Efterrätt och gotte Inspiration och pepp Kost Mellis & Kvällis Recept SMÅKAKOR & KONDISBITAR Vardagsuppdatering

Cashew- & kokoskakor

DÄR SATT DEN.

Det var vad jag tänkte när jag åt den första kakan. Och andra. Ja tredje och fjärde också för den delen.

OKEJ OKEJ (!!)

Så tänkte jag när samtliga kakor förtärdes av mig och enbart mig. Jag bjuder gärna med mig av godsakerna jag bakar, men ibland råkar det bli så gott att jag inte orkar spara. Och jag är ju faktiskt ensam här hemma nowadays – något skoj ska man väl ha VA VA VA. Precis. Mer kakor åt de fantastiska singelbrudarna. DET är mitt motto det!

Jaha, ni undrar vad för kakor jag tröstar mig med pratar om? Det är ett par Cashew- & Kokos-kakor, såklart! Cashew och kokos är bra smakkompisar, men det vet ni va? De är ännu bättre kompisar om de låter det söta kolasmakande kokossockret vara med i leken också, kan jag meddela. Så jag lät dem gosa och släppte egentligen inte in så många andra alls, utan det var en hint av vanilj, lite mandelmjöl för formen, och en nypa salt för balansen… ja och så kokos och cashew i fler olika former då! Resultatet blev i alla fall bland de bästa småkakor jag gjort, om inte DET bästa någonsin?! För de är krispiga på utsidan, utan att vara mosiga på insidan, och rullade i nötter så man får ett härligt crunch också. Win!

cashewcookies1

Du behöver: (ger någonting mellan 8 och 15 kakor, beroende på hur stora du gör dem)

  • 1 dl cashewnötter
  • 1dl mandelmjöl
  • 1 msk kokosflingor
  • 2 msk kokossocker
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1 tsk arrowroot
  • 1 ägg
  • 1 nypa salt
  • 5 msk kokosolja
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1/2 dl cashewnötter, hackade, att rulla i

Och du gör såhär:

Mixa 1 dl cashewnötter till ett mjöl, rör ihop med mandelmjöl, kokosmjöl, kokossocker, kokosflingor, salt och vaniljpulver.

Vispa ägg och kokosolja med elvisp, vänd ner den torra blandningen och blanda ihop till en jämn smet. Ställ in i frysen sisådär 20 minuter.

Sätt ugnen på 175 grader. Rulla smeten (som nu är mer en fast deg) till bollar och rulla bollarna i de hackade cashewnötterna. Platta till lätt och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda tills de är fint gyllene, runt en 10-15 minuter. Ta ut, låt svalna och ät!

cashewcookies2

Du kanske gillar

12 Kommentarer

  • Svara
    Maja
    1 oktober, 2014 at 16:19

    Gud vad gott! Tack för tipset, ska helt klart testa dessa någon gång 🙂
    http://www.healthymaja.devote.se

  • Svara
    Maja
    1 oktober, 2014 at 16:19

    Gud vad gott! Tack för tipset, ska helt klart testa dessa någon gång 🙂
    http://www.healthymaja.devote.se

  • Svara
    Carro
    2 oktober, 2014 at 06:43

    Låter smaskens!
    Förslag på vad man kan ha istället för arrowrot?

    • Svara
      roethlisberger
      2 oktober, 2014 at 19:29

      Jag har inte testat med något annat, men det är ju en typ av redning.. förmodligen går det att skippa men risken är väl då att kakorna lättare faller itu. Men eh, potatismjöl kanske? Arrowrot finns annars på vanliga matbutiker, i kryddhyllan, av bla märket Santa Maria 🙂

      • Svara
        Camilla
        3 oktober, 2014 at 11:32

        Jag körde på maizena! Fungerade utmärkt 😀

        • Svara
          roethlisberger
          4 oktober, 2014 at 11:22

          Kanon, tack för att du tog dig tid att kommentera det här för andra som undrar! 🙂

  • Svara
    Carro
    2 oktober, 2014 at 06:43

    Låter smaskens!
    Förslag på vad man kan ha istället för arrowrot?

    • Svara
      roethlisberger
      2 oktober, 2014 at 19:29

      Jag har inte testat med något annat, men det är ju en typ av redning.. förmodligen går det att skippa men risken är väl då att kakorna lättare faller itu. Men eh, potatismjöl kanske? Arrowrot finns annars på vanliga matbutiker, i kryddhyllan, av bla märket Santa Maria 🙂

      • Svara
        Camilla
        3 oktober, 2014 at 11:32

        Jag körde på maizena! Fungerade utmärkt 😀

        • Svara
          roethlisberger
          4 oktober, 2014 at 11:22

          Kanon, tack för att du tog dig tid att kommentera det här för andra som undrar! 🙂

  • Svara
    Gabbi
    2 oktober, 2014 at 20:12

    ÅH vad gott!! 🙂

  • Svara
    Gabbi
    2 oktober, 2014 at 20:12

    ÅH vad gott!! 🙂

Lämna ett svar