Inspiration och pepp Kost Recept Tankar om ting Vad vi borde prata om Vardagsuppdatering

Året 2014 – vad hände, vad skapades i köket och vad var extra läsvärt? (del 2 av 4)

APRIL

Vad hände? Jag började sätta mig in i eget företagande och vill minnas att jag spenderade största delen av månaden med att fylla i papper och skicka åt diverse olika håll… samt försöka förstå. Jag bestämde direkt att jag ville göra allt själv från början, för att just verkligen förstå hur saker och ting funkar och varför. Sen tar det ju sådan himla tid allting, när man ska få godkännande och komma in i systemet och bla bla bla…

Vad skapades i köket? Månadens finaste sötsaker; underbar Chocolate Cookie Dough Fudge Cake (bild nedan) ett gäng citron- och pistagekakor, samt glass med en väldigt udda bas. Månadens o-söta guldkorn var grymmaste grymma jordnötssåsen och den här marinaden.doublechoconobake3

Skrevs något extra läsvärt? Jag skrev om skillnaden på åsikter och råd och vad/vem man ska lyssna på, hur man kan vara bildad även om man är outbilad, samt mina åsikter om Coltings urbota dumma inlägg. Jag lovade även mig själv att sluta se erfarenheter som bra och dåliga.

MAJ

Vad hände? Äntligen hade jag det svarta företagskortet i min hand, och kunde kalla mig egenföretagare. Jag blir fortfarande lika lycklig när jag ser det i plånboken, pirrig och ivrig på framtiden. Jag delade med mig av lite hälsosamt gott i Uppsalas tidning UNT – HÄR kan man läsa intervjun och se recepten på nätet.cropped-800gulfanny.jpg

Vad skapades i köket? Säsongen för rabarber drog igång och jag kreerade genast en drömgod paj med mandelbotten och marängtäcke. Mindre finheter som blev till; raw pekan- och citronrutor, galet goda peanut butter chocolate chip cookies, och en av mina favoritgrejer ever: krispy treats, i maj var det choklad- och kokossmak. Jag åt mat också, inte bara sött, tex gjorde jag pizza på färsbas, dvs meatza.arssum14maj

Skrevs något extra läsvärt? Jag skrev om vikten av att vara uppmärksam på sina känslor, och framförallt om att ta vara på dem, i inlägget what you don’t use – you loose.

JUNI

Vad hände? Månadens utan tvekan största överraskning: jag fick för mig att springa. De 14 kilometrarna (lagom, vad är det?) ledde till att jag kunde inte gå på några veckor pga blåsor och träningsvärk på ställen jag inte visste att man kunde ha träningsvärk på. Jag visade er även lite vad jag gör när jag inte tränar, bakar eller äter; nämligen fotograferar.

Vad skapades i köket? h jag provade att göra kikärtstofu (som jag även använde i denna gratäng) och en underbart god ”sweet and spicy” rabarber-curd. Jag fick visst till ovanligt många o-söta recept i Juni, denna yoghurtdressing var också en hit! Men självklart hittar man söta finheter i arkivet också, till exempel en fantastiskt god macadamia-glass med kokos och kola, och gyllene sötsura bollar.macaglass1

Skrevs något extra läsvärt? Jag skrev om hur föråldrat inte bara vårt skolsystem är, utan samhället och dess syn på olikheter människor emellan överlag. Ett viktigt ämne, och HÄR är det inlägget. Jag råkade också höra några män prata skit på gymmet och skrev efter det om kvinnor som FAKTISKT inte tränar för att behaga män.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar