan, men jag är glömsk, förlåt!)

  • Svara
   roethlisberger
   8 augusti, 2014 at 08:51

   Min familj 🙂 jag är från Schweiz. Så alla på pappas sida, inklusive min pappa såklart, bor här nere. 🙂

 • Svara
  Madde
  8 augusti, 2014 at 20:50

  Får man fråga vart i Schweiz ni bor? Vi är nyinflyttade här nämligen 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   8 augusti, 2014 at 20:52

   Vad kul! Var bor ni? Vi bor i en by som heter Herzogenbuchsee, ligger ca en halvtimme från Bern 🙂

 • Svara
  Madde
  9 augusti, 2014 at 16:49

  Vi bor i Neuchatel

 • Svara
  Madde
  9 augusti, 2014 at 17:02

  Oj det där postades innan jag var klar.. Vi bor som sagt i Neuchatel 🙂 Om du kommer hit någon gång så skicka gärna ett mail så bjuder jag på fika 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   9 augusti, 2014 at 21:55

   Vi har faktiskt sommarhus i Murten (kolla karta, väldigt nära). Åh, vilket erbjudande, lovar att säga till! 😉 detsamma!

   • Svara
    Madde
    10 augusti, 2014 at 08:03

    Verkligen nära! Vad kul! Då hörs vi av 🙂

Lämna ett svar