Inspiration och pepp Kost Recensioner Uncategorized Vardagsuppdatering

Det där med kaksmulor.

Granola alltså. Vilket himla gott påhitt va. Jag har alltid gillat. Såklart – det smakar ju smulade småkakor! I alla fall de varianter man åt som barn, vad heter de; ”Start!” ? Under se senaste åren har det dykt upp ett par hälsosammare alternativt, med mindre eller inget tillsatt socker, fiberrika och ofta pimpade med superbär och rostade nötter. Jag har provat mig igenom utbudet som den trogna testpilot jag är, och hittills har Paulúns varit en stående favorit. Bryr man sig inte fullt lika mycket om hälso-biten smakar Dr Oetker’s Vitalis Crunchy jättegott, men ni vet jag gillar när produkter som marknadsförs som healthy även ÄR det. Helt ok att äta icke-healthy, det gör jag varje dag liksom, men jag tycker att jag som konsument har rätt att veta vad jag köper..

Och för att återgå till hälsosam granola då, så tog jag i fredagskväll när jag kom hem från Schweiz, emot lite nyheter från Risenta. Vanilj-granola med tranbär och jordgubb, samt Kardemumma-granola med blåbär och hasselnöt.risentagranola

De båda är utan tillsätt socker, rika på fibrer och rostade med solrosolja istället för palmolja (vanligt bland många granolas nämligen, palmoljan alltså). Jag har, sedan i fredags, ätit denna granola till typ allt. Jag har toppat min blåbärsglass jag ätit till kvällis, strött över gröten till frukost, hällt på en rejäl laddning över yoghurten till mellis. Den är verkligen jättegod och väldigt krispig, inge ”några havregryn satt i alla fall typ ihop”, som jag kan uppleva hos en del granola’s… det är gott om bär i båda varianterna, och de är rätt o-söta måste jag säga, vilket känns uppfriskande i granolavärlden som annars är just söt. Det där med smulade kakor…risentagranola3

risentagranola2

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar