Fannys Favvo Inspiration och pepp Kost PROTEINBAK RAWFOOD Recept RÖROR, SÅSER & DIPPER Tävling Vardagsuppdatering

Goji & Mango-Ketchup

Alltså ni, om ni bara visste hur gärna jag skulle ge er tävlingar, priser och presenter mest hela tiden!

Jag kan inte säga det nog; att få era fina ord, er respons och ert stöd, betyder otroligt mycket för mig och ni är (på riktigt) en stor bidragande faktor till alla framsteg jag gjort och framgångar jag uppnått de senaste 6 månaderna. För första gången på väldigt länge känner jag det där fina igen, jag kommer på mig själv att le mitt i vardagsstressen, jag ser fram emot att bara leva imorgon, nästa vecka – resten av mitt liv. Det låter kanske dumt men det var länge sedan jag hade den genuina livsglädje och kände det hopp jag idag känner. Och ni har SÅ stor del i det, det vill jag verkligen att ni förstår. Så tack, verkligen tack.

Nu blev jag visst lite sentimental. Men som sagt, jag hade så gärna gett var och en av er massvis med fint. Jag har en del roliga saker på g som jag successivt kommer dela med mig av, tills dess hoppas jag ni uppskattar den här bloggen med mina recept och träningstankar – och mina små funderingar om ”det där andra i livet” som ibland poppar upp mellan sötsaker, middagstips och träningsrelaterat.

För att återgå till rubrikens antydningar så är det dags för både recept och tävling! En vinnare får ett fint 1:a pris och eftersom jag som sagt gärna vill ge er alla något är det precis vad jag kommer göra; när tävlingen är avslutad får även resten av er ett litet ”tröstpris” som tack för deltagande och ja – tack för att ni är ni, liksom!

Men först receptet, för det har med tävlingen att göra… Gojibär går åt lite fortare än jag kanske skulle vilja erkänna här hemma, jag bara älskar dem. Till allt – jag har dem på frukostyoghurten, i smoothies, i bakverk och rawgott, toppar kvällsmålet (proteinfluff eller glass för det mesta) och nu har jag hittat ännu ett sätt att använda de torkade små superbären. Ibland får man ju till det lite extra och det här var en sådan gång. Låt mig presentera Goji/Mango Ketchup:

gojimangoketchup

Den blev till av en händelse och oj så glad jag är för det – fantastisk sås/röra/topping! Jag äter den gärna till falafel, brer på mackan eller med en riktigt stark ost, men jag kan tänka mig att den gör sig lika bra som dressing över en sallad. Bara att röra ut med lite olja och voilà!

För en burk, ca 2-3 dl:

 • 50g gojibär
 • 2 msk balsamvinäger
 • 2 msk juice från en apelsin (dela, pressa saften i ett glas, mät upp) 
 • 1 msk olja (jag använde neutral)
 • 1/2 färsk mango
 • 1/4 gul lök
 • 1 vitlöksklyfta
 • 1 tsk riven ingefära
 • salt och vitpeppar efter smak

Lägg gojibären i en liten skål eller ett glas och häll över balsamvinäger, apelsinjuice och olja – bären ska vara helt täckta så använda inte en för ”platt” eller stor skål; jag tog ett litet dricksglas. Låt bären mjuka upp sig ett tag och släng sedan ner både bär och vätska i en mixer tillsammans med resterande ingredienser. Mixa tills du är nöjd med konsistensen, tillsätt eventuellt någon matsked olja till, och smaka av med salt och peppar. Förvara i kyl, och efter några timmar där är denna ketchup mer som en… sylt, då den blir lite fastare. Lika god, men vill du ha en rinnigare variant så är det alltså bara att tillsätta lite mer olja.

gojimangoketchup2

Som jag också nämnt tidigare så är jag ett fan av nu3’s gojibär, de är mjuka och smakar mycket. Det var de jag använde i detta recept och det är också tillsammans med Nu3 jag håller denna tävling. För att tävla gör du följande:

 • gå in på www.nu3.se och leta upp tre grejer (gärna nu3’s egna serie) du skulle vilja vara kreativ med – var nytänkande! (som min ketchup här)
 • i detta inlägg, lämna en kommentar där du skriver vilka tre produkter du hittat + vad du skulle göra med dem
 • pluspoäng om man gillar detta inlägg på bloglovin

Vinnaren får en rabattkod på 500:- att handla för, det räcker nog till samtliga tre valda produkter – och lite extra gottgott på det! Tävlingen avslutas på onsdag nästa vecka (1:a oktober) klockan 22.00

 

 

Du kanske gillar

38 Kommentarer

 • Svara
  Sophia
  26 september, 2014 at 07:19

  Åh vad roligt! Jag har varit så sugen på hallongrottor på sistone och med inspiration från dig skulle jag vilja trolla fram en variant med gojifyllning. Med hjälp av Nu3 Gojibär, Konzelmanns low carb protein mjöl-mix och Myprotein mandelsmör presenterar jag Gojigrottan!

 • Svara
  Sophia
  26 september, 2014 at 07:19

  Åh vad roligt! Jag har varit så sugen på hallongrottor på sistone och med inspiration från dig skulle jag vilja trolla fram en variant med gojifyllning. Med hjälp av Nu3 Gojibär, Konzelmanns low carb protein mjöl-mix och Myprotein mandelsmör presenterar jag Gojigrottan!

 • Svara
  Filippa
  26 september, 2014 at 07:24

  Oj, det här måste man nästan vara med i! detta blir en tankeställare det ;p

 • Svara
  Filippa
  26 september, 2014 at 07:24

  Oj, det här måste man nästan vara med i! detta blir en tankeställare det ;p

 • Svara
  Maja
  26 september, 2014 at 07:31

  Ha en jättebra fredag fina du, kram 🙂
  http://www.healthymaja.devote.se

 • Svara
  Maja
  26 september, 2014 at 07:31

  Ha en jättebra fredag fina du, kram 🙂
  http://www.healthymaja.devote.se

 • Svara
  Filippa
  26 september, 2014 at 07:43

  Jag förstår nu varför jag håller mig borta från nu3, jag kan konstatera att jag vill ha allt och valet av att kika in där brukar stå mig dyrt. Jag har länge velat prova göra en egen healthyfied marsipan, då man råkar ha en förkärlek till just detta. Mitt val skulle därför bli att ge mig på detta.

  Jag skulle då välja nu3 söta, ekologiska mandlar – blancherade mandlar överdragna med rårörsocker. (vänta, hur gott lät inte det här- så där rakt upp och ner eller som hemmagjort mandelsmör) Sedan skulle jag även välja RAPUNZEL Ekologisk Vit Mandelpasta och Risentas mandelmjöl.

  Släng ner allt i en mixer, tillsätt tillräckligt med mandelmjöl så att degen går att forma. Ät den som den är eller doppa den i choklad, för att choklad är alltid choklad. Oslagbart! Det kanske skulle kunna vara något 😮

 • Svara
  Filippa
  26 september, 2014 at 07:43

  Jag förstår nu varför jag håller mig borta från nu3, jag kan konstatera att jag vill ha allt och valet av att kika in där brukar stå mig dyrt. Jag har länge velat prova göra en egen healthyfied marsipan, då man råkar ha en förkärlek till just detta. Mitt val skulle därför bli att ge mig på detta.

  Jag skulle då välja nu3 söta, ekologiska mandlar – blancherade mandlar överdragna med rårörsocker. (vänta, hur gott lät inte det här- så där rakt upp och ner eller som hemmagjort mandelsmör) Sedan skulle jag även välja RAPUNZEL Ekologisk Vit Mandelpasta och Risentas mandelmjöl.

  Släng ner allt i en mixer, tillsätt tillräckligt med mandelmjöl så att degen går att forma. Ät den som den är eller doppa den i choklad, för att choklad är alltid choklad. Oslagbart! Det kanske skulle kunna vara något 😮

 • Svara
  Alexandra
  26 september, 2014 at 09:48

  Att jag aldrig har sett deras sida förut. Helt underbar!

  Jag skulle välja nu3 naturals gojibär, nu3 ekologiskt macapulver och nu3 ekologiska macadamianötter, rostade.

  Gojibär och macapulver skulle få ta del av ett experiment på en ”cheesecake” fast gjord på kokosmjölk med kola och choklad smak och med en lemonzest/gojibär/rostad nöt botten, och macadamianötterna skulle jag nog äta upp direkt eller om jag lyckas hålla mig, mixa ner till ett krämigt nötsmör med lite vanilj och kakao och carob. MUMS <3 och hej gravidcravings 😉

 • Svara
  Alexandra
  26 september, 2014 at 09:48

  Att jag aldrig har sett deras sida förut. Helt underbar!

  Jag skulle välja nu3 naturals gojibär, nu3 ekologiskt macapulver och nu3 ekologiska macadamianötter, rostade.

  Gojibär och macapulver skulle få ta del av ett experiment på en ”cheesecake” fast gjord på kokosmjölk med kola och choklad smak och med en lemonzest/gojibär/rostad nöt botten, och macadamianötterna skulle jag nog äta upp direkt eller om jag lyckas hålla mig, mixa ner till ett krämigt nötsmör med lite vanilj och kakao och carob. MUMS <3 och hej gravidcravings 😉

 • Svara
  Ellenore
  26 september, 2014 at 11:55

  Åh vilken underbar och inspirerande tävling! Blir bara mer och mer sugen på att skapa i köket (imorse blev det protein pb-cups, och ikväll blir det något annat smaskigt!) 🙂 Jag är kanske inte så nytänkande, jag är rätt klassisk av mig, men jag deltar ändå för jag blev så inspirerade av alla härliga grejer som fanns på nu3. Mitt recept är en simpel dessert: raw food glass med kolasås och kanderade pekannötter!
  Glassen:
  2 frysta bananer
  1 msk mandelsmör utan tillsatt socker och salt (http://www.nu3.se/myprotein-mandelsmor-1000-g.html) men om du är allergisk mot nötter kan du göra ditt eget frösmör på t.ex. sesamfrön
  Mixa till en härligt len konsistens och ställ kallt!

  Kolasåsen:
  8-10 st. urkänade dadlar
  1 dl vatten
  1/2 tsk äkta vaniljpulver
  1-2 tsk lucuma (beroende på hur mycket kolasmak man vill ha) (http://www.nu3.se/goforlife-lucuma-powder-90-g.html)
  Blötlägg dadlarna i vattnet i minst två timmar. Mixa alla ingredienser till en sås

  Kanderade nötter:
  2 dl pekannötter
  1 dl kokossocker (http://www.nu3.se/renee-voltaire-kokossocker-200-g.html)
  Lägg ett bakplåtspapper på en plan yta, så som en skärbräda
  Smält försiktigt kokossockret i en tjockbottnad kastrull, stäng av värmen och häll i nötterna och rör kraftigt, klicka ut på bakplåtspappret. Försök få nötterna att ligga så separerat som möjligt på bakplåtspappret. (Det går dock att bryta itu bitarna när de stelnat.) Låt svalna.

  Servera allt tillsammans!

 • Svara
  Ellenore
  26 september, 2014 at 11:55

  Åh vilken underbar och inspirerande tävling! Blir bara mer och mer sugen på att skapa i köket (imorse blev det protein pb-cups, och ikväll blir det något annat smaskigt!) 🙂 Jag är kanske inte så nytänkande, jag är rätt klassisk av mig, men jag deltar ändå för jag blev så inspirerade av alla härliga grejer som fanns på nu3. Mitt recept är en simpel dessert: raw food glass med kolasås och kanderade pekannötter!
  Glassen:
  2 frysta bananer
  1 msk mandelsmör utan tillsatt socker och salt (http://www.nu3.se/myprotein-mandelsmor-1000-g.html) men om du är allergisk mot nötter kan du göra ditt eget frösmör på t.ex. sesamfrön
  Mixa till en härligt len konsistens och ställ kallt!

  Kolasåsen:
  8-10 st. urkänade dadlar
  1 dl vatten
  1/2 tsk äkta vaniljpulver
  1-2 tsk lucuma (beroende på hur mycket kolasmak man vill ha) (http://www.nu3.se/goforlife-lucuma-powder-90-g.html)
  Blötlägg dadlarna i vattnet i minst två timmar. Mixa alla ingredienser till en sås

  Kanderade nötter:
  2 dl pekannötter
  1 dl kokossocker (http://www.nu3.se/renee-voltaire-kokossocker-200-g.html)
  Lägg ett bakplåtspapper på en plan yta, så som en skärbräda
  Smält försiktigt kokossockret i en tjockbottnad kastrull, stäng av värmen och häll i nötterna och rör kraftigt, klicka ut på bakplåtspappret. Försök få nötterna att ligga så separerat som möjligt på bakplåtspappret. (Det går dock att bryta itu bitarna när de stelnat.) Låt svalna.

  Servera allt tillsammans!

 • Svara
  Josefine
  26 september, 2014 at 17:45

  Va! Bara TRE saker? Här fanns ju massor – men tyvärr ser jag att de inte skriver ut hela ingrediensförteckningen för varorna:-(. Det behövs om man har ovanliga allergier… Hur som helst, här är de produkter jag har valt (och några till – får jag bara välja tre blir det lupinmjöl, kryddmix och jordmandelcreme som inte går att få tag på någon annanstans vad jag vet):

  http://www.nu3.se/govinda-ekologiskt-sotlupin-mjol-300-g.html
  http://www.nu3.se/spice-for-life-ekologisk-kryddmix-hallon-curry-40-g.html
  http://www.nu3.se/naturkraftwerke-ekologiskt-kikartsmjol.html
  http://www.nu3.se/govinda-ekologisk-jordmandelcreme-250-g.html
  http://www.nu3.se/kulau-gourmet-ekologisk-kokosolja.html
  http://www.nu3.se/goforlife-cacao-butter-150-g.html
  http://www.nu3.se/kung-markatta-kakao-250-g.html
  http://www.nu3.se/kulau-gourmet-ekologiskt-kokosblombladssocker-pure.html

  Av detta skulle jag göra en paj, korsning av mat. och fika; botten med kokosolja, kikärtsmjöl och lupinmjöl. Som fyllning en hemgjord kokos-pumpapuré (helst av matpumpa, typ Delica-pumpa som är väldigt fast i konsistensen, annars Red kuri eller butternut – kokas mjuk i kokosmjölk) kryddad med curry-hallonmixen och lite mer kikärtsmjöl/lupinmjöl för att binda ihop det, samt finhackad lök stekt i kokosolja och salt för smakbrytning. För lite extra lyx skulle jag sedan göra en god hemgjord choklad av kakaosmör, kakaopulver och kokosblombladsocker och breda ut ovanpå pajen. Samt toppa med små spritsade toppar av jordmandelcreme (späd med lite vatten eller kokosmjölk om konsistensen blir för tjock). Mmmmmmm……. Och är man allergisk mot baljväxter skulle det gå fint att byta ut kikärtsmjöl och lupinmjöl mot t.ex. quinoamjöl (hel quinoa som mixas till mjöl) eller rismjöl och strunta i jordmandelcremetopparna:-).

  Kram och trevlig helg!

 • Svara
  Josefine
  26 september, 2014 at 17:45

  Va! Bara TRE saker? Här fanns ju massor – men tyvärr ser jag att de inte skriver ut hela ingrediensförteckningen för varorna:-(. Det behövs om man har ovanliga allergier… Hur som helst, här är de produkter jag har valt (och några till – får jag bara välja tre blir det lupinmjöl, kryddmix och jordmandelcreme som inte går att få tag på någon annanstans vad jag vet):

  http://www.nu3.se/govinda-ekologiskt-sotlupin-mjol-300-g.html
  http://www.nu3.se/spice-for-life-ekologisk-kryddmix-hallon-curry-40-g.html
  http://www.nu3.se/naturkraftwerke-ekologiskt-kikartsmjol.html
  http://www.nu3.se/govinda-ekologisk-jordmandelcreme-250-g.html
  http://www.nu3.se/kulau-gourmet-ekologisk-kokosolja.html
  http://www.nu3.se/goforlife-cacao-butter-150-g.html
  http://www.nu3.se/kung-markatta-kakao-250-g.html
  http://www.nu3.se/kulau-gourmet-ekologiskt-kokosblombladssocker-pure.html

  Av detta skulle jag göra en paj, korsning av mat. och fika; botten med kokosolja, kikärtsmjöl och lupinmjöl. Som fyllning en hemgjord kokos-pumpapuré (helst av matpumpa, typ Delica-pumpa som är väldigt fast i konsistensen, annars Red kuri eller butternut – kokas mjuk i kokosmjölk) kryddad med curry-hallonmixen och lite mer kikärtsmjöl/lupinmjöl för att binda ihop det, samt finhackad lök stekt i kokosolja och salt för smakbrytning. För lite extra lyx skulle jag sedan göra en god hemgjord choklad av kakaosmör, kakaopulver och kokosblombladsocker och breda ut ovanpå pajen. Samt toppa med små spritsade toppar av jordmandelcreme (späd med lite vatten eller kokosmjölk om konsistensen blir för tjock). Mmmmmmm……. Och är man allergisk mot baljväxter skulle det gå fint att byta ut kikärtsmjöl och lupinmjöl mot t.ex. quinoamjöl (hel quinoa som mixas till mjöl) eller rismjöl och strunta i jordmandelcremetopparna:-).

  Kram och trevlig helg!

 • Svara
  Camilla
  26 september, 2014 at 20:54

  Som den cheesecake-älskare jag är, tänker jag såklart, nu3 cashewnötter. Tänker att jag ska testa på en raw cheesecake så då behöver jag dom som själva cheese-lagret. Smaken tänker jag ska vara pumpa, kanel, muskot osv. Till basen (och att toppa med) vill jag ha dom honungsrostade pekannötterna (okej, kanske inte blir helt raw då..). Om den tredje ingridiensen ska vara i kakan väljer jag dadlar. Men får jag välja en tredje produkt som jag kan få experimentera fram något annat med, så är det definitivt sockrade ingefärssticks, att hacka ner dom i några nötbaserade kakor skulle jag inte ha något emot!!

 • Svara
  Camilla
  26 september, 2014 at 20:54

  Som den cheesecake-älskare jag är, tänker jag såklart, nu3 cashewnötter. Tänker att jag ska testa på en raw cheesecake så då behöver jag dom som själva cheese-lagret. Smaken tänker jag ska vara pumpa, kanel, muskot osv. Till basen (och att toppa med) vill jag ha dom honungsrostade pekannötterna (okej, kanske inte blir helt raw då..). Om den tredje ingridiensen ska vara i kakan väljer jag dadlar. Men får jag välja en tredje produkt som jag kan få experimentera fram något annat med, så är det definitivt sockrade ingefärssticks, att hacka ner dom i några nötbaserade kakor skulle jag inte ha något emot!!

 • Svara
  Ida
  28 september, 2014 at 14:11

  Åh vilken mysig tävling. Har suttit och skrollat runt på deras sida och hittat massa godbitar. Har alltid velat testa smaksatt cocosolja så jag skulle definitivt välja deras cocosa Gorumet Apelsin. Skulle också testa deras ekologiska cedernötter ifrån Flores Farm då jag älskar nötter men inte har testat cedernötter. Mitt tredje val skulle vara Bipollen ifrån Goforlife. Dessa tre ingredienser skulle jag använda i en hel middag. Börjar med snackas i form av cedernötter lätt stekta i cocosoljan. Därefter skulle jag använda krossade cedernötter tillsammans med bipollen som panering på fisk till middag, fisken skulle självklart stekas med kokosoljan och för att ge ytterligare apelsinsmak skulle jag även ha apelsinzest i paneringen. Efterätten skulle bli en raw choklad brownie (vem gillar inte choklad med apelsinsmak?), för att göra den skulle cedernötterna behöva blötläggas ett bra tag. Förutom cocosoljan och nötterna skulle kakan även innehålla raw kakao, färskpressad apelsin, mandelmjöl och dadlar. Frostignen skulle göras med kokosolja, banan och raw kakao för att sedan toppas med bipollen.

  Hoppas att du får en fin söndag!

 • Svara
  Ida
  28 september, 2014 at 14:11

  Åh vilken mysig tävling. Har suttit och skrollat runt på deras sida och hittat massa godbitar. Har alltid velat testa smaksatt cocosolja så jag skulle definitivt välja deras cocosa Gorumet Apelsin. Skulle också testa deras ekologiska cedernötter ifrån Flores Farm då jag älskar nötter men inte har testat cedernötter. Mitt tredje val skulle vara Bipollen ifrån Goforlife. Dessa tre ingredienser skulle jag använda i en hel middag. Börjar med snackas i form av cedernötter lätt stekta i cocosoljan. Därefter skulle jag använda krossade cedernötter tillsammans med bipollen som panering på fisk till middag, fisken skulle självklart stekas med kokosoljan och för att ge ytterligare apelsinsmak skulle jag även ha apelsinzest i paneringen. Efterätten skulle bli en raw choklad brownie (vem gillar inte choklad med apelsinsmak?), för att göra den skulle cedernötterna behöva blötläggas ett bra tag. Förutom cocosoljan och nötterna skulle kakan även innehålla raw kakao, färskpressad apelsin, mandelmjöl och dadlar. Frostignen skulle göras med kokosolja, banan och raw kakao för att sedan toppas med bipollen.

  Hoppas att du får en fin söndag!

 • Svara
  Hanna lundqvist
  28 september, 2014 at 18:37

  Hej!
  Jag skulle köpa pulveriserad nypon. Kokossocker och mandelmjöl.
  Vad ska det bli av detta då!
  Jag fick lite nostalgi från barnaår
  Nyponsoppa med mandelbiskvier borde väl gå att ro ihop på ett mindre sockrigt Sätt. 🙂
  Tack för bra läsning. /Hanna

 • Svara
  Hanna lundqvist
  28 september, 2014 at 18:37

  Hej!
  Jag skulle köpa pulveriserad nypon. Kokossocker och mandelmjöl.
  Vad ska det bli av detta då!
  Jag fick lite nostalgi från barnaår
  Nyponsoppa med mandelbiskvier borde väl gå att ro ihop på ett mindre sockrigt Sätt. 🙂
  Tack för bra läsning. /Hanna

 • Svara
  Hanna
  28 september, 2014 at 19:42

  Glass är min passion och det är givetvis det jag skulle göra. Basen är avokado som blandas med chokladagave (http://www.nu3.se/renee-voltaire-raw-agave-330-g.html), ekologisk choklad som jag innan skulle smälta (http://www.nu3.se/rapunzel-ekologisk-mork-choklad-85-procent-kakao-80-g.html), kokosvatten (http://www.nu3.se/dr-antonio-martins-coco-juice-ekologisk-kokosjuice-500-ml.html) och en gnutta salt. Liksom kan det bli bättre? 😀

 • Svara
  Hanna
  28 september, 2014 at 19:42

  Glass är min passion och det är givetvis det jag skulle göra. Basen är avokado som blandas med chokladagave (http://www.nu3.se/renee-voltaire-raw-agave-330-g.html), ekologisk choklad som jag innan skulle smälta (http://www.nu3.se/rapunzel-ekologisk-mork-choklad-85-procent-kakao-80-g.html), kokosvatten (http://www.nu3.se/dr-antonio-martins-coco-juice-ekologisk-kokosjuice-500-ml.html) och en gnutta salt. Liksom kan det bli bättre? 😀

 • Svara
  Frida
  28 september, 2014 at 21:07

  Vilken härlig tävling!
  Jag skulle välja Nu3 kokosolja, tappa upp ett varmt bad och ha i en stor skopa i vattnet och njuta av den goda lukten och kokosens mjukgörande egenskaper. Vid sidan av mig skulle jag duka upp ett liten buffé av godsaker och där skulle det gärna nu3 cashewnötter och gojibär finnas. Jag skulle nog inte använda dem i något bakverk även om de skulle passa finfint i rawbollar för ibland är det enkla det godaste:-)

 • Svara
  Frida
  28 september, 2014 at 21:07

  Vilken härlig tävling!
  Jag skulle välja Nu3 kokosolja, tappa upp ett varmt bad och ha i en stor skopa i vattnet och njuta av den goda lukten och kokosens mjukgörande egenskaper. Vid sidan av mig skulle jag duka upp ett liten buffé av godsaker och där skulle det gärna nu3 cashewnötter och gojibär finnas. Jag skulle nog inte använda dem i något bakverk även om de skulle passa finfint i rawbollar för ibland är det enkla det godaste:-)

 • Svara
  Frida
  29 september, 2014 at 11:21

  ALLTSÅ ÅH NU3!!

  Jag har en himla simpel sak jag har börjat föra (överkonsumera typ) nu då det börjar bli kallare och höst osv. Raw chokladmjölk!

  Vad finns då i en mugg? Jo. 2-3 dl mandelmjölk, 1 msk raw kakao och 1/2-1 msk agave. Hur. Gott Som. Helst. Denna kan man ju då värma på platta för att bli sådär varm och go i hela kroppen, eller så kan man avnjuta den kall. Gott vilket som.

  Skulle iallafall därför hemskt gärna vilja klicka hem mandlar för att testa göra egen mandelmjölk (har bara köpt hittills), raw kakao och agave för att fortsätta min överkonsumtion! Har gillat inlägget.

  För övrigt döfin blogg. Kram!

 • Svara
  Frida
  29 september, 2014 at 11:21

  ALLTSÅ ÅH NU3!!

  Jag har en himla simpel sak jag har börjat föra (överkonsumera typ) nu då det börjar bli kallare och höst osv. Raw chokladmjölk!

  Vad finns då i en mugg? Jo. 2-3 dl mandelmjölk, 1 msk raw kakao och 1/2-1 msk agave. Hur. Gott Som. Helst. Denna kan man ju då värma på platta för att bli sådär varm och go i hela kroppen, eller så kan man avnjuta den kall. Gott vilket som.

  Skulle iallafall därför hemskt gärna vilja klicka hem mandlar för att testa göra egen mandelmjölk (har bara köpt hittills), raw kakao och agave för att fortsätta min överkonsumtion! Har gillat inlägget.

  För övrigt döfin blogg. Kram!

 • Svara
  Claudia
  30 september, 2014 at 09:37

  Mina tre val från nu3 skulle vara torkade aprikoser, kokosolja och bysantiska kungsnötter (hur spännande lät inte det?)

  Skulle nog göra det så simpelt att jag körde ihop allt i en mixer ihop med lite vanilj och kanske något superpulver (lite maca eller baoab) och rullar njutbara blissballs 🙂 perfekt till snack och mellis!

  Resten av nötterna skulle jag nog ugnsrosta ihop med lite honung, kanel och sesamfrön eller ha naturella och hacka över gröt, sallader ja you name it.

  Älskar att testa nya saker och älskar därför din blogg!

  http://www.nu3.se/nu3-ekologiska-torkade-aprikoser-350g.html
  http://www.nu3.se/nu3-bysantinska-kungsnotter-ekologiska.html
  http://www.nu3.se/nu3-ekologisk-kokosolja-490-ml.html

 • Svara
  Claudia
  30 september, 2014 at 09:37

  Mina tre val från nu3 skulle vara torkade aprikoser, kokosolja och bysantiska kungsnötter (hur spännande lät inte det?)

  Skulle nog göra det så simpelt att jag körde ihop allt i en mixer ihop med lite vanilj och kanske något superpulver (lite maca eller baoab) och rullar njutbara blissballs 🙂 perfekt till snack och mellis!

  Resten av nötterna skulle jag nog ugnsrosta ihop med lite honung, kanel och sesamfrön eller ha naturella och hacka över gröt, sallader ja you name it.

  Älskar att testa nya saker och älskar därför din blogg!

  http://www.nu3.se/nu3-ekologiska-torkade-aprikoser-350g.html
  http://www.nu3.se/nu3-bysantinska-kungsnotter-ekologiska.html
  http://www.nu3.se/nu3-ekologisk-kokosolja-490-ml.html

 • Svara
  Marie Andersson
  30 september, 2014 at 19:09

  Hejsan 🙂

  Jag skulle välja följande:
  – Superfruit acaipulver
  – Superfruit Baobabpulver
  – Superfruit gojibär

  Jag gör nästan dagligen olika vaianter av ”nyttiga bollar” och exprimenterar med diverse ingredienser:) Nötter, frön, olika superfoods mm. Dessa tre har jag dock inte testat än så därför väljer jag dem 🙂

  Kram Marie

 • Svara
  Marie Andersson
  30 september, 2014 at 19:09

  Hejsan 🙂

  Jag skulle välja följande:
  – Superfruit acaipulver
  – Superfruit Baobabpulver
  – Superfruit gojibär

  Jag gör nästan dagligen olika vaianter av ”nyttiga bollar” och exprimenterar med diverse ingredienser:) Nötter, frön, olika superfoods mm. Dessa tre har jag dock inte testat än så därför väljer jag dem 🙂

  Kram Marie

 • Svara
  Maya
  30 september, 2014 at 20:24

  Jag tänker mig en en trevlig kombination av choklad, nötter och kokos, ganska vanligt kanske, men det är ju så gott!
  Jag tänker mig en blandning av nu3s ekologiska naturella nötblandning med en hel del tahini, några dadlar och frön (solros-, sesam-, och pumpafrön). Detta mixar jag samman men inte för mycket, (jag vill ha kvar ganska stora bitar av alla nötter och fröer) sedan trycker jag ut det i en form och låter det stå i frysen så länge. Under tiden gör jag chokladen, då skulle jag önska mig att använda ”Leader Natural Foods Raw Cacao powder” från nu3 som jag blandar med smält kokosolja, cocosas extra virgin från nu3 (som jag alltid velat pröva men den är ju liiite dyrare än andra hehe…!) och sötning, såsom agave, eller kokossocker kanske passar bra till min tahininöt-/fröblandning? Chokladen öser jag över basen och sedan låter jag det helt enkelt stå i frysen för att plocka fram när jag är sugen. Lär väl gå åt på en och samma gång då jag tycker detta lät otroligt gott och måste bara pröva detta recept, även om jag inte vinner, jag menar ”Tahini och dadlar med krossade nötter och fröer samt choklad och kokos på toppen, ojoj detta kan bli farligt! 😉

 • Svara
  Maya
  30 september, 2014 at 20:24

  Jag tänker mig en en trevlig kombination av choklad, nötter och kokos, ganska vanligt kanske, men det är ju så gott!
  Jag tänker mig en blandning av nu3s ekologiska naturella nötblandning med en hel del tahini, några dadlar och frön (solros-, sesam-, och pumpafrön). Detta mixar jag samman men inte för mycket, (jag vill ha kvar ganska stora bitar av alla nötter och fröer) sedan trycker jag ut det i en form och låter det stå i frysen så länge. Under tiden gör jag chokladen, då skulle jag önska mig att använda ”Leader Natural Foods Raw Cacao powder” från nu3 som jag blandar med smält kokosolja, cocosas extra virgin från nu3 (som jag alltid velat pröva men den är ju liiite dyrare än andra hehe…!) och sötning, såsom agave, eller kokossocker kanske passar bra till min tahininöt-/fröblandning? Chokladen öser jag över basen och sedan låter jag det helt enkelt stå i frysen för att plocka fram när jag är sugen. Lär väl gå åt på en och samma gång då jag tycker detta lät otroligt gott och måste bara pröva detta recept, även om jag inte vinner, jag menar ”Tahini och dadlar med krossade nötter och fröer samt choklad och kokos på toppen, ojoj detta kan bli farligt! 😉

 • Svara
  Jassse
  1 oktober, 2014 at 15:03

  Jag skulle vilja testa att göra en enkel grej men testa att byta/lägga till några produkter: havrebollar.
  Istället för smör skulle jag testa med kokosolja (varför inte med apelsinsmak), socker/sötningsmedel, vaniljsocker, vaniljpulver, havregryn, kakao, kaffe och sedan lägga till nötter (tex nu3:s mandlar/pistagenötter), bär/torkad frukt (tex goji, russin) och Lovechock-choklad.

 • Svara
  Jassse
  1 oktober, 2014 at 15:03

  Jag skulle vilja testa att göra en enkel grej men testa att byta/lägga till några produkter: havrebollar.
  Istället för smör skulle jag testa med kokosolja (varför inte med apelsinsmak), socker/sötningsmedel, vaniljsocker, vaniljpulver, havregryn, kakao, kaffe och sedan lägga till nötter (tex nu3:s mandlar/pistagenötter), bär/torkad frukt (tex goji, russin) och Lovechock-choklad.

 • Svara
  Nina
  1 oktober, 2014 at 16:42

  Hej Fanny, vilken fantastisk tävling! Självklart är jag med! 🙂

  Jag skulle köpa dessa produkter:
  http://www.nu3.se/govinda-ekologiskt-kikartsmjol-350-g.html
  http://www.nu3.se/battre-halsa-bio-greens-200-g.html
  http://www.nu3.se/salta-kvarn-solroskarnor-naturella-400-g.html

  Och vad skulle jag göra med dem? Jo, jag skulle göra glutenfria små kikärtsbröd med en härlig, grön superfood-pesto! Kikärtsbröden skulle jag göra på kikärtsmjöl, varmt vatten, fiberhusk, lite havssalt och olivolja – de skulle förhoppningsvis resultera i tunna små bröd, perfekta för en smakrik pesto. Peston skulle jag göra på bladspenat, solroskärnor, olivolja, flingsalt och bio-greens (vetegräs, spirulina, korngräs) för en näringsmaxad och smakmaxad pesto!

  Jag hoppas på tur! Jag skulle mer än gärna klicka hem lite fina produkter att experimentera med hemma.

  Massor av kramar till dig och tack för en fantastisk blogg!
  /Nina

 • Svara
  Nina
  1 oktober, 2014 at 16:42

  Hej Fanny, vilken fantastisk tävling! Självklart är jag med! 🙂

  Jag skulle köpa dessa produkter:
  http://www.nu3.se/govinda-ekologiskt-kikartsmjol-350-g.html
  http://www.nu3.se/battre-halsa-bio-greens-200-g.html
  http://www.nu3.se/salta-kvarn-solroskarnor-naturella-400-g.html

  Och vad skulle jag göra med dem? Jo, jag skulle göra glutenfria små kikärtsbröd med en härlig, grön superfood-pesto! Kikärtsbröden skulle jag göra på kikärtsmjöl, varmt vatten, fiberhusk, lite havssalt och olivolja – de skulle förhoppningsvis resultera i tunna små bröd, perfekta för en smakrik pesto. Peston skulle jag göra på bladspenat, solroskärnor, olivolja, flingsalt och bio-greens (vetegräs, spirulina, korngräs) för en näringsmaxad och smakmaxad pesto!

  Jag hoppas på tur! Jag skulle mer än gärna klicka hem lite fina produkter att experimentera med hemma.

  Massor av kramar till dig och tack för en fantastisk blogg!
  /Nina

 • Svara
  Josefin
  1 oktober, 2014 at 19:19

  Jag skulle använda mig av dessa:
  – cashewnötter (http://www.nu3.se/nu3-ekologiska-cashewnotter-250-g.html)
  – kokosolja (http://www.nu3.se/nu3-ekologisk-kokosolja-490-ml.html)
  – mangostanjuice (http://www.nu3.se/nu3-ekologisk-mangostanjuice.html)

  för att göra en hemmagjord Mangoraja! Mixade cashewnötter är en grym bas i såser och kokosoljan binder samman såsen och innehåller bra fetter och till sist mangostanjuice som låter så gott och kan vara en bra ingrediens till mangorajan. Till detta skulle jag blanda med kvarg (då juicen gör kvargen rinnigare och bidrar till en tunnare sås) och kanske en matsked agave, bara för att göra såsen lite sötare då mangoraja är känd för att vara en söt sås.

  Hej svejs och tack för mig!

 • Svara
  Josefin
  1 oktober, 2014 at 19:19

  Jag skulle använda mig av dessa:
  – cashewnötter (http://www.nu3.se/nu3-ekologiska-cashewnotter-250-g.html)
  – kokosolja (http://www.nu3.se/nu3-ekologisk-kokosolja-490-ml.html)
  – mangostanjuice (http://www.nu3.se/nu3-ekologisk-mangostanjuice.html)

  för att göra en hemmagjord Mangoraja! Mixade cashewnötter är en grym bas i såser och kokosoljan binder samman såsen och innehåller bra fetter och till sist mangostanjuice som låter så gott och kan vara en bra ingrediens till mangorajan. Till detta skulle jag blanda med kvarg (då juicen gör kvargen rinnigare och bidrar till en tunnare sås) och kanske en matsked agave, bara för att göra såsen lite sötare då mangoraja är känd för att vara en söt sås.

  Hej svejs och tack för mig!

Lämna ett svar